Når vinduerne trænger til at blive fuget, så kan du snildt gøre det selv. For at få det bedste resultat første gang er det dog yderst vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan man foretager en korrekt fugning. Hvis du vil være garanteret et perfekt resultat, så kan du alliere dig med et professionelt fugefirma, f.eks. Fuge Madsen, hvis du bor på Fyn.
Hvorfor fuge vinduet?
Alle vinduer har brug for at blive fuget. Hvor ofte afhænger af vinduets og vindueskarmens stand. Hvis man ikke får fuget ordentligt, så kan der komme fugt og kondens bagved fugen, som i sidste ende kan betyde, at der opstår skimmel. Dette ønsker ingen, da det er med til at nedbryde vindueskarmen gradvist men nådesløst.
Et par få fugeregler
Beton, jern og aluminium betegnes som vand- og fugttætte materialer. Når du vil fuge dem op imod dem, så råder vi dig til at bruge en diffusionsåben fuge udvendigt og en luft- og diffusionstæt fuge indvendigt. Hvis din vindueskarm består af mursten eller træ, så fuger du op imod såkaldte diffusionsåbne materialer. Til disse materialer er det tilrådeligt at bruge en silikonefuge, da den egner sig bedst til disse typer.
Når du går i gang
Når dit valg er faldet på en fugetype, så skal du i gang med det sjove arbejde. Først og fremmest skal du huske at lægge et fugestop. Brug gerne et fugestop som er 5-15% tykkere end selve fugen. Dernæst tager du en fugepistol til at lægge fugen. For at gøre det nemmest for dig selv kan du skære spidsen af fugepistolen, så den er omtrent på størrelse med fugens bredde. Næste skridt er at lægge fugen lige under vinduesrammens kant.
Sidste fase
Når fugen er lagt, kan du begynde med glittearbejdet. Det er vigtigt, at du husker at placere glittepinden i glittevæske 1-2 uger forinden. Når dette er gjort, så tag glittepinden og jævn fugen nedefra og op, så fugen opnår kontakt med alle tre sider. Du skal ikke presse med alle dine kræfter, men giv i stedet glittepinden et let og jævnt tryk, når du glitter. Nu er færdig – tillykke med resultatet og de nye fugede vinduer!