I denne store elradiator test har vi været inde for at se lidt nærmere på forskellige typer af elradiatorer på markedet. Denne test kan hjælpe dig til at finde frem til den helt rette model til netop dig og dine behov! Nedenfor finder du billeder samt links til, hvor radiatorerne kan købes.

En elradiator kan være en rigtig god løsning, hvis du ønsker at kunne varme f.eks. dit værksted, dit hobbyrum, din krybekælder, dit gæsteværelse eller måske hele dit fritidshus. En sådan radiator er særligt praktisk i en lang række af forskellige rum, eftersom den har en meget effektiv varmestråling, der meget hurtigt kan varme et mindre rum op, men det er selvfølgelig også ensbetydende med, at der ikke er megen idé i, at gøre brug af en elradiator, hvis du ønsker at kunne opvarme et større lokale som f.eks. en stue eller et stort værelse.

Du skal dog være opmærksom på, at det er en relativt uøkonomisk løsning, der bestemt ikke bør være den primære varmekilde i et hus – uanset om det bruges til helårsbeboelse eller der derimod blot er tale om en fritidsbolig. Det vil være bedre at supplere op med f.eks. en brændeovn eller i stedet overveje at få monteret en varmepumpe, et fyr eller lignende, som du kan bruge som den primære varmekilde. Du kan dog også vælge at se nærmere på en olieradiator i stedet for, eftersom den holder varmen i længere tid af gangen – også selvom selve varmelegemet ikke kører.

Hvis du leder efter en elradiator, så kan du med garanti finde en passende model i denne artikel. Den indeholder en lang række af forskellige elradiatorer, der varierer i forhold til et bredt spektrum af forskellige faktorer, hvorfor der selvfølgelig også er mulighed for at finde frem til lige netop dén elradiator, der er den bedste for dit vedkommende. Du kan både finde fritstående elradiatorer såvel som modeller, der i stedet skal hænges op på væggen i det lokale, du ønsker at kunne opvarme med din nyindkøbte elradiator. Vores elradiator test indeholder mange forskellige modeller, hvorfor du kan danne dig et rigtig godt overblik over markedet og de mange producenter her på siden.

Adax VG515 T 1500w 230v

Adax VG515 T 1500w 230v er én af de fritstående modeller, der stammer fra Adax, der er én af de største producenter af elradiatorer på verdensplan, hvilket naturligvis også bevidner om, at der er tale om en elradiator, der emmer af god kvalitet og derfor kan du også roligt investere i en elradiator som Adax VG515 T 1500w 230v. Ikke nok med, at den bryste sig af, at være af en rigtig god kvalitet og samtidig er den også lavet i et kompakt og elegant design, der gør, at den passer ind i enhver bolig og ethvert hjem – og derfor kan du også være helt sikker på, at der er tale om en elradiator, der passer rigtig godt ind i lige netop din bolig.

Adax VG515 T 1500w 230v kommer desuden også med 3-trins-regulering, der gør det nemt og enkelt for dig at regulere på varmen, så du kan finde en temperatur, der er passende for dig og det lokale, du opholder dig i. Selve termostaten er dog trinløs, så derfor vil du også kunne indstille den til lige netop dét, du mener er mest passende uden at skulle være begrænset af bestemt niveauer eller temperaturer. I og med, at der er tale om en fritstående model, så står det dig frit for, hvordan du ønsker at placere den og du vil samtidig også kunne flytte den efter behov, da den ikke er nødsaget til at stå samme sted hele tiden.

Fritstående Konvektorradiator med turboblæser sort

Her er der tale om en fritstående konvektorradiator, der er udstyret med en turboblæser, der er meget effektiv og dermed også vil kunne opvarme stort set alle størrelser af lokaler, hvad end det skal bruges til at opvarme et værksted eller den i stedet skal bruges til at varme et mindre gæsteværelse op. Med denne elradiator er du samtidig også sikret en jævn varme, der bredes til hele det lokale, din elradiator er blevet placeret i, så derfor skal der naturligvis heller ikke være nogen tvivl om, at der her er tale om en model, der både er hurtig til at varme op, som kan klare det på meget effektiv vis og samtidig også sikrer at varmen er jævn.

Den er desuden også udstyret med 3 effektindstillinger, men det skal naturligvis også nævnes, at der er mulighed for at indstille din blæser til at kører uafhængig af effekt, hvis det er at foretrække for dit vedkommende. Det betyder selvfølgelig også, at elradiatoren er blevet udstyret med en trinløs termostat, så du frit kan indstille på temperaturen, indtil du rammer den rette temperatur. Den bliver leveret med både en ledning og en stikprop. Det betyder selvfølgelig, at det er nemt for dig at montere den, når du får den leveret, da der er tale om en komplet plug-and-play-løsning, der kan tages i brug med det samme.

Adax VG520 T 2000w 230v

Adax har produceret en lang række forskellige elradiatorer, der kan findes i deres VG-serie. I dette tilfælde er der tale om deres VG520, der er modellen, der bedst kan tolkes som en storebror til den førnævnte model. Selv kalder Adax deres VG520 for en fristående gulvovn, men langt de fleste kender det dog som en elradiator, da den blot skal tilsluttes strøm, hvorefter den kan afgive varme til langt de fleste lokaler. Det er en model, der kan bryste sig af et meget kompakt og elegant design, der selvfølgelig betyder, at du sagtens kan have den stående fremme i din bolig.

På lige fod med den førnævnte model fra Adax, så kommer denne også med 3-trins-regulering. Du skal dog være klar over, at den også er udstyret med en trinløs termostat. Det betyder, at du selv kan indstille din elradiator til at have den helt rette temperatur – helt uden at være begrænset af trinløs regulering. Det kræver dog, at du selv indstiller din elradiator til dette. Det er en relativt kraftfuld model, der kan varme de fleste lokaler op. Derfor vil du også kunne bruge en Adax VG520 T til at varme alt lige fra værkstedet til dagligstuen i fritidshuset op.

Honeywell olieradiator med 7 ribber

Her er der tale om en speciel olieradiator fra Honeywell, der er udstyret med 7 ribber. Den kan varme relativt store lokaler op, da den kan bruges til at opvarme lokaler, der har en størrelse på helt op til 45 m2. Den har en vægt, der lyder på 9,8 kg. og er blevet udstyret med et smart rum til opbevaring af den medfølgende ledning. Denne radiator har en effekt, der lyder på helt op til 1500 Watt, hvilket selvfølgelig er ganske imponerende for en radiator, der har denne størrelse (den måler 32 cm. x 28 cm. x 64 cm.)

Det er den helt rette model for dit vedkommende, der er på jagt efter en radiator, der er meget pålidelig, men samtidig også vedligeholdelsesfri. Den er udstyret med en justerbar termostat, der betyder, at det er nemt for dig at justere på temperaturen. Den kommer oven i købet med en såkaldt frostvagt funktion, der betyder, at den selv tænder automatisk, hvis temperaturen i lokalet er under 5 grader. Endvidere, så har Honeywell også valgt at udstyre den med en sikring mod overophedning, hvorfor du ikke skal være bange for, at skrue helt op for radiatoren. Den bliver leveret med en ledning med en længde på 1,7 meter.

Honeywell olieradiator med 9 ribber og blæser

Denne radiator minder selvfølgelig en del om den ovenstående model. Der er dog en række meget markante forskelle, der gør denne udgave en god mængde bedre end den ovenstående. I og med, at den er større og dermed også er udstyret med 9 ribber (og måler 41 cm. x 28 cm. x 64 cm.), så kan den opvarme et lokale, der har en størrelse på helt op til 60 m2. Radiatorens vægt lyder på 12,5 kg. og den har en effekt, der lyder på 2000 Watt, mens den monterede turboblæser har en effekt på 500 Watt, hvilket gør det nemmere at varme op i løbet af kort tid.

Denne udgave af radiatoren fra Honeywell er selvfølgelig også meget pålidelig og vedligeholdelsesfri. Endvidere, så kommer den også med en justerbar termostat, der betyder, at det er nemt og enkelt for dig at regulere på temperaturen af din radiator. Det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke skal frygte for, at din radiator overopheder, hvilket også er årsagen til, at Honeywell har udstyret radiatoren med en sikring mod netop dette. Desuden skal du heller ikke selv sørge for at tænde for radiatoren, hvis temperaturen falder under 5 grader. Den medfølgende ledning har en længde på 1,7 meter og den er udstyret med roterende hjul.

Honeywell FSW-505E varmer

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Honeywell er et meget stort navn, når det kommer til elradiatorer. Her er der tale om en varmeblæser/elradiator, der er lavet til at blive monteret direkte på din væg. Den er lavet i et hvidt design, der betyder, at den passer ind i langt de fleste hjem – og med garanti også i dit. Det er en elradiator, der særligt er ideel til de rum, der har en risiko for at blive udsat for frost, hvilket f.eks. kunne være et toilet, et mindre drivhus, en campingvogn eller noget helt fjerde, der risikerer at blive udsat for frost.

Som du nok allerede har regnet ud, så er den udstyret med en frostvagt-funktion. Den er lavet til konstant brug, hvor der er risiko for frostsprængninger. Honeywell FSW-505E har en effekt, der lyder på 500 Watt og er samtidig blevet udstyret med en sikring mod overophedning, hvorfor du sagtens kan lade den køre konstant uden at skulle være bekymret for, at den ender med at overophede. Den har en vægt, der lyder på 0,7 kg. og måler følgende: 26 cm. x 11 cm. x 28 cm. Når den monteres, skal den monteres minimum en halv meter over gulvet, da den ellers kan lave skade på dit gulv.

Gode råd i forbindelse med brugen af en elradiator

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er stor forskel på de mange elradiatorer på det danske marked. Det er derfor også ensbetydende med, at de ikke skal bruges på samme vis. Mange af dem kan sagtens erstatte en almindelig radiator og dermed også bruges som primær og konstant varmekilde i et lokale. Andre vil derimod være bedre til at skabe ekstra varme eller blot bruges til at varme et lokale hurtigere op. Nedenfor kan du finde en række rigtig gode råd, der er aktuelle i forbindelse med brugen af en elradiator, uanset hvilken type af elradiator, du vælger eller har:

  • Du bør udelukkende gøre brug af elradiatorer, der er udstyret med elektroniske termostater. Det skyldes at gamle, mekaniske termostater regulerer varmen med et udsving på cirka 1 til 4 grader – og det giver selvfølgelig en dårlig varmestyring. Hvis du derimod kan bruge et elektronisk termostat, så svinger temperaturen kun med cirka 0,2 grad. Det er også ensbetydende med, at det kan være en god idé at udskifte din elradiator med en model med elektroniske termostater, da det faktisk kan give dig en varmebesparelse på helt op til 10%.
  • Det anbefales på kraftigste vis, at du sørger for at installere dag/natsænkning, der vil sørge for, at din elradiator automatisk sænker rumtemperaturen i de perioder, hvor der ikke er behov for nær så kraftig opvarmning. Estimeret set vil du kunne spare cirka 5% på dit energiforbrug for hver grad temperaturen i et rum sænkes. Det skal desuden nævnes, at der er nogle nye elradiatorer, der bliver leveret med en indbygget mulighed for dag/natsænkning.
  • Du bør desuden også tage op til overvejelse, om det kan betale sig for dig at investere i et såkaldt zonereguleringsanlæg. Det er – praktisk talt – et anlæg, der giver dig muligheden for at inddele din bolig i en række forskellige temperaturzoner på forskellige tidspunkter. Hvis du sørger for at få dette opsat og struktureret på effektiv vis, så er der faktisk mulighed for at mindske dit varmeforbrug med helt op til 15% – og det er bestemt noget, der vil kunne mærkes på din varmeregning.
  • Det er meget vigtigt, at du som minimum sørger for at støvsuge dine elradiatorer grundigt én gang om året, men det anbefales dog på kraftigste vis, at du sørger for at gøre det oftere end dette. Hvis ikke du sørger for at støvsuge dine elradiatorer mindst én gang om året, så vil de ikke kunne komme af med varmen, hvilket blot betyder, at du skal bruge mere strøm på at generere den varme, du ønsker, men samtidig er det også med til at forhøje risikoen for, at dine elradiatorer ender med at overophede og dermed brænde sammen.
  • Det er naturligvis også særdeles vigtigt, at du aldrig kommer til at tildække din elradiator. Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at det kan ende meget galt, hvis du tildækker din elradiator, da de kan blive meget varme. Derfor er det heller ikke klogt, at du stiller den for tæt på møbler, da det ligeledes også vil kunne ende i nogle meget katastrofale situationer. Du er bedst stillet ved at sørge for, at din elradiator er placeret på en sådan vis, at den hverken er tildækket eller kommer til at stå for tæt på nogle af dine møbler.
  • Hvis der er mulighed for det, så er det en god idé at supplere med en anden form for varme. Der er findes mange andre varmekilde, hvilket kunne være alt lige fra en luft-til-luft-varmepumpe til en ganske almindelig brændeovn. Der skal ikke være nogen tvivl om, at stort set alle typer af varmekilder vil være meget billigere i drift end en elradiator, hvorfor det bestemt vil være en økonomisk god beslutning, at du sørger for at supplere med en anden varmekilde.

Hvad er en oliefyldt elradiator?

Langt de fleste, der leder efter en elradiator er af den opfattelse, at man udelukkende kan finde modeller, der skal tilsluttes en stikkontakt, hvorefter de er klar til at blive taget i brug. Faktum er dog, at der findes mange andre typer af elradiatorer, hvilket blandt andet også inkluderer oliefyldte elradiatorer, der ligeledes er meget populære blandt de danske forbrugere. Du skal naturligvis være klar over, at der er forskel på de mange forskellige typer af elradiatorer på det danske marked, hvorfor du her får muligheden for at læse mere om, hvad en oliefyldt elradiator egentlig er og hvad fordelene er ved en sådan elradiator.

Først og fremmest, så skal du være klar over, at en oliefyldt elradiator faktisk ikke bruger mindre el end andre elradiatorer. Fordelen ved en elradiator, der er oliefyldt er derimod, at de vil reagere en anelse langsommere på regulering sammenlignet med andre modeller, men den vil dog afgive varmen mere jævnt og samtidig har den også en meget længere eftervarme. Ydermere, så vil en oliefyldt elradiator samtidig også have en lavere overfladetemperatur, hvilket er ensbetydende med, at du vil få mindre støvforbrænding. Det vigtigste er dog den længere eftervarme, der betyder, at du kan slukke for din elradiator og lokalet vil forblive varmt i en længere periode end ved andre typer elradiatorer.

Hvad koster det at varme op med elradiatorer?

Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at opvarmning med elradiatorer er den absolut dyreste måde, du kan opvarme din bolig på. Faktisk koster det cirka det dobbelte af, hvad det koster dig at varme din bolig op med fjernvarme, naturgas eller en tredje form for vedvarende energi. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du ikke bør bruge elradiatorer til at opvarme din bolig, medmindre du ikke har andre muligheder eller hvis du er indstillet på, at det ender med at blive dobbelt så dyrt for dig at bruge elradiatorer til at holde din bolig opvarmet sammenlignet med de førnævnte muligheder.

Der kan ikke gives noget entydigt svar på, hvor meget, det kommer til at koste dig at varme op med en eller flere elradiatorer derhjemme. Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind, hvilket blandt andet inkluderer hvor godt din bolig er isoleret, hvor varmt, du foretrækker at det skal være i din bolig, hvor mange timer om dagen, du har dine elradiatorer tændt og meget andet. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er dyrt, at bruge elradiatorer til at varme en hel bolig op, så derfor er det en god idé at du sørger for udelukkende at bruge dem i tilfælde, hvor der ikke er andre muligheder.

Hvad skal jeg gå efter, når jeg vælger elradiatorer?

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil investere i en elradiator, så er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at vælge en rigtig god én af slagsen. Hvis du ikke har synderligt stort kendskab til elradiatorer, så kan det dog godt blive en vanskelig proces. Det er meget vigtigt, at du sørger for at vælge en elradiator, der har en rigtig god termostat, da det giver dig muligheden for at udnytte elvarmen bedst. Det anbefales på kraftigste vis, at du vælger en elradiator, der er udstyret med en elektronisk termostat – du kan med fordel spørge dit elselskab, hvilken model, de vil anbefale.

Der findes en lang række ældre elradiatorer (typisk dem, der stammer fra 70’erne eller 80’erne), der er blevet udstyret med en såkaldt bimetal-termostat, der ikke fungerer synderligt godt sammenlignet med en moderne elradiator, der er udstyret med en elektronisk termostat. Hvis du har en model med en termostat, der ikke fungerer særlig godt, så vil du opleve, at det giver dig et meget højere elforbrug og samtidig også en dårligere komfort, fordi temperaturen vil svinge så meget. Derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for at investere i en elradiator, der er udstyret med en elektronisk termostat, de det er bedst i forhold til både det økonomisk aspekt og i forhold til din komfort.

Konklusion af vores elradiator test

Efter vi har været inde og undersøge markedet indenfor elradiatorer og fundet specifikationer frem på en række af de forskellige produkttyper, der er mulighed for at finde på markedet, kan vi konstatere, at der naturligvis er forskel på produkterne. Dette gælder både i forhold til pris, kvalitet, design og strømforbrug. Først og fremmest vil vi anbefale, at du i forbindelse med dit køb af en elradiator ser på forbruget af strøm. Der kan nemlig godt være mange penge at spare på den konto ved at vælge en af de elradiatorer, som ikke har det største forbrug. Herudover kan vi efter vores elradiator test er blevet lavet konstatere, at der på nettet vil være ganske god mulighed for at finde et stort udvalg af forskellige typer af elradiatorer – og til ganske fornuftige priser, hvis ellers man blot sørge for at finde sig den helt rigtige forhandler.