Skal du have fundet dig det helt rette mandolinjern, som du kan anvende i forbindelse med din madlavning? Hvis du er på jagt efter et nyt mandolinjern, du kan gøre brug af derhjemme i dit køkken, så skal der ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige af slagsen at vælge mellem. I denne mandolinjern test har vi fundet en række forskellige varianter på markedet, så du kan finde den helt rigtige variant til netop dit behov:

Japansk mandolin, 65mm

Godt og billigt!

Her er der tale om en ægte, japansk mandolin, der naturligvis er et uhyre effektivt redskab, der kan bruges til at snitte alskens typer af frugt og grønt i både skiver og stænger uden, at det er noget, du selv skal bruge tid og selv skal besværes af. Hvis du gerne vil være fri for at skulle stå og skære og snitte frugt og grønt, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal ud og investere i en japansk mandolin som denne. Den er blevet fremstillet i melamin, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at den er meget nem at holde ren og samtidig er det også ensbetydende med, at du kan være helt og aldeles sikker på, at der er tale om et mandolinjern, der er af god kvalitet og samtidig også har en rigtig lang levetid, så du dermed ikke skal udskifte din mandolin flere gange om året.

Der skal ikke lægges skjul på, at der i særdeleshed er tale om et stykke udstyr, der er rart at have, hvis du er typen, der godt kan lide at lave orientalsk inspireret mad, men også hvis du gerne vil have en lækker salat til din aftensmad hvori du ønsker at have alt lige fra fennikel og hvidkål til løg og hvidløg i, for med dette japanske mandolinjern kan du faktisk snitte alskens typer af både frugt og grønt i skiver og stænger, så de passer perfekt ned i en salat, der kan bruges ved siden af din aftensmad. Det er dog langt fra det eneste, du vil kunne bruge et mandolinjern som dette til, for det kan med fordel også tages i brug, hvis du har behov for at skære skiver af en eller flere hårde oste, hvilket f.eks. kunne være en parmesanost eller lignende. Den bliver leveret med skær i tre bredder: 1 mm., 2 mm. og 3 mm.

Bron-coucke mandolinjern

Her er der tale om et mandolinjern, hvor der er taget et par skridt ekstra op ad rangstigen. Det er et mandolin, der kommer fra Bron-coucke, der er et internationalt og velkendt brand, når det kommer til diverse former for udstyr til køkkenet, hvilket selvfølgelig også inkluderer mandolinjern som dette. Der er tale om et mandolinjern, der er blevet fremstillet i rustfrit stål og som måler 41 cm. x 13,5 cm. x 4,5 cm., hvorfor det bestemt har en rigtig god størrelse og samtidig skal du heller ikke være bange for kvaliteten, da det – som sagt – er fremstillet i rustfrit stål og kommer fra et verdenskendt brand, der i høj grad er kendt for deres høje kvalitet. Mandolinjernet bliver desuden leveret med faste knive, der dog både kan skiftes og slibes, hvis det er noget, der skulle blive behov for på sigt, men det kræver naturligvis at du bruger dit mandolinjern rigtig meget og over en længere årrække.

Der er tale om et mandolinjern, der i høj grad er velegnet til at blive taget i brug i forbindelse med enten at skulle skære eller snitte kartofler, parmesan, citron, løg og meget, meget andet. Det er selvfølgelig slet ikke ensbetydende med, at du ikke har mulighed for at gøre brug af dette mandolinjern fra Bron-coucke til andet end blot de førnævnte fødevarer, for det kan også sagtens bruge til f.eks. fennikel, hvidkål, løg, hvidløg og meget, meget andet. Det er næsten op til dig selv, hvad du ønsker at bruge dit mandolinjern til at snitte og skære, da det kan bruges til langt det meste. Dette mandolinjern er naturligvis udstyret med 4 skridsikre fødder, der gør, at mandolinen hele tiden står godt og stabilt på bordet, når du gør brug af det. Det er meget vigtigt, at understrege, at der her er tale om et mandolinjern, der bruges af mange professionelle i forbindelse med deres arbejde som kok og deslige.

Du Chef mandolinjern

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at et mandolinjern kan bruges til rigtig mange forskellige ting og sager, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du hurtigt kommer til at bruge dit mandolinjern i rigtig mange forskellige sammenhænge, når du først beslutter dig for at investere i et mandolinjern, hvad end du har intentioner om at bruge det til nogle bestemte opgaver eller du derimod vil bruge det til så mange forskellige opgaver, som du overhovedet har muligheden for at gøre. Uanset hvad, så skal der ikke være nogen tvivl om, at dine penge er rigtig godt givet ud, når du investerer i et mandolinjern, men det er meget vigtigt, at du sørger for at gøre det ordentligt og sørger for at vælge et godt og kvalitetsrigtig mandolinjern, hvilket f.eks. kunne være en model som dette fra Du Chef, der er af uhyre god kvalitet og endda bruges af op til flere professionelle kokke i deres daglige arbejde.

Der er tale om et meget effektivt redskab, der kan bruges til at snitte både frugt og grønt i skiver og stænger, hvilket kan være med til at gøre din madlavning meget nemmere og samtidig kan det også være med til at gøre det langt hurtigere for dig at lave salat eller lave orientalsk inspireret mad, hvor man f.eks. ofte bruger fennikel, chili og meget, der enten er skåret i skiver eller i stænger. Den kan dog med fordel også bruges, hvis du har behov for at skulle skære skiver af hårde oste som f.eks. en parmesanost. Det er desuden også værd at understrege, at den indstilles ved at udskifte knivene, hvorfor der også medfølger hele fire forskellige knivblokke på hhv. 2 mm., 4 mm., 7 mm. og 10 mm. Benene er naturligvis udstyret med plast omkring, så dit mandolinjern bliver stående, hvor du har placeret det, når du bruger det.

Japansk mandolin, 95mm

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der findes rigtig mange forskellige mandolinjern på det danske marked, så derfor kan det også godt være vanskeligt at vælge den rette model. Der skal dog heller ikke være nogen tvivl om, at hvis du ikke har synderligt meget erfaring med at vælge et mandolinjern og samtidig heller ikke har nogle synderlige præferencer, så er der naturligvis ikke nogen grund til at købe én af de dyreste modeller på markedet, da det oftest vil have funktioner, som du reelt set ikke har behov for. Ydermere, så er det dog mindst lige så vigtigt, at du ikke blot vælger én af de billige modeller, for det kan vise sig at være en uhyre dårlig investering for dig. Du kan dog vælge at se nærmere på en japansk mandolin som denne, da det ikke koster synderligt meget, har en rigtig god størrelse og samtidig er det også af en rigtig god kvalitet.

Et japansk mandolin som denne kan bruges til rigtig mange forskellige ting og sager, men det bliver selvfølgelig primært brugt i forbindelse med at snitte og skære frugt og grønt i både skiver og stænger, selvom det dog også kan bruges til rigtig mange andre ting. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge et mandolinjern som dette til. Det bliver leveret med sær i hele tre bredder, hvilket inkluderer et skær i 1 mm., i 2 mm. og 3 mm. Det har desuden en uhyre god størrelse for dig, der gerne vil bruge dit mandolinjern ofte og som dermed ikke ønsker at have et mandolinjern, der er alt for lille. Mere specifikt, så måler det 15 mm. x 35 mm. x 3,3 mm., hvilket er en ganske fortrinlig størrelse for et mandolin som dette. Vær desuden opmærksom på, at det ikke tåler maskinvask og er fremstillet i melamin.

Hvad er et mandolinjern egentlig og hvad bruges det til?

I bund og grund er et mandolinjern ikke meget andet end et redskab, der kan bruges til at snitte grøntsager, frugt og øvrige former for fødevarer. Det betyder også, at et mandolinjern reelt set fungerer som en form for rivejern, der blandt andet vil kunne bruges til at skære dine frugter eller dine grøntsager i helt tynde skiver eller stænger. Den mere specifikke bredde er naturligvis helt og aldeles op til dig selv, da langt de fleste mandolinjern giver dig muligheden for at indstille bredden, så du får en bredde på dine skiver eller dine stænger, som du selv mener er passende til lige netop dét formål, du står og skal bruge det til. Ved at gøre brug af et mandolinjern, så er du også garanteret, at du får muligheden for at skære enten dine frugter eller dine grøntsager i stykker eller skiver, der er i fuldkommen ens størrelser, hvilket giver din mad en bedre præsentation.

Anvendes ikke kun i private husholdninger

Derfor skal der selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at der er tale om et meget præcist stykke redskab, som ikke blot bruges af en lang række danskere i deres eget hjem, men samtidig bruges det også af et væld af forskellige restauranter og professionelle kokke hele verden rundt for at sikre, at deres frugter og grøntsager er flot og præcist skåret – og endda i præcis de samme størrelser, eftersom det både er med til at gøre det visuelle indtryk af retten meget bedre og samtidig er det også ensbetydende med, at de ikke skal være bange for, at en spisende gæst får et stykke frugt eller grøntsag, der er for stort i forhold til, hvad der er passende til den pågældende ret.

Det er naturligvis også derfor, at et mandolinjern er et uundværligt redskab for rigtig mange restauranter, da det bruges i forbindelse med den daglige drift og i forbindelse med en lang række forskellige former for madlavning – og det inkluderer også nogle af de mest fornemme restauranter hele verden over.

Praktisk og anvendeligt redskab

Der skal ikke være nogen tvivl om, at mandolinjern særligt er noget, der vil vise sig at være rigtig brugbart for dig, der elsker at lave mad og går rigtig meget op i din madlavning, men som dog er interesseret i, at spare tid på nogle af de mere kedelige opgaver som f.eks. at skære grøntsager eller frugter. Det betyder også, at du i stedet kan bruge mere tid på eller fokusere på den eller de opgaver, du synes er meget sjovere, når du står i køkkenet og kokkerere, hvilket f.eks. kunne være at stege bøffer eller holde styr på stegen i ovnen.

Ydermere, så kan det naturligvis også godt være en kende vanskeligt at skulle skære helt tynde skive eller stænger med en kniv, og det er meget sjældent noget, der kan gøres nær så præcist med en kniv, som der er mulighed for at gøre med et mandolinjern, hvorfor du – uden tvivl – vil få et langt bedre resultat ved at gøre brug af et mandolinjern i stedet for at skære skiverne eller stængerne med en kniv.

Det er også ensbetydende med, at der bestemt ikke skal være nogen tvivl om, at der er rigtig mange gode grunde til, at du skal ud og investere i et mandolinjern, der kan være med til at gøre rigtig mange aspekter af din madlavning meget nemmere og samtidig også sørge for, at det foregår på meget mere effektiv vis.

Det kan f.eks. være, at du skal skære grøntsager til en blandet salat, hvilket naturligvis ikke er det mest spændende i verden, men hvis du i stedet vælger at gøre brug af et mandolinjern, så har du mulighed for at klare det i løbet af ganske få minutter. Ikke nok med, at det går meget hurtigere at få snittet og skåret både grøntsager og frugter i skiver og stænger, så vil det også få din ret til at se visuelt pænere ud, hvad end der er tale om en salat, der serveres til noget andet eller du derimod har lavet en orientalsk inspireret ret.

Hvis du er på jagt efter et godt mandolinjern, så kan du med garanti finde ét eller flere ovenfor, der lever op til dine krav og som stemmer overens med dine kriterier. Der er mange ting, du skal tage højde for, når du skal investere i et nyt mandolinjern, men det er naturligvis særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge et mandolinjern af høj kvalitet, hvilket er tilfældet ved alle de modeller, du finder ovenfor.

Mandolinjern test – vælg variant med omhu

Ikke nok med, at der er mange producenter af mandolinjern, så producerer hver enkelt producent naturligvis flere forskellige af slagsen, hvorfor der med garanti også vil være mulighed for at finde frem til et mandolinjern, der passer perfekt til dig og dine krav, hvad end du har klare præferencer eller du derimod bare vil have ét, der virker.

Det er meget vigtigt, at du ikke blot vælger et tilfældigt mandolinjern, for selvom det måske kan virke som om, at der ikke er synderligt stor forskel på de mange forskellige mandolinjern, der er at finde på det danske marked, så er der faktisk stor forskel på både kvalitet og hvor det reelt set lader dig udføre din opgave.

Det er dog ikke ensbetydende med, at du blot skal finde det dyreste mandolinjern på markedet, for hvis du blot går ud og erhverver dig den dyreste model på markedet, så vil du med stor sandsynlighed ende med at investere i en model, der reelt set har et væld af forskellige funktioner, som du ikke kommer til at gøre brug af. I stedet skal du sørge for at finde ud af, hvad du egentlig er på jagt efter og hvad du har brug for af funktioner og hvad du har af præferencer, og gøre brug af dette til at finde dit kommende mandolinjern.

En ordentlig kvalitet er alfa omega

Hvis du har intentioner om at købe et mandolinjern og har fokus på at finde én af de billigste modeller på det danske marked, så kan du ganske enkelt lige så godt lade være, eftersom det er spild af dine penge, da de billige mandolinjern har en meget kraftig tendens til ikke at være dine penge værd, da de er for sløve til at kunne klare de opgaver, som du stiller dem overfor. Hvis du er på jagt efter et mandolinjern, så finder du en lang række forskellige modeller nedenfor, som selvfølgelig vil være dine penge værd og som ikke vil være sløve, men derimod yderst effektive.