Der skal ikke være nogen tvivl om, at en opvaskemaskine er én af de absolut mest essentielle hvidevarer i hele boligen – og derfor er det også særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge en model, der både stemmer godt overens med dine behov og samtidig også dine præferencer. Der er rigtig mange danske forbrugere, der ender med at investere i en tilfældig opvaskemaskine, fordi den er populær eller fordi det virker som et godt tilbud. Det er dog sjældent, at det ender med at være et godt køb, hvis man blot køber en opvaskemaskine uden at sætte sig ind i, hvad man reelt set er på jagt efter, hvad man har af præferencer og ligeledes også hvad den pågældende model har af funktioner, specifikationer og fordele.

Det er naturligvis også af denne grund, at det er meget vigtigt, at du sørger for at tage dig god tid til at udvælge dine hvidevarer – og det er i særdeleshed noget, der er vigtigt, når du skal udvælge din opvaskemaskine, da det – som nævnt – er én af de vigtigste hvidevarer i din bolig. Der findes rigtig mange forskellige modeller på det danske marked, hvilket er ensbetydende med, at du også kan finde en model, der dækker dine krav og stemmer godt overens med dine præferencer. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at du er nødsaget til at give dig tid til at undersøge markedet, eftersom der er mange forskellige modeller at vælge mellem, og der er ligeledes også rigtig mange danske forhandlere, der alle har et stort og bredt sortiment.

Selvom det kan være vanskeligt at give sig tid til at finde den rette opvaskemaskine, så er det meget vigtigt, at du sørger for at sætte dig ned og gå struktureret til værks. Det handler om at undersøge markedet og danne sig en god forståelse for, hvad du egentlig leder efter. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det kan være en vanskelig proces at finde ud af, hvad du reelt set leder efter, hvis ikke du har synderligt megen erfaring med at udvælge opvaskemaskiner – og specielt ikke hvis der er tale om et førstegangskøb. Du er dog kommet til det helt rette sted, hvis du gerne vil danne dig et godt overblik over, hvilke modeller, der er at foretrække, da vi har udarbejdet en opvaskemaskine test med modeller fra de største producenter.

Du skal naturligvis være klar over, at en opvaskemaskine test som denne blot er vejledende. Der er op til flere opvaskemaskiner, der kan bryste sig af, at have vundet tests hos bl.a. Tænk, men det er ikke ensbetydende med, at enhver testvindende opvaskemaskine er noget for dig. Der findes rigtig mange modeller på det danske marked, hvorfor det kan være vanskeligt at finde den perfekte model. Idéen med denne test af opvaskemaskiner er, at give dig et overblik over, hvilke modeller på markedet, der er noget værd og som du sagtens kan tillade dig at investere i. Du kan med garanti også finde en passende opvaskemaskine for dit vedkommende i denne opvaskemaskine test, hvad end du har mange krav og præferencer, der skal dækkes eller ej.

Siemens SN44M509SK

Siemens SN44M509SK er en opvaskemaskine, der kan bryste sig af, at være udstyret med en såkaldt SuperSilence-funktion, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at den har et lydniveau, der lyder på kun 44 dB, hvilket bestemt er imponerende for en maskine af denne størrelse – og derfor kan den også sagtens være i gang, når du sover. Ydermere, så er det naturligvis også værd at bide mærke i, at det er en opvaskemaskine, der tilhører energiklasse A+++, hvilket er den højeste energieffektivitet. Det skyldes blandt andet, at den er udstyret med Zeolith-tørring, som bidrager til et sundt energiforbrug og dermed også en sund økonomi.

Der er mange danskere, der er bange for at bruge deres opvaskemaskine til deres skrøbelige glas, men du skal dog ikke være bange for at vaske de skrøbelige glas i din Siemens SN44M509SK-opvaskemaskine, da den kommer med et helt nyt og meget innovativt glassCare-system. aquaStop er en funktion, der beskytter mod alle vandskader, uanset om det handler om en lækkende slange eller der derimod er utætheder i maskinen. Det er desuden en funktion, som Siemens stiller en garanti ved hele maskinens levetid, uanset om du har intentioner om at benytte den i de næste fem år eller du vil bruge den indtil den afgår naturligt ved døden.

Hvis du blot trykker på autoProgram-knappen på din Siemens SN44M509SK, så er du garanteret, at du får en optimal vask ved blot ét klik. Den registrerer nemlig selv, hvor snavset vandet er, og med udgangspunkt i dette, så sørger den selv for at tilpasse vandmængde og temperatur, så du er garanteret, at al din service bliver rent og klar til at tage i brug igen. Maskinen kommer desuden også med en doseringsAssistent, der gør, at din opvasketabs falder direkte ned i en lille opsamlingsbeholder, hvorefter en målrettet vandstråle vil opløse tabsen på optimal og hurtig vis, hvilket også sikrer, at vaskeresultatet altid er optimalt.

AEG F66692W0P

Her er der tale om en ProClean-opvaskemaskine fra AEG, der har et fladt dør-design i hvid. Det er en opvaskemaskine, hvor der er plads til intet mindre end 13 kuverter, hvorfor den passer rigtig godt til en almindelig dansk familie. Den bliver desuden leveret med en fleksibel kurveindretning og med en længere række af energibesparende funktioner og programmer, der naturligvis er med til at give dig en perfekt, ren opvask hver eneste gang, men uden at det er noget, der koster dig for meget energi, hvilket selvfølgelig også betyder, at der er tale om en meget økonomisk opvaskemaskine, da den er meget energivenlig.

Ydermere, så vil denne opvaskemaskine fra AEG samtidig også give dig maksimal vanddækning. Den har intet mindre end fem forskellige spuleniveauer såvel som en setallitspulearm for enden af selve hovedspulearmen. Det er med til at skabe en meget speciel og unik dobbelt rotationsbevægelse, der hele tiden sørger for at spulevinklen bliver skiftes, hvilket naturligvis gøres for at kunne sikre at hvert et hjørne nås, selvom opvaskemaskinen er fyldt til randen med gryder, service og meget andet. Den er desuden også udstyret med en simpel lysstråle, der viser dig, hvornår opvaskemaskinen er færdig, da den lyser rød, når den er i gang og grøn, når den er færdig.

Der er – desværre – mange danskere, der er bange for at bruge deres opvaskemaskine til at vaske deres fine og meget nænsomme glas o.lign., men det er dog ikke noget, du behøver at være bange for med en AEG F66692W0P, eftersom den bliver leveret med en innovativ SoftGrip-vinglasholder til at sikre, at dine fine og elegante vinglas bliver behandlet så skånsomt som muligt. Denne holder sørger for at dine vinglas holdes skånsomt, men dog fortsat solidt i en optimal position for at garantere en sikker opvask. Endvidere, så er du også sikker på, at en AEG F66692W0P vil give et optimalt vaskeresultat – hver eneste gang.

Bosch SMU51M12SK

Bosch SMU51M12SK er en meget eftertragtet opvaskemaskine fra Bosch, der er udstyret med Zeolite-tørring, hvilket er med til at give dig en rigtig høj energieffektiv og det er naturligvis også derfor, at der er tale om en maskine, der hører til i energiklasse A+++, hvilket er den ypperste energiklasse. Ikke nok med det, så er Bosch SMU51M12SK også blevet udstyret med VarioSpeed Plus, der er et meget specielt program, der er udviklet af Bosch selv, der sikrer, at opvaskemaskinen vasker op til tre gange så hurtigt som en almindelig maskine – og det er endda helt uden, at det har nogen betydning for det endelige vaskeresultat, der fortsat vil være i top.

Det er selvfølgelig også værd at bemærke, at Bosch SMU51M12SK kommer med hele fem forskellige programmer, hvilket inkluderer både Intensiv 70°C, Auto 45-65°C, Øko 50°C, Party 45°C samt Forskyl. Det betyder selvfølgelig også, at maskinen også har et program, der passer til lige netop dét, du skal have vasket i din opvaskemaskine. Det stopper dog ikke her, for den kommer også med tre tillægsfunktioner, hvoraf én af dem allerede er blevet beskrevet ovenfor; VarioSpeed Plus. De to andre tillægsfunktioner er hhv. Shine and Dry og HalfLoad, der begge er funktioner, der er udviklet af Bosch og som er med til at sikre et godt resultat, uanset om maskinen er halvt eller helt fyldt.

Der er plads til hele 13 kuverter i denne opvaskemaskine, hvilket også betyder, at den passer rigtig godt til en almindelig dansk familie. Ydermere, så har den et lydniveau, der lyder på 44 dB(A), hvorfor den også sagtens kan køre om natten, uden at den forstyrrer nogen i boligen. Du skal selvfølgelig også være klar over, at Bosch SMU51M12SK har et energiforbrug, der lyder på 0,84 kWh pr. opvask og et vandforbrug, der lyder på 9,5 liter pr. opvask, hvilket gør den til en energieffektiv maskine. Slutteligt, så skal det også nævnes, at den er kåret som TÆNK Bedst i test april 2015.

Siemens SN45M209SK

Siemens er kendt som værende én af de mest prominente og mest foretrukne producenter af opvaskemaskiner på det danske marked – og desuden også i resten af verden. Der er tale om en opvaskemaskine, der er udstyret med Zeolite-tørring, der er en funktion, der giver maskinen en højere energieffektivitet. Ydermere, så er Siemens SN45M209SK også udstyret med VarioSpeed Plus, der er et helt særligt program, der er blevet lavet med fokus på, at skulle klare din opvask på op til tre gange så kort tid som end en traditionel opvask, men dog uden, at det er noget, der går på kompromis med opvaskeresultatet.

Denne opvaskemaskine kommer desuden også med et sikkerhedssystem, der hedder AquaStop. Det er med til at forhindre eventuelle vandskader fra f.eks. lækager i tilførselsslangen eller selve maskinen. Det er noget, der sker ved hjælp af en elektrisk sikkerhedsventil, der er blevet monteret inde i maskinen, der hele tiden sørger for at registrere selv de mindste mængder af vand. Hvis AquaStop-funktionen finder det nødvendigt, så kan den lukke af for vandtilførslen og dermed også sørge for, at der ikke ender med at forekomme lækager eller andet – og derfor skal du heller ikke være bange for, at der vil opstå problemer med din Siemens SN45M209SK-opvaskemaskine.

Siemens SN45M209SK er udstyret med en energibesparende og stillegående motorteknologi, der går under navnet iQdrive. Endvidere, så er den også udstyret med en elektronisk indikator for manglende salt såvel som en elektronisk indikator for manglende afspændingsmiddel, så du dermed ikke skal frygte, at du kommer til at igangsætte din Siemens SN45M209SK-opvaskemaskine foruden salt og/eller afspændingsmiddel. Siemens SN45M209SK er desuden også udstyret med en elektronisk resttidsindikering i minutter, så du hele tiden kan følge med i, hvor lang tid, der er tilbage af din nuværende vask. Siemens SN45M209SK er desuden blevet kåret som TÆNK Bedst i test i april 2015.

Siemens SN65M046EU

Med blot ét enkelt tryk på varioSpeed Plus-knappen på din Siemens SN65M046EU-opvaskemaskine vil du kunne reducere vasketiden med op til 66%. Den reducerede tid vil straks blive fremvist på resttidsdisplayet på din Siemens SN65M046EU-opvaskemaskine, og resultatet af dette vil være, at du efter ganske kort tid vil kunne opnå døren til en opvaskemaskine, der er fyldt med rent og tørt service, der er klar til at blive stillet på plads. Du skal dog være klar over, at dette ikke er noget, der gør sig gældende for både maskinens skylnings- og lynprogram, men derimod kun det almindelige vaskeprogram, du finder på Siemens SN65M046EU.

Maskinen kommer – ligesom mange andre moderne opvaskemaskine – med Zeolit-tørring, der er en bestemt form for mineraler, der opsuger fugt og derefter omdanner den til energi. Takket være dette mineral, vil din tørreproces fungere meget hurtigere og desuden også være meget mere effektiv. Ydermere, så kommer Siemens SN65M046EU-opvaskemaskinen også med en livstidsgaranti mod vandskader, som skyldes deres funktion, aquaStop, der beskytter mod alle vandskader, hvad end der er tale om en lækkende slange eller utætheder i maskinen. Som følge af denne funktion, så har Siemens også valgt at garantere sikkerheden i hele maskinens levetid, hvorfor du ikke skal frygte lækager fra hverken slange eller maskine.

Det er desuden ganske nemt for dig at vaske din service, dine gryder osv., da Siemens SN65M046EU er udstyret med et såkaldt autoProgam, der kan aktiveres ved blot at klikke på en enkelt knap. Ved at trykke på denne knap, så aktiveres der en såkaldt aquaSensor, der kan registrere hvor snavset vandet er, og med udgangspunkt i dette, så vil maskinen selv sørge for at tilpasse vandmængden og temperaturen, så det passer til, hvad der skal vaskes. Det betyder også, at du ikke selv skal bøvle med at indstille din opvaskemaskine, så den passer til lige netop dét, du skal have vasket, hvad end den er helt eller halvt fyldt.

Siemens SR46M280SK

Siemens SR46M280SK er en opvaskemaskine, der er fremstillet i et hvidt design og har plads til 10 kuverter, hvilket også betyder, at den er en kende mindre end de opvaskemaskiner, der hidtil har været beskrevet i denne artikel. Det skyldes, at der er tale om en smallere opvaskemaskine, der også passer ind i langt de fleste køkkener, da den ikke er synderligt stor. Det betyder også, at hvis du ikke har synderligt megen plads i dit køkken, så er Siemens SR46M280SK en oplagt opvaskemaskine. Den er udstyret med mange af de samme funktioner som de større opvaskemaskiner, der er blevet beskrevet ovenfor.

Den kommer blandt andet med varioSpeed-funktionen, der er med til at sikre dig en vasketid, der er 50% kortere end en almindelig vasketid, men samtidig med det, så er varioFlex-kurve og en varioDrawer-topkurv også med til at sikre, at pladsen inde i din Siemens SR46M280SK-opvaskemaskine bliver udnyttet optimalt. Den bliver blandt andet leveret med sammenklappelige glasstativer, fleksible tallerkenstøtter og en delbar bestikkurv, og derfor vil du også kunne tilpasse kurvene i din Siemens SR46M280SK-opvaskemaskine til lige præcis dét, du står og skal vaske op, uanset om der er tale om høje glas, store gryder eller noget helt tredje. Pladsen er udnyttet optimalt og er derfor ideel til dig, der har et smalt køkken.

Siemens SR46M280SK er udstyret med et sikkerhedssystem, der har fået navnet AquaStop. Det er en helt særlig funktion, der sikrer dig, at du ikke skal bekymre dig om eventuelle vandskader. Det er bestående af en indbygget elektrisk sikkerhedsventil inde i selve opvaskemaskine, der lukker for vandtilførslen, hvis den registrerer selv den mindste mængde af vand. Det betyder også, at du ikke skal være bange for, at der kommer til at opstå lækager i maskinen eller i selve tilførselsslangen. Det skal naturligvis også nævnes, at Siemens SR46M280SK er blevet kåret som TÆNK Bedst i test i januar 2016, hvilket må siges at være et kvalitetsstempel af rang.

Electrolux ESF8810ROW

Electrolux ESF8810ROW er en såkaldt RealLife-opvaskemaskine, hvori der er plads til hele 15 kuverter. Den kan desuden også bryste sig af, at du har et ekstremt lavt lydniveau, hvorfor du naturligvis ikke skal være i tvivl om, at den har en stor kapacitet uden at der bliver gået på kompromis med det endelige vaskeresultat eller den meget unikke vandfordeling, der har karakteriseret RealLife-serien siden første generation. Her er der for alvor tale om kompromisløs kvalitet fra Electrolux, da der er blevet tænkt på hver enkelt detalje og samtidig er det også en opvaskemaskine, der emmer af praktiske løsninger hele vejen igennem.

Du skal derfor heller ikke være bange for, at du ikke kan få plads til alt, hvad der skal være plads til i din Electrolux ESF8810ROW-opvaskemaskine, uanset hvad du har intentioner om at bruge den til og hvad du gerne vil vaske op i den – og det gælder alt lige fra de største og mest beskidte gryder til de mest sarte typer af glas. Endvidere, så skal du ikke være bekymret for, om din service er i orden, da en RealLife-opvaskemaskine som Electrolux ESF8810ROW til enhver tid vil give dig en fremragende opvask og samtidig vil den også kunne garanteret dig et skinnende resultat – hver gang.

Electrolux ESF8810ROW er samtidig en opvaskemaskine, der passer rigtig godt på dine sarte vinglas. Den er nemlig blevet udstyret med en SoftGrip-holder, der er blevet specielt udformet til at kunne give ekstra god beskyttelse til dine sarte vinglas. Det gøres ved at holde dem fast på en meget skånsom måde, men dog uden, at det er noget, du skal frygte vil medføre, at glassene ødelægges. Ydermere, så er maskinen også udstyret med en praktisk bakke, du kan tage ud af maskinen, hvilket naturligvis også vil medføre, at du kan få en ekstra dybde til f.eks. køkkenredskaber eller større kopper, hvis bestikskuffen er fjernet.

Miele G 4202 U brws

Miele G 4202 U brws er en opvaskemaskine fra Miele, der befinder i energiklasse A+, som har en kapacitet, der lyder på hele 13 kuverter, hvilket naturligvis må siges at være nok for langt de fleste danske familier og personer. Ikke nok med det, så har Miele også valgt at udstyre deres Miele G 4202 U brws med et display, der informerer dig om, hvor lang tid opvaskeprogrammet har tilbage, så du dermed hele tiden kan have et overblik over, hvornår din opvaskemaskine er færdig med at vaske op. Det giver dig selvfølgelig muligheden for at planlægge noget bedre, så du også kan nå andre gøremål imens.

TermoSpare er en funktion, der giver dig muligheden for at tilslutte opvaskemaskinen fra Miele til varmt vand på helt op til 60 grader celcius. Det betyder også, at dit strømforbrug vil blive reduceret med helt op til 40% og det betyder ligeledes også at den generelle programvarighed vil blive reduceret med intet mindre end 9%. Dit strømforbrug vil falde helt ned til cirka 0,4 kWh på maskinens Automatic-program. Normalvis har den dog et energiforbrug, der lyder på 1,04 kWh pr. vask og dertil har den også et vandforbrug pr. vask, der befinder sig i omegnen af 13,5 liter.

Hvis du gerne vil have din vask hurtigt overstået, så kan du blot gøre brug af Mieles tubo-funktion, der giver dig muligheden for at forkorte din programvarighed med helt op til 50 minutter. Det er dog ikke noget, der kommer til at ændre på hverken rengørings- eller tørringsresultater, da de naturligvis fortsat vil være optimale – du vil blot få rengjort din service i løbet af kortere tid. Maskinen er desuden blevet udstyret med Mieles Waterproof-System, der beskytter din maskine mod vandskader. Hvis maskinen er installeret på fagligt korrekt vis, så vil Miele samtidig yde garanti under hele maskinens levetid – uanset hvor længe, du beholder den.

Gram OM 60-57 RT X

Her er der tale om en rigtig lækker opvaskemaskine fra Gram, der er blevet udført i et flot design i rustfrit stål. Gram OM 60-57 RT X befinder sig i energiklasse A+++ og du kan finde plads til intet mindre end 15 kuverter i maskinen, hvorfor den passer rigtig godt til en dansk familie. Ikke nok med, at maskinen kan bryste sig af et særdeles flot og moderne design, der gør, at den passer rigtig godt ind i et moderne køkken, så er Gram OM 60-57 RT X naturligvis også udstyret med en række af funktioner, programmer og meget andet, der gør det til en rigtig god opvaskemaskine.

Eksempelvis er Gram OM 60-57 RT X blevet udstyret med en helt særlig blæser, der – ved hjælp af en helt særlig kombination af varm og kold luft – gør, at servicet efter at have været en tur i din Gram OM 60-57 RT X vil være helt tørt og blankt, når det kommer ud igen. Ydermere, så vil dit service samtidig også have en god temperatur, der gør, at man ikke ender med at brænde fingrene, hvis man tømmer maskinen lige så snart opvasken er slut. Hos Gram bliver denne funktion kaldet for Turbo-Drying, da du hverken selv skal tørre efter eller frygt, at dit service er blevet for varmt.

Hvis du tidligere har oplevet problemet med vandskader på din opvaskemaskine, så er du med garanti også er klar over, hvor meget bøvl, det kan give. Derfor har Gram også valgt at udstyre deres Gram OM 60-57 RT X med en AquaStop-funktion, der er en form for sikring mod vandskader. Det fungerer ganske enkelt bare ved, at en elektrisk sikkerhedsventil er blevet monteret inde i maskinen, og kan registrere selv den mindste mængde af vand, hvorefter den vil sørge for at lukke for vandtilførslen. Det betyder også, at du er godt sikret mod lækager fra både tilførselsslangen, men også fra inde i selve maskinen.

Gorenje GU64315XS

Hvis du leder efter en opvaskemaskine, der kan erhverves til en god pris, men samtidig befinder sig i en god energiklasse og endda også har et lækkert design, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på en opvaskemaskine som Gorenje GU64315XS. Den befinder sig i energiklasse A++ og er blevet udformet med et lækkert og moderne look i rustfrit stål, hvilket betyder, at den passer godt ind i ethvert køkken. Endvidere, så kan den indeholde helt op til 14 kuverter og har et lydniveau, der lyder på 45 dB(A), hvilket betyder, at den sagtens kan vaske om natten, mens du og andre personer i boligen ligger og sover.

Du har mulighed for at vælge mellem en længere række af programmer (8 for at være helt specifik), når du skal igangsætte din Gorenje GU64315XS-opvaskemaskine. Det betyder også, at du får muligheden for at både at vælge mellem disse programmer: Hurtig program, Intensiv program, ECO program, Skylning, Forskyl program samt Skåneprogram såvel som fire forskellige vasketemperaturer, der er som følgende: 40 °C, 45 °C, 55 °C og 60 °C. Derfor kan du selvfølgelig også være helt og aldeles sikker på, at uanset hvad du skal bruge din Gorenje GU64315XS til at vaske op, så kan den klare arbejdet, hvad end der er tale om store og beskidte gryder eller det blot er ganske almindeligt service.

Det er naturligvis også være at huske på, at din opvaskemaskine skal være relativt miljø- og energivenlig. Hvis du vælger at investere i en Gorenje GU64315XS, så får du en opvaskemaskine, der befinder sig i energiklasse A++ og har et vandforbrug pr. vask, der lyder på cirka 10 liter såvel som et energiforbrug pr. vask, der befinder sig i omegnen af 0,93 kWh. Det betyder også, at den har et anslået årligt forbrug af vand på 2800 liter, hvis der tages udgangspunkt i en ganske almindelig familie. Den har desuden en rigtig god størrelse, da den måler 59,8 cm. × 84,5 cm. × 60 cm. og derfor passer ind i langt de fleste køkkener.

AEG F87782W0P

Hvis du leder efter en opvaskemaskine, der kan give dig suveræne rengøringsresultater i et moderne, fladt design, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på en opvaskemaskine som f.eks. AEG F87782W0P. I og med, at den har et meget elegant og moderne udtryk, så vil den selvfølgelig også passe rigtig godt ind i ethvert køkken, hvorfor du er garanteret en perfekt integrering i dit køkken, hvis du vælger at investere i en AEG F87782W0P-opvaskemaskine. Den passer rigtig godt ind under dit køkkenbord og AEG har valgt at udstyre den med diskrete betjeningsknapper på lågen.

Du får desuden også muligheden for at kontrollere det valgte opvaskeprograms status, da AEG F87782W0P er blevet udstyret med en TimeBean-teknologi, der projekterer den resterende tid med et klart rødt lys på gulvet, så du dermed også altid vil kunne se, hvor lang tid, der er tilbage og administrere din tid med udgangspunkt i dette. Der er tale om en opvaskemaskine, der kommer med en lang række interessante funktioner, hvilket blandt andet inkludrer funktioner som AutoSluk efter 10 minutter såvel som udskudt start i op til 24 timer, så du kan få den til at starte præcis, når det passer dig.

Der er desuden plads til intet mindre end 15 kuverter i AEG F87782W0P, hvilket også er ensbetydende med, at det er en opvaskemaskine, der passer rigtig godt til en almindelig, dansk familie. Du får muligheden for at vælge mellem 8 programmer og 5 temperaturer, når du skal sætte din opvaskemaskine i gang, så du dermed også kan være sikker på, at den vasker perfekt og tilpasset det, du skal have vasket op. AEG F87782W0P befinder sig i energiklasse A+++ og har et energiforbrug pr. opvask, der lyder på 0,86 kWh, mens den bruger cirka 11 liter vand pr. opvask.

Hvor stor skal min opvaskemaskine være?

Der kan – desværre – ikke gives noget entydigt svar på, hvor stor din kommende opvaskemaskine skal være. Det skyldes naturligvis, at der er op til flere forskellige faktorer, der spiller ind i denne sammenhæng, så derfor findes der heller ikke nogen gylden størrelse, der passer til alle og enhver. Eksempelvis vil en familie med fem personer have behov for en større opvaskemaskine end en person, der bor selv. Derfor skal du også sørge for at gøre op med dig selv, hvad du forestiller dig, du har af behov og præferencer, når det kommer til størrelsen af din kommende opvaskemaskine.

Der er mange danskere, der gerne vil holde deres investering på et sobert niveau, når de skal investere i en ny opvaskemaskine. Det er naturligvis fuldt forståeligt, at du gerne vil sikre dig, at du ikke bruger unødige penge på at købe en opvaskemaskine, men samtidig er det dog også vigtigt, at du ikke er for nærig. Der er selvfølgelig mulighed for at købe en mindre opvaskemaskine end, hvad der reelt set stemmer overens med dit behov, og så blot starte den noget oftere. Det vil dog blot betyde, at det bliver dyrere for dig i det lange løb, da du dermed skal bruge flere penge på både vand og strøm.

Det er også ensbetydende med, at det er en god idé, at du sørger for at sætte dig ned og finde ud af, hvad du reelt set mener, du har af krav og præferencer, når det kommer til din opvaskemaskine. Hvis du allerede ejer en opvaskemaskine, så kan du med fordel vælge at tage udgangspunkt i størrelsen af din nuværende maskine; synes den har en passende mængde plads eller har du behov for mere plads? Eller vil det passe dig bedre med en mindre opvaskemaskine, så du f.eks. kan starte den hver dag? Giv dig god tid til at danne dig et overblik over det, så du dermed også er sikker på at din næste opvaskemaskine har den rette størrelse.

Sørg for at vælge opvaskemaskine fra en god energiklasse

Det kan virke meget appellerende at investere i en opvaskemaskine, der kan købes til en billig pris, men det betyder oftest også, at du er nødsaget til at vælge en model, der ikke befinder sig i en synderligt god energiklasse – og det er noget, du på sigt vil komme til at fortryde på trods af, at du har fået dig en billig opvaskemaskine. I dag er det næsten umuligt at finde en model, der ikke befinder sig i energiklasse A eller derover, hvilket selvfølgelig også er ensbetydende med, at det ikke er godt, at din opvaskemaskine befinder sig i energiklasse A.

Du bør – som udgangspunkt – sørge for at vælge en opvaskemaskine, der befinder sig i energiklasse A+++ eller A++, da der dermed er tale om modeller, der rent faktisk vil kunne spare dig for penge på sigt, hvis du lige pt. ejer en model, der ikke befinder sig i én af disse energiklasser. Du skal dog være klar over, at de modeller, der er at finde i disse klasser oftest også vil være dyrere at skulle erhverve sig, men pengene er dog godt givet ud, da de vil være tjent hjem i løbet af kort tid – uanset om du ender med at vælge en model fra AEG, Siemens, Bosch eller en helt fjerde producent.

Hold støjniveauet i baghovedet

Hvis du skal ud og investere i en ny opvaskemaskine, så gør du klogt i, at vælge en maskine, der ikke genererer synderligt meget støj. Dog skal der ikke lægges skjul på, at det er meget individuelt, eftersom der er nogle mennesker, der ikke bliver generet af, at deres opvaskemaskine støjer, mens andre ikke gerne vil have en maskine, der støjer så lidt som overhovedet muligt. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at tage højde for og udgangspunkt i, hvad du selv mener er det rette støjniveau for dit vedkommende, men uanset hvad, så er det dog vigtigt, at du sørger for at tage det med i din betragtning.

Støjniveauet på en opvaskemaskine vil være målt i decibel, hvilket du altid vil kunne læse om de forskellige opvaskemaskiner hos de respektive forhandlere, inden du køber den. Som udgangspunkt er det dog en rigtig god idé, at du sørger for at vælge en opvaskemaskine, der har et støjniveau, der befinder sig på under 50 målt i decibel. Des lavere dette tal er, des mindre vil din opvaskemaskine også larme, når du bruger den. Det betyder også, at det er oplagt, at du bruger lidt tid på at undersøge nærmere, hvor meget de modeller, der matcher dine krav larmer, når de bruges.

Hvor lang er levetiden oftest på en opvaskemaskine?

Der kan ikke gives noget entydigt svar på, hvor lang levetiden er på en opvaskemaskine, da det er noget, der varierer rigtig meget fra model til model. Det kan i høj grad an på, hvor høj kvalitet den respektive model er, hvilket oftest vil være noget, der afspejler sig i prisen, så derfor vil levetiden også være direkte forbundet med, hvor meget, du har betalt for den respektive opvaskemaskine. Det betyder selvfølgelig ikke, at du bare skal vælge den dyreste model, da det ikke er ensbetydende med, at du får den bedste model på markedet, men sørg dog for ikke at være for nærig.

Hvis du er villig til at betale for en god opvaskemaskine, så er der mulighed for at erhverve dig en opvaskemaskine, der kan holde i helt op til 15 til 20 år, men hvis du derimod ønsker at holde din investering på et mere sobert niveau og dermed ender med at købe en opvaskemaskine, der er mere “almindelig”, så kan du forvente en levetid, der lyder på mellem på 8 og 10 år. I den forbindelse er det op til dig selv at vurdere, om du vil foretrække at investere en større sum penge i en opvaskemaskine, der kan leve i op til dobbelt så lang tid eller du derimod hellere vil foretrække at din investering holdes på et mere sobert niveau.

Vi håber, at denne artikel guidede dig godt igennem dit valg af ny opvaskemaskine. Ønsker du at få yderligere inspiration samt tips til at gøre dit køb af en ny opvaskemaskine – så tag også et kig på denne opvaskemaskine test.