Bor I i en ældre bolig, hvor der sker stort varmetab? Måske I slet ikke er klar over, i hvilket omfang varmen faktisk slipper ud. Det kan ske mange steder, men en af de helt store syndere vil typisk være gennem loftet. Rent fysisk vil varme stige, og er der dårlig eller ingen loftisolering, vil der ske stort varmetab den vej igennem. Derfor kan det tænkes, at I skal tage et kig på ind- og udvendig isolering.
Isolering kan bestå af mange ting. I sørger naturligvis for, at jeres hjem er godt isolereret, hvis I bygger nyt eller skal have lavet en tilbygning. Kvaliteten af isolering er meget høj i dag, og det betyder da også, at varmeregningen kan sænkes en del. Men en ældre bolig skal ikke bremse god isolering; der er rig mulighed for at få lavet efterisolering, så I oplever, at varmeregningen bliver lidt mere til at holde ud.
Hvilke typer af isolering findes der?
Måske du synes, det er svært at gennemskue, hvilken isoleringstype, der er den rette for jer. I kan med fordel få en ekspert på området ud, der kan give jer gode råd med på vejen og vurdere, hvad der er behov for. Ældre huse har typisk øget risiko for en slidt eller ødelagt facade, og her kan det altså betale sig med udendørs facadeisolering, der kan være med til at give jer et hus, der bedre holder på varmen.
Hulmursisolering er specielt relevant for jer, der bor i et halvfjerdserhus eller ældre, hvor isoleringen mellem inder- og ydervæg er begyndt at falde sammen. Når først det sker, er der ikke længere samme effektivitet. Ved hulmursisolering blæses der små flamingokugler ind i væggen, så den igen har samme isolerende effekt som tidligere.
I kan læse mere om alt fra etageadskillelse til loftisolering på hjemmesiden og se, hvad I kunne tænke jer.