Den danske sommer kan både være dejlig, varm, lys og solrig. Men den kan også være kold, grå, regnfuld og blæsende. De danske og meget skiftende vejrforhold kan indimellem have det med at lægge en dæmper på den gode sommerstemning, som ellers ofte breder sig, når man sidder i sin have eller på sin terrasse med en kold øl, et forfriskende glas vin eller en lækker is.

Med en overdækket terrasse kan du beskytte dine havemøbler mod vind og vejr, samt bevare den gode stemning og følelse af sommer, uden at behøve bevæge hele sommerselskabet indenfor, blot fordi der kommer en hurtig regnbyge forbi.

Gode råd til at få en overdækket terrasse

  • Størrelse: Det er en god idé at tænke over hvor stor terrassen skal være, sådan at du får mest mulig glæde af solens varme stråler, samt så du er sikker på at have plads nok til grillen og havemøblerne.
  • Læ og lys: Det kan være rart at der er læ på terrassen, hvilket du kan skabe med planter og hække, så det også ser flot og naturligt ud. I denne forbindelse er det dog også vigtigt at tænke på, at der skal kunne slippe lys nok ind på terrassen, samt i husets rum bag terrassen, såfremt den overdækkede terrasse er murfast.
  • Fritstående eller murfast: Du kan både vælge hvorvidt din overdækkede terrasse skal være fritstående, for eksempel i den hyggeligste krog i haven, eller være murfast, hvor den er hæftet direkte på husets mur, så der for eksempel er direkte adgang fra stuen og ud på terrassen.
  • Materialevalg: Det kan være en god idé at tænke meget over hvilke materialer der skal bruges til din overdækkede terrasse, både så det ser flot ud og passer til huset og haven, men også så det er holdbart og man derved undgår en del vedligeholdelse.