Leasing er selvfølgelig et engelsk ord, der blot betyder at leje noget. I Danmark er leasing begrebet især forbundet med at leje en bil i stedet for at skulle købe den. Når du leaser en bil, så vil du nu have køretøjet i en fastlagt periode, der typisk vil ligge et sted mellem 12-36 måneder. Efter denne periode skal køretøjet nu efterses, og der udarbejdes nu en rapport der omfatter eventuelle skader og slitage. Når man taler om leasing af biler, så findes der to forskellige modeller, som vi nu vil komme nærmere ind på her.

Privatleasing?

Hvis du er typen der helst vil have absolut sikkerhed, så vil privatleasing nok være den bedste løsning. Og her er du ikke alene. Faktisk er privatleasing en af de absolut mest populære måder at lease bil på herhjemme. Privatleasing har den helt store fordel, at du ved underskrivning af lejekontrakten er fuldstændigt klar over de samlede omkostninger – og dette inkluderer såmænd også vedligeholdelse, skader og slitage.

Er der faldgruber ved privatleasing?

Privatleasing lyder attraktivt, og det er det såmænd også. Den eneste faldgrube er, når du på den ene eller anden måde kommer til at gå udover kontrakten. Når du skriver under på en leasingaftale af denne type, så aftales det maksimale kilometertal nemlig også; og hvis du overskrider dette tal, så vil du ende med at skulle betale en ekstraudgift.

Flexleasing?

Den anden populære leasing mulighed kaldes for flexleasing. Denne type leasing adskiller sig fra privatleasing ved, at man ikke betaler den samlede afgift på køretøjet på samme tid. I stedet deles dette beløb udover de måneder, hvor man anvender bilen. Dette system har vist sig at være særdeles populært i forbindelse med dyrere køretøjer. Og så falder den månedlige procent oven i købet jo længere henne i processen man er. Nemlig jo ældre bilen er, jo billigere slipper du.