Det er ikke nemt at finde et lån, hvis du står i RKI. Skal det være af en skala, der gør det muligt for dig at lave forbedringer eller renoveringer derhjemme, så er det endnu sværere. Det er ikke umuligt, men du skal dog være opmærksom på, at dine muligheder er meget begrænsede.

Eksempelvis får du næppe bevilget et lån i banken, hvis du er registreret i RKI. Du kan være heldig at kunne optage et lån i din friværdi, hvis du har en ejerbolig med optjent friværdi. Er det ikke noget, du har mulighed for, så bør du i stedet søge i retning af et lån på nettet, da du her vil have bedre forudsætninger.

Hvorfor er det svært for RKI-registrerede at låne?

Det har aldrig været nemt for en RKI-registreret person at få bevilget en kredit. Det er der flere årsager til, men der er dog én grund, der står øverst; at der er for stor en risiko forbundet med at yde kredit til en person, der tidligere har bevist, at han eller hun ikke kan (eller vil) betale sine regninger.

På baggrund af dette, er det de færreste låneudbydere, der ønsker at løbe den risiko, der er forbundet med at låne penge ud til en RKI-registreret person. Der findes meget få udbydere, der tilbyder såkaldte RKI-lån, men udvalget af udbydere er dog meget begrænset – og derfor er udvalget af specifikke lån også minimalt.

Er det så muligt at låne penge til boligforbedringer?

Det er ikke mange af de mulige lån, der er store nok til at de kan bruges til at finansiere en forbedring eller renovering i hjemmet. Derfor er det med til at gøre udvalget endnu mindre. Det er dog muligt for dig at finde et ideelt lån, om end det ikke er nemt. Som følge af dette er der også mange, der ender med at droppe det.

Hvis du gerne vil finde et lån, der kan bruges til dette formål, selvom du står i RKI, så er det oplagt at bruge en dansk låneportal til dette formål. Det kunne f.eks. være Låntrods.dk, hvor du kan få hjælp til at finde et godt lån. Derfor bør du overveje at læse lidt mere om Låntrods.dk, inden du begynder at låne andre steder.

Forsøg i stedet at komme ud af RKI

Er der tale om en mindre forbedring i din bolig, kan det være muligt at finde et RKI-lån, der kan finansiere dette. Er det en større renovering el.lign., så er det næppe noget, du vil have held med. Derfor vil du også være langt bedre stillet ved at forsøge, at komme ud af RKI i stedet for.

Står du ikke længere registreret i RKI, så står du nemlig markant bedre. Langt flere långivere er villige til at låne dig penge, og du vil ligeledes kunne låne et markant større beløb – faktisk kan du låne helt op til 500.000 kr. Kommer du af RKI, så er det dog værd at overveje at låne penge i banken.