I vores grillpande test kan du finde gode råd og inspiration, der sikrer, at du får fat på den helt rigtige type af grillpande til netop dit behov. Der skal ikke være nogen tvivl om, at en grillpande bestemt bør være noget, der er fast inventar i ethvert køkken. Der findes rigtig mange forskellige typer af grillpander på det danske marked, men den karakteristiske grillpande er naturligvis udstyret med riller, hvilket også er med til at sikre, at du vil opnå den samme effekt som ved stegning på en grill. Med en grillpande, så har du også mulighed for at grille hele året rundt uden, der er behov for, at du skal udenfor, når vejret er kedeligt, vådt eller blæsende, da du blot kan gøre brug af din grillpande i køkkenet.

En helt anden fordel ved en grillpande er dog, at rillerne på panden er i stand til at lede saften væk, og det er også med til at sikre, at kødet ikke bliver stegt i sit eget fedt. Det vil derimod blive rigtig grillstegt og du får derfor også en smag, der minder rigtig meget om smagen, hvis den er grillet på en rigtig grill. Det er dog særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu, da du selvfølgelig skal vælge en alsidig grillpande, hvilket skal forstås på en sådan vis, at den kan bruges på alle varmekilder.

I dag er der mange danskere, der har induktionskomfurer derhjemme og det er – desværre – ikke alle grillpander, der kan bruges på induktion, hvilket dermed også er ensbetydende med, at du skal sørge for at vælge en grillpande, der passer til induktion, hvis du har et induktionskomfur. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu, så du rent faktisk er sikker på, at du ender med at vælge en grillpande, der stemmer godt overens med dine behov og ligeledes også dine præferencer. Alle grillpander fungerer dog sammen med de øvrige varmekilder, der bliver brugt på det danske marked.

Holm – Grillpande 39×25 cm.

Med en god grillpande, hvilket f.eks. kunne være denne fra Holm, så får du de absolut bedste forudsætninger for både at stege kød, fisk, fjerkræ og grøntsager, så du får den eftertragtede grillsmag, som rigtig mange efterspørger. Takket være de mange riller, som denne grillpande fra Holm er blevet udstyret med, så vil du blandt andet kunne opleve, at kødet hæver op over bunden, hvilket dermed også er med til at skabe en rigtig god og indirekte varme. Det er præcis som du kender det fra grillen, mens rillerne endda også vil få saft og fedt til at løbe fra.

Denne grillpande fra Holm er faktisk én af de ganske få grillpander, der er i stand til at kunne bruges på alle varmekilder, hvilket naturligvis også tæller induktion. Ydermere, så er der også tale om en pande, der er uhyre god til at fastholde og sikre en rigtig god jævn fordeling af varmen, så du dermed også er garanteret, at din mad bliver steget på perfekt vis – uanset om der er tale om kylling, grøntsager eller derimod en stor steak. Foretrækker du at lave mad i ovnen, så kan grillpanden tåle helt op til 260 grader, hvis den stilles i ovnen.

Le Creuset – Kvadratisk grillpande 26 cm.

★★★★★ – 5 stjerner fra tidligere kunde på KitchenOne.dk.

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at Le Creuset er en producent, der har oplevet en eksplosiv vækst i løbet af de seneste par år. Det er naturligvis også derfor, at der er særdeles mange danskere, der ville elske at investere i en grillpande som denne kvadratiske grillpande fra Le Creuset. Der er tale om en kvadratisk stegepande med grillrender, der kan bruges til alle typer af varmekilder, hvilket naturligvis også tæller induktion. Det stopper dog ikke her, for du kan også bruge den i ovn og grill, mens panden fra Le Creuset også kan tåle både fryseren og maskinopvask.

Panden er perfekt til alskens former for madlavning, hvilket også er ensbetydende med, at den er perfekt til både bøffer, fjerkræ, grøntsager, fisk og meget, meget andet. Le Creuset har valgt at udforme panden i en kvadratisk form, hvilket naturligvis også er med til at give grillpanden den størst mulige stegeflade, og den indvendige sorte emalje er desuden med til at give den både en helt særlig styrke og holdbarhed. Derfor kan den selvfølgelig også modstå de meget høje temperaturer. Én af de faktorer, der særligt har gjort Le Creuset til et populært brand er, at de giver livstidsgaranti på alle støbejernsprodukter.

Scanpan IQ grillpande

★★★★★ – 2 kunder har givet dette produkt 5 stjerner på KitchenOne.dk.

Hvis du leder efter en grillpande i sin absolut reneste form, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på IQ-grillpanden fra Scanpan. Det er en meget traditionel pande, der byder på en stor stegeflade, der har en samlet størrelse, der lyder på 27 cm. x 27 cm. Ikke nok med det, så tåler den alle former for varmekilder, hvilket også er ensbetydende med, at du også sagtens vil kunne gøre brug af denne pande fra Scanpan, hvis du har et induktionskomfur. Ydermere, så tåler den også alle former for køkkenredskaber, hvorfor du ikke skal være bange for, at de kommer i berøring med panden.

Endvidere, så er det naturligvis også værd at nævne, at Scanpan har valgt at udstyre deres grillpande med en såkaldt non-stick belægning. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du ikke skal være bange for, at der er madvarer eller ingredienser, der ender med at brænde fast i panden. Panden er desuden blevet fremstillet af aluminium og er ligeledes også blevet udstyret med et blødt og afrundet håndtag, der er ergonomisk og behageligt at holde ved. Desuden har håndtaget også et såkaldt låsehåndtag, der er med til at sikre, at det hverken ender med at gå i stykker eller du taber panden, når du løfter den.

Holm – Grillpande 28×28 cm.

★★★★★ – 3 kunder har givet dette produkt 5 stjerner på KitchenOne.dk.

Her er der igen tale om en grillpande fra Holm, der minder rigtig meget om den pande, der er blevet beskrevet tidligere i artiklen. Den eneste forskel, der er på denne variant og den, der er beskrevet tidligere i artiklen er, at denne har en anden størrelse, der passer bedre til dig, der ikke har behov for en nær så stor varmeflade på din pande. På trods af, at den er en kende mindre, så er der dog fortsat mulighed for at bruge denne grillpande til at stege både kød, fisk, fjerkræ såvel som grøntsager direkte på panden, så du ikke skal udenfor, for at grille.

I og med, at panden er udstyret med en lang række forskellige riller, så vil du naturligvis også opleve, at denne pande er i stand til at sikre, at kødet hæver op over bunden, hvilket er med til at sikre, at der skabes en god, indirekte varme. Det er selvfølgelig også med til at sikre, at du får den helt samme smag, som du kender fra grillen, hvor dine madvarer nemlig også udsættes for en både god og indirekte varme, når de ligger på risten. Rillerne er dog samtidig også med til at sikre, at både saft og fedt vil løbe væk fra kødet.

Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at du har rig mulighed for at gøre brug af denne grillpande fra Holm til et væld af forskellige varmekilder, da den nemlig kan anvendes til alle former for varmekilder, hvilket naturligvis også inkluderer induktion. Det er desuden også en grillpande, der er særdeles god til at fastholde og sikre en jævn varmefordeling. Ikke nok med det, så vil du faktisk også kunne lave mad i ovnen direkte på din grillpande, eftersom den faktisk kan tåle helt op til 260 grader. Denne udgave af panden fra Holm måler 28 cm. x 28 cm.

Hvilke fordele er der ved en grillpande?

Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at der er rigtig mange fordele forbundet med en grillpande, hvilket der også er mange årsager til, at du bør investere i en grillpande. Hvis du vælger at investere i en grillpande, så får du – som nævnt i introduktionen til artiklen – mulighed for faktisk at grille hele året rundt, men dog uden at skulle udenfor for at grille. Går du med overvejelserne om, at skulle investere i en grillpande, så er det naturligvis vigtigt, at du er bekendt med, hvad der egentlig adskiller den fra en ganske almindelig stegepande, da der er en række markante forskelle.

Den hovedsagelige forskel er, at en grillpande er blevet udstyret med en række riller (det er forskellige fra pande til pande, hvor mange riller, der egentlig er på panden), der er med til at sikre, at både fedt og saft bliver ledt væk fra det, du griller på panden. Det er også ensbetydende med, at du ikke kommer til at risikere, at kødet ligger og steger i sit eget fedt. Det bliver derimod grillstegt, hvilket giver den eftertragtede grillsmag, som du med garanti jagter, siden du ønsker at investere i en grillpande. Det er naturligvis ikke kun noget, der gør sig gældende for kød.

Det er stort set kun din fantasi, der vil sætte grænser for, hvad du vil kunne grille på din grillpande. Der skal ikke være nogen tvivl om, at langt de fleste ender dog med at bruge dem til at grille diverse former for kød, men det er dog ikke ensbetydende med, at du slet ikke vil kunne gøre brug af en sådan pande til at grille grøntsager, fisk og ligeledes også mange andre råvarer. Hvis du er i tvivl om, hvilke helt konkrete fordele, der er forbundet med en grillpande, så har du mulighed for at læse meget mere om dette nedenfor:

 • Du har mulighed for at grille hele året rundt – uanset hvordan vind og vejr arter sig
 • Både fedt og saft vil blive ledt væk, så dermed får maden en delikat grillsmag, som mange er glade for
 • Du kan grille alskens former for mad- og rådvarer på en grillpande
 • Det er ganske enkelt at have med rengøring af panden at gøre

Gode tips i forbindelse med valget af en grillpande

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der findes rigtig mange forskellige grillpander på det danske marked, så derfor kan det også være en vanskelig proces at skulle vælge den helt rette grillpande for dit vedkommende. Hvis du har bestemt dig for, at du ønsker at investere i en sådan pande, så finder du nedenfor en række forskellige tips, der kan gøre det nemmere for dig at vælge den helt rette pande for dit vedkommende, så du dermed er sikker på, at den stemmer godt overens med dine forskellige krav og præferencer – uanset hvad du har gjort dig af tanker:

 • Du bør selvfølgelig sørge for at vælge en pande, der passer til dit komfurs varmekilde
 • Du bør sørge for at vælge en grillpande, der er nem at have med at gøre ift. rengøring
 • Du bør også have fokus på at vælge en pande med et komfortabelt og ergonomisk håndtag
 • Du bør ikke vælge én af de billigste modeller på markedet, da pris og kvalitet hænger sammen
 • Du bør fastlægge et budget, inden du begynder at lede efter din kommende grillpande
 • Du bør altid spørge en fagperson til råds, hvis du har spørgsmål

Du skal selvfølgelig også være opmærksom på, at du har mulighed for at vælge mellem grillpander, der befinder sig i et bredt spektrum af forskellige prisklasser. Du kan f.eks. sagtens finde en grillpande, der koster 200 kr., men du vil også nemt kunne finde en grillpande, der i stedet koster 2000 kr. eller derover. Derfor vil du selvfølgelig også sagtens kunne finde frem til en grillpande, der passer perfekt til dit budget, men – som udgangspunkt – bør du dog afholde dig fra at investere i en grillpande, der er alt for billig. Oftest er de billige modeller ganske enkelt ikke dine penge værd.

Er der bestemte producenter, jeg bør se nærmere på?

Hvis du leder efter en ny grillpande, så er du med garanti allerede opmærksom på, at der findes et bredt spektrum af forskellige producenter, der sælger deres grillpander på det danske marked. Det er selvfølgelig også noget, der gør sig gældende for mange andre typer af redskaber og udstyr til madlavning, men nogle brands og producenter er naturligvis mere prominente og mere eftertragtede end andre. Sådan har det altid været og det er selvfølgelig også meget naturligt. Det er noget, der hænger sammen med, at nogle brands præsenterer en bedre kvalitet, brugervenlighed og funktionalitet, hvorfor der kan være en stor forskel i disse parametre.

I og med, at der er stor forskel på de mange brands og producenter, der er at finde på det danske marked, så er det også ensbetydende med, at det selvfølgelig ikke er alle producenter, som er lige gode og derfor er det heller ikke alle producenter, du bør have fokus på, når du skal investere i din kommende grillpande – uanset om det er din første grillpande eller det derimod er en supplering. Hvis du gerne vil være sikker på, at du ender med at investere i en grillpande, der er af høj kvalitet, så bør du – som udgangspunkt – vælge at se nærmere på pander fra de forskellige producenter nedenfor:

 • Skeppshult
 • OBH Nordica
 • Eva Trio
 • Morsø
 • Raadvad
 • Philips
 • Bodum
 • Weber
 • Le Creuset
 • Siemens
 • Staub

Hvis blot du sørger for at vælge en grillpande, der kommer fra ét af de ovenstående producenter, så kan du selvfølgelig være sikker på, at du ender med at investere i en grillpande, der har en rigtig god levetid og en god holdbarhed.

Varmekilder: Grillpande til induktion eller keramisk komfur?

Der er – desværre – mange, der begår den fejltagelse, at de ender med at investere i en grillpande, de ikke kan bruge til deres komfur. Hvis du har bestemt dig for, at du ønsker at investere i en grillpande, så skal du tage højde for, at det ikke er alle modeller, du kan bruge på alle varmekilder. Der vil være mange grillpander (også af dem, der er nævnt ovenfor), der kan bruges til både induktion og til et keramisk komfur, men du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle grillpander, der kan bruges på induktion.

Dertil skal det selvfølgelig også nævnes, at det heller ikke er alle grillpander, der både kan bruges til en ovn eller på en almindelig grill. Hvis du har intentioner om at købe en ny grillpande, så skal du selvfølgelig også sørge for at vælge en pande, der kan bruges til samtlige varmekilder, du har tænkt dig at benytte dig af. Hvis du har intentioner om at bruge mange forskellige varmekilder og sætter pris på en stor valgfrihed, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du selvfølgelig skal sørge for at vælge en pande, der kan bryste sig af, at kunne bruges til samtlige typer af varmekilder.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er rigtig mange danskere, der er begyndt at se nærmere på muligheden for at investere i en grillpande. Det skyldes i høj grad, at der er flere og flere danskere, der er begyndt at få øjnene op for de mange fordele, der er forbundet med at gøre brug af en grillpande i stedet for at skulle stege bøffer på en almindelig pande eller derimod at skulle stå udenfor og grille, når det er koldt, når det regner eller noget helt tredje.

Grillpande test – her er de bedste priser

Efter at vi har været igennem vores grillpande test har vi set nærmere på nogle af de forskellige typer af modeller, der er at finde på markedet, således du vil have mulighed for at kunne finde dig lige netop den model, der er den rette for netop dig – og til en pris, der ligger på et fornuftigt prisniveau. Hvis du skal finde dig en god grillpande i en ordentlig kvalitet til nogle priser, der er ganske fornuftige, kan du med stor fordel tage et kig på en række af de forskellige modeller, der er at finde ovenfor. Vi håber, at du i vores grilpande test kunne finde god og nyttig viden samt inspiration, der kunne hjælpe dig godt på vej i forbindelse med, at du skal ud for at have fundet dig en ny, god grillpande.