Når du skal investere i et komfur, så er det meget vigtigt, at du sørger for at vælge et komfur, der stemmer perfekt overens med, hvad du egentlig leder efter. Det vil ikke just være smart, at investere i et komfur, der kun kan halvdelen af det, du skal bruge. På den anden side, så er der heller ikke nogen idé i, at investere i et komfur, der kan bryste sig af langt mere end, hvad du reelt set har behov for. Du skal selvfølgelig være klar over, at der ikke er noget her i verden, der er gratis – og det er funktioner heller ikke.

Det er meget vigtigt, at du sørger for at finde et komfur, der på bedste vis kan afspejle dine behov. Derfor er det også meget vigtigt, at du danner dig en meget klar idé om, hvad du egentlig leder efter. Det gør du bedst ved at vurdere, hvad du reelt set har behov for og hvad du ville foretrække at have adgang til, når det kommer til dit komfur. Den bedste måde at danne sig et godt overblik over dette er, at overveje, hvad du har af krav og hvad du hovedsageligt bruger komfuret til. I denne komfur test finder du rigtig mange modeller – og med garanti også en model, der er den rette for dig.

Induktionskomfurer

Gram EKIP 12654-92 X

Gram EKIP 12654-92 X er et fleksibelt induktionskomfur med pyrolyse. Den er udstyret med et stort ovnrum på 66 liter og 4 kogefelter, hvilket naturligvis også betyder, at du får godt med plads til at udfolde dine forskellige madlavningstalenter. Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at det er ganske nemt at gøre brug af dette induktionskomfur, da det er udstyret med push/pull-knapper, som ikke blot er nemme at bruge til dagligt. Samtidig vil det også være særdeles nemt for dig at holde dit komfur pænt og rent, hvilket naturligvis er vigtigt, da du står og laver mad ved det.

Ovnlågen på Gram EKIP 12654-92 X er blevet udstyret med SoftClose, der sikrer, at lågen ikke smækker i med et brag, og ydersiden bliver samtidig også holdt kølig som følge af det 4-dobbelte glaslag. Ovnen bliver desuden også leveret med et teleskopudtræk, så du dermed også nemt kan få mad ind og ud af ovnrummet, og samtidig er der også blevet indbygget et stegetermometer. Med andre ord, så får du ganske enkelt alt, hvad du skal bruge til at lave mad med, når du investerer i en Gram EKIP 12654-92 X. Den har også en såkaldt pyrolysefunktion, der brænder fedt og snavs til aske, så det er nemt at rengøre den.

Siemens HA748230U

Her er der tale om et induktionskomfur, der er udstyret med induktionsfelter og intet mindre end 8 ovnfunktioner. Mere specifikt, så kommer Siemens HA748230U med hele 4 powerboost-kogefelter, der varmer op i løbet af ingen tid. Selve ovnrummet har en størrelse, der lyder på 66 liter, men det er selvfølgelig komfuret, der er interessant i denne omgang. Siemens-komfuret er ikke blot særdeles effektivt, men er oven i købet også uhyre fleksible. Kogefelterne er faktisk så effektive, at du får muligheden for at bringe vand i kog på blot 90 sekunder. At det oven i købet har 17 effekttrin gør, at kogepladen kan bruges til hvad som helst.

Ovnen på Siemens HA748230U er blevet udstyret med intet mindre end 8 forskellige funktioner, hvilket også nævnes ovenfor. Disse funktioner tæller blandt andet varmluft-, grill-, over/undervarme- såvel som en pizzafunktion. Endvidere, så kan komfuret også bryste sig af en række praktiske sikkerhedsfunktioner, hvilket både tæller den traditionelle børnesikring, men foruden denne sikring, så er kogepladen også udstyret med en sensor, der sikrer, at kogefelterne udelukkende vil kunne blive varme, hvis der rent faktisk står enten en gryde eller en pande på det respektive felt. Ovnlågen er desuden blev bygget til ikke at blive varmere end 40 grader udvendigt, hvorfor der er minimal risiko for at brænde sig.

Keramiske komfurer

Voss Electrolux IEL6000-RF

Fordelen ved et keramisk komfur som Voss Electrolux IEL6000-RF er, at det passer ind overalt. Selvom du ikke har mulighed for at skifte temperatur lige så hurtigt, som hvis der i stedet var tale om enten et induktions- eller en gaskogeplade, så behøver du ikke at investere i nyt kogegrej eller have en gastilslutning for at kunne gøre brug af det. Ydermere, så skal det selvfølgelig heller ikke være nogen hemmelighed, at et keramisk komfur som Voss Electrolux IEL6000-RF er nemt at gøre rent efter brug. I dette specifikke tilfælde er der tale om et komfur, der er udstyret med 4 kogefelter og derfor passer ind i de fleste hjem.

Voss Electrolux IEL6000-RF er udstyret med et 74 liters ovnrum, hvilket også er ensbetydende med, at ovnen er blandt de mellemstore modeller. Det betyder også, at der her er tale om et keramisk komfur, der egner sig til det typiske hjem, hvorfor det også sagtens vil kunne klare madlavningen til tre til fire personer. Indersiden af Voss Electrolux IEL6000-RF har en katalytisk belægning, der nedbryder madrester såvel som fedt på indersiden af dit ovnrum, når din ovn er tændt på mere end 200 grader. Det gør det langt nemmere for dig at klare rengøringen af din ovn. Der medfølger desuden et teleskopudtræk til ovnen.

Gram EK6610-90X

Gram EK6610-90X er et keramisk komfur, der ikke blot kan bryste sig af, at have dobbeltzoner og en lang række forskellige funktioner, men samtidig kan det også bryste sig af, at have et uhyre flot og moderne look. Komfuret er udstyret med 4 kogeplader, hvoraf 2 har dobbeltzoner. Ovnrummet har en størrelse, der lyder på 66 liter, hvorfor Gram EK6610-90X er ideel til familien på mellem tre og fire personer. Rengøring er desuden ikke noget problem, da Gram EK6610-90X er udstyret med en funktion, der hedder Steam Clean. Med denne funktion skal du blot fylde en bradepande med vand og tænde for rengøringsprogrammet.

Der er tale om en såkaldt multifunktionsovn med 10+1 funktioner, hvilket blandt andet tæller ægte varmluft, optøning såvel som en velfungerende pizzafunktion. Ydermere, så kan Gram EK6610-90X også bryste sig af, at være udstyret med en lynopvarmningsfunktion, der sørger for, at ovnen når op på intet mindre end 180 grader på cirka 5 minutter.

Komfur test – spar penge ved køb af nyt komfur på nettet

Hvis du skal sikre, at du får gjort dig en god handel, så er der slet ingen tvivl om, at det bestemt kan vise sig at være en rigtig god idé, at du sørger for at gå på nettet, når der skal købes nyt komfur. Dette vil nemlig kunne betyde, at du har mulighed for at spare dig selv for endog rigtig mange penge, og det er selvsagt noget, som langt de fleste folk godt kunne tænke sig. At handle på nettet er ikke bare noget, der kan resultere i, at du kan spare en del penge. Det er samtidig også noget, som gør, at du får mulighed for at vælge imellem et hav af forskellige produkter, og det er selvfølgelig også et væsentligt plus for dig som forbruger. Endvidere slipper du også for selv at skulle afhente komfuret.

Derfor: Køb dit komfur online – og spare både penge og tid.

Flere gode råd og tips til valg af komfur, kan du finde ved at se nærmere på denne komfur test.