Den blå himmel er oftere og oftere at se, og selv termometeret fortæller, at vi går varmere tider i møde. Derfor er der ikke længe til, at vi skal mødes på kryds og tværs i vores haver og sammen klare grill og hygge.

Men hvad skal der være styr på, før dit arrangement er vellykket?

Mad og drikke

Det er vigtigt, at dine gæster får noget at spise. Sommerfester er traditionelt set mere uformelle, da de foregår i det fri, og fordi påklædningen er uformel. Derfor er det heller ikke anderledes med den mad, der serveres.

For at gøre det lettest for dig selv, kan du vælge at gøre en buffet klar. På den måde kan dine gæster udvælge den mad, de har lyst til fra det store tagselvbord. Det gør det let, og supplerer du med kød fra en rygende varm grill, får du let og enkelt bespist dine gæster.

Husk at det er helt okay, hvis du anvender paptallerken og genbrugsbestik, for hvem gider bekymre sig om opvasken en varm og lækker sommerdag?

Drikkevarerne? Dem klarer du let. Stil blot baljer ud med is i, og kom så øl, sodavand og andre forfriskninger heri.

Stemning

Din havefest skal naturligvis være hyggelig. Her kan du bruge lidt penge på frisk sommerpynt, der sprede god stemning. Tænk i friske sommerfarver og huske særligt, at naturen arbejder på din side, når der er lys på, mens mørket ikke gør det samme. Brug derfor mest energi på f.eks. kulørte lamper, lanterner og andet, der bringer lys til aftentimerne. Hav desuden gerne tæpper og puder klar, så dine gæster ikke får det koldt til din fest.

Da vejret i det hele taget kan spille et puds, er det oplagt at afholde arrangementet fra et stort telt. Med cirkustelt udlejning kan du få et telt, som kan pyntes med lamper og hvirvler helt op til under dugen, ligesom du kan folde siderne op om dagen og rulle dem for med henblik på at skabe stemning og skærme for både insekter, vind og kulde om aftenen.

Underholdning

Er du bange for, at festen bliver lidt for stille? Så hav et par sjove indslag parat. Med lette selskabslege kan du trække gæsterne med udenfor eller lade det hele foregå langs bordene. Det er en let måde at bryde isen på.

Husk at børn og voksne gerne skal opdeles i deres aktiviteter. Særligt hvis der er alkohol involveret i de voksnes underholdning.