Skal du have fundet dig en ny pande? Vi har i denne store stegepande test været inde for at undersøge markedet indenfor stegepander og har fundet nogle af de bedste på markedet – og til de bedste priser. Der bør naturligvis være mulighed for at finde én eller flere stegepander i enhver husholdning, men faktum er dog, at du har mulighed for at vælge mellem et bredt spektrum af forskellige stegepander på det danske marked.

Derfor er der også rigtig mange, der ender med at have svært ved at vælge den eller de stegepander, de har intentioner om at investere i, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at mange enten ender med blot at investere i en tilfældig én af slagsen eller derimod helt opgiver at skulle investere i en ny stegepande – og begge dele er naturligvis noget, der skal undgås.

Hvis du har planer om, at skulle investere i en ny stegepande, så skal der ikke være nogen tvivl om, at der findes rigtig mange forhandlere, hvor du har mulighed for at købe din kommende stegepander, men ikke nok med det, så har hver enkelt forhandler også et særdeles stort udvalg af forskellige pander, hvilket er med til at gøre det til en vanskelig proces at vælge lige netop dén pande, der er den bedste for dit vedkommende. Det er dog vigtigt, at du sørger for at vælge med den største omhu, så du er sikker på, at du ender med en pande, der faktisk passer til dine behov og krav.

I denne stegepande test får du muligheden for at danne dig et godt overblik over en lang række forskellige typer af stegepander, hvorfor der med garanti også vil være én eller flere af de pander, der er beskrevet nedenfor, der har din interesse, hvis du har planer om at skulle investere i en ny stegepande. De mange forskellige stegepander nedenfor varierer naturligvis i forhold til et væld af forskellige parametre, men du kan dog samtidig også være sikker på, at de mange pander kan bryste sig af en rigtig høj kvalitet, da de selvfølgelig er fremstillet af særdeles slidstærke materialer.

Le Creuset – Stegepande med træhåndtag 28 cm.

I øjeblikket er Le Creuset én af de absolut mest populære typer af stegepander på det danske marked. Deres stegepande, der er blevet fremstillet i støbejern og er blevet udstyret med et flot træhåndtag kan anvendes på samtlige typer af varmekilder, hvilket også inkluderer induktion. Stegepanden kan dog ikke bruges til hverken ovn eller maskinopvask. Træhåndtaget giver dig selvfølgelig muligheden for at håndtere din stegepande uden at gøre brug af grydelapper eller grillhandsker på trods af, at der er tale om en pande, der er blevet fremstillet i et materiale som støbejern – derfor er du også garanteret, at du ikke brænder dig.

Panden er naturligvis velegnet til alle typer af stegning, og indvendigt er den sorte emalje med til at sikre, at den uden problemer vil kunne klare de høje temperaturer, som den bliver udsat for i forbindelse med din madlavning. Le Cresuet er én af de mange få producenter på det danske marked, der faktisk yder livstidsgaranti på alle deres støbejernsprodukter. Det er naturligvis også ensbetydende med, at en stegepande som denne fra Le Creuset kan følge dig hele livet. Som navnet også antyder, så er der tale om en stegepande med en diameter, der lyder på 28 cm., og dertil kan den fås i mange farver.

Eva Trio – White Line, Stegepande 28 cm

Her er der tale om en stegepande, der kommer fra Eva Trio byder på et særdeles flot og elegant design, der med garanti kommer til at passe ind i ethvert køkken. Eva Trio er – uden tvivl Eva Solos mest berømte serie af gryder og pander, hvilket er ganske forståeligt, da der både er tale om stegepander og gryder af særdeles høj kvalitet, men også med et flot og moderne design. Trio er desuden også en serie af produkter, der står for de tre materialer: støbejern, kobber og aluminium, der alle byder på egenskaber, der kan optimere alle former for madlavning.

Stegepanden (der desuden er en del af Eva Trios White Line) kommer naturligvis med en såkaldt Slip-Let® belægning, der blandt andet er med til at gøre den meget nemmere at gøre rent, da der ikke vil sidde rester på panden, der har brændt sig fast efter madlavning. Det er dog også ensbetydende med, at der ikke skal bruges nær så meget fedtstof, eftersom belægningen sikrer, at maden let vil slippe panden. Denne stegepande kan bruges på alle former for varmekilder, hvilket selvfølgelig også inkluderer induktion. Den har en god størrelse, der kan bruges til det meste, da den måler 28 cm. i diameter.

Eva Solo – Gravity stegepande 24 cm

Denne stegepande fra Eva Solo er en del af deres meget anerkendte og populære Gravity-serie, der gør det nemt og enkelt for dig at stege alskens former for råvarer på din stegepande. Varmen bliver fordelt optimalt på hele stegefladen, hvilket blandt andet skyldes den anerkendte Slip-Let belægning, der er brugt indvendigt. Denne belægning betyder blandt andet, at der ikke skal bruges synderligt meget fedtstof i forbindelse med stegning af diverse madvarer, mens du samtidig heller ikke skal være bange for, at der er noget, der brænder sig fast på panden under brug, hvilket også er med til at gøre rengøring af din pande nemmere.

Selve grebet på stegepanden er blevet fremstillet af silikone og det er også med til at sikre, at det hele tiden forbliver koldt under brug. Det er selvfølgelig også med til at sikre, at du får et rigtig godt greb i stegepanden, hvilket blandt andet betyder, at du ikke skal være bange for at tabe den på vej ind til spisebordet el.lign. Stegepanden har en størrelse, der lyder på 24 cm. i diameter og er blevet fremstillet i en særdeles flot grå farve. Stegepanden kan roligt bruges på alle typer af varmekilde, hvilket også tæller induktion – dertil er det også en stegepande, der tåler maskinopvask, hvorfor den efterfølgende rengøring efter madlavningen er ganske nemt og enkelt.

Scanpan – CTX stegepande

CTX er en stegepande fra Scanpan, der kan bruges til alle typer af varmekilder og tåler desuden også helt op til 260 grader i ovnen, hvilket naturligvis også meget godt beviser, at der er tale om en stegepande, der kan bryste sig af, at være robust og kvalitetsrigtig. Stegepanden er desuden blevet udstyret med buede sider, der gør det nemt for dig at komme til, når du laver mad i stegepanden, hvilket naturligvis gør sig gældende, uanset om du skal bruge den til at lave pandekager, bøffer eller noget helt tredje (eller måske bare en god blanding af det hele).

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at håndtaget er blevet formet på en sådan vis, at det ligger rigtig godt i hånden og desuden heller ikke bliver varmt, uanset hvor meget selve stegepanden bliver varmet op. Overfladen er blevet belagt med robust keramisk titanium, hvilket er ensbetydende med, at den kan tåle alle slags køkkenredskaber. Belægningen er desuden også en såkaldt non-stick belægning, der er med til at sikre dig, at du får en både perfekt tilberedning af maden og samtidig er det også ensbetydende med, at der ikke sætter sig noget fast på stegepanden i forbindelse med madlavningen.

Le Creuset – Dyb stegepande med belægning

På trods af, at det er dét, de er mest kendt for, så laver Le Creuset også produkter, der ikke er blevet fremstillet af støbejern. I dette tilfælde er der tale om en rigtig lækker stegepande, der er en del af deres populære 3-PLY-serie, der er blevet opbygget af hele tre lag. Det betyder, at den er bestående af en kerne af aluminium, der er blevet indkapslet mellem to lag af rustfrit stål. Det er en særlig sammensætning, der er med til at skabe en effektiv varmeledning, men selvfølgelig helt uden, at der er gået på kompromis med kvaliteten af panden.

Der skal naturligvis heller ikke lægges skjul på, at panden er blevet fremstillet med en helt særlig non-stick belægning, der blandt andet gør den ideel til stegning af alt lige fra æggeretter til sart fisk, der har en tendens til at sætte sig fast på en traditionel pande. Panden fra Le Creusets 3-PLY-serie tåler desuden også maskinopvask, hvilket er ensbetydende med, at det er nemt at gøre den rent efterfølgende. Den tåler også alle former for varmekilder, hvilket blandt andet tæller både induktion og ovn helt op til 260 grader. Belægningen er selvfølgelig helt og aldeles fri for PFOA og PFOS.

Hvilke punkter er vigtige ifm. valg af stegepande?

Der er rigtig mange forskellige parametre, der har stor relevans i forbindelse med valget af din kommende stegepande. Det er naturligvis også ensbetydende med, at der er rigtig mange forskellige faktorer, du skal tage højde for i forbindelse med valget af din kommende stegepande. Hvis du gerne vil sikre dig, at du ender med at vælge den helt rette stegepande for dit vedkommende, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal sørge for at tage stilling til hver enkelt parameter, så du kan holde det op mod dine krav og behov. Du kan læse om de forskellige punkter nedenfor.

Opvarmningsevne

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at en stegepandes opvarmningsevne er særdeles vigtig. Hvis ikke den er i stand til at blive varm, så er den ikke meget værd, da du ellers ikke har de bedste forudsætninger for at lave god mad. Samtidig sætter langt de fleste naturligvis også pris på, at deres stegepande lynhurtigt kan varme op, så der ikke skal bruges unødigt tid på at vente på, at din pande varmer op. Det er dog værd at understrege, at det er mindst lige så vigtigt, at panden er i stand til at køle hurtigt ned, så du kan vaske den op.

Håndtag

Selvom det virker som om, at det er et punkt, som alle producenter af gryder og stegepander bør have styr på, så er det uhyre vigtigt, at du også sørger for at se nærmere på håndtaget på de forskellige pander, der har din interesse. Du skal blandt andet sikre dig, at det ikke har en tendens til at blive varmt, når panden er i brug, men du skal samtidig også være sikker på, at der er tale om et ergonomisk og komfortabelt håndtag, der er behageligt at gribe fat om, når du f.eks. skal løfte panden fra komfur til spisebord.

Holdbarhed

Du har med garanti ikke nogen interesse i, at skulle investere i en ny stegepande hvert andet år. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge en stegepande, der byder på en god kvalitet, hvilket du blandt andet kan se nærmere på ved at kigge på de materialer, der er blevet brugt til at fremstille den respektive stegepande. Des bedre og mere slidstærke materialer, der er blevet brugt til at fremstille den stegepande, du har i tankerne, des bedre holdbarhed vil den naturligvis også have. Hvis du gerne vil sikre dig, at du køber en pande, der kan holde i flere år, så skal du også være indstillet på at betale for det.

Brugervenlighed

Det virker muligvis en kende underligt, at en stegepande skal være brugervenlig. Faktum er dog, at der er stor forskel på, hvor brugervenlige de forskellige pander på det danske marked rent faktisk er. Det betyder også, at du skal sørge for at sikre dig, at du vælger en pande, der er nem at gøre brug af. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende i forhold til vægten af stegepanden, da en for tung pande ikke er synderligt nem at have med at gøre, men samtidig er håndtaget også en faktor i denne sammenhæng. Generelt skal den være nem at bruge i forbindelse med madlavningen.

Grundig rengøring af din stegepande er essentielt

Der skal naturligvis ikke lægges skjul på, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at din stegepande bliver gjort rent. Det er uhygiejnisk og kan ligeledes også være med til at ødelægge din stegepande på sigt, hvis den ikke bliver gjort rent. Hvis du står over for købet af en ny stegepande, så er det derfor også vigtigt, at du sørger for at tænke det hygiejniske aspekt ind i dit køb. Hvis du vælger at investere i en stegepande med en såkaldt non-stick belægning, så bliver det nemlig meget nemmere for dig at få klaret rengøringen i løbet af kort tid og uden det store besvær:

  1. Start med at hælde vand og 2-3 spiseskefulde vaskepulver i panden
  2. Tænd herefter for din kogeplade og det stå indtil den koger
  3. Sluk for kogepladen og lad din stegepande stå natten over
  4. Vask efter med opvaskemiddel dagen efter
  5. Din stegepande er nu renere end nogensinde før

Vælg en pande i en solid kvalitet

I forbindelse med at man som boligejer skal købe sig til en ny pande, som man kan bruge til stegning, er det utvivlsomt fornuftigt at lægge stor vægt på, at det produkt, som man går ud for at få gjort sig et køb af er et af de produkter, som man er helt stensikker på er i en god og solid kvalitet.

Der findes helt generelt set rigtig mange forskellige typer af stegepander på det danske marked, og du skal slet ikke tvivle et sekund på, at der forelægger mulighed for, at du vil kunne finde dig et hav af forskellige typer af produkter, og der kan helt sikkert godt være en ganske stor forskel på den kvalitet, der er mulighed for at få fundet sig rundt omkring. Derfor vil det også på det kraftigste kunne anbefales, at du altid sørger for at gå efter en af de typer af stegepander, som du er helt stensikker på er i en solid og gedigen kvalitet. Dette vil du blandt andet kunne gøre ved at sørge for at kigge på hvilket mærke, som den nye stegepande, du går ud for at gøre dig et køb af,  kommer fra. Der findes flere populære producenter – herunder blandet brands som Eva Solo, Jamie Oliver samt flere andre brands.

Ved at gå efter et produkt fra en af disse brands eller en af ovenstående pander fra vores stegepande test, er der rigtig god sandsynlighed for, at du vil kunne få dig et godt produkt, som du kan have stor glæde af i løbet af de næste mange år frem.

For når du lader dit valg falde på et solidt og gedigent kvalitetsprodukt, så vil du ikke blot kunne sikre dig, at den er nemmere at anvende. Du vil samtidig også i høj grad have mulighed for at sikre dig, at det produkt, du vælger at gå ud for at købe dig er blandt et af de produkter, som der er god chance for vil kunne holde i løbet af de næste mange år frem.

Der skal derfor ikke herske skyggen af tvivl om, at det vil være en ganske god idé altid at sørge for at lægge meget stor vægt på det rent kvalitetsmæssige perspektiv, når du skal ud for at finde dig en ny stegepande. Derved er der ganske god chance for, at det er det helt rigtige produkt for netop dig, du køber dig.

Stegepande test – køb online og spar penge

Hvis du gerne vil have fundet dig en ny stegepande i en god kvalitet indenfor et særdeles fornuftigt prisleje, så er der slet ingen tvivl om, at nettet helt klart vil kunne være et rigtig godt sted for dig at få dit køb gjort. I forbindelse med at vi udarbejdede vores stegepande test, har vi været inde for at kigge på en række af de forskellige modeller, der er at finde fra flere forskellige producenter – og det er i den forbindelse tydeligt at se en ganske væsentlig forskel i priserne. Det gør det derfor til en ganske god idé at sørge for at finde sig en forhandler, der er i stand til at sikre, at man får sig den bedste og mest fordelagtige pris i forbindelse med, at man skal have sit køb gjort.