Skal boligen fornyes eller køkkenet udskiftes, eller drømmer du om det, men ikke kan finde råd til det, skal du læse med her. Vi guider dig med gode råd til, hvordan du får finansieret dine boligdrømme og giver svar på nogle af de økonomiske spørgsmål, der kan følge med.
Hvilke omkostninger skal du være opmærksom på?
Står badeværelset for skud, eller skal en væg væltes, er der forskellige omkostninger, der er værd at tage med i beregningen af den overordnede byggeudgift.
Udgifter til vvs-montører, fagfolk, der skal lægge gulvet og sætte fliserne på væggen, malere og elektrikere kan være en stor omkostning, når det er folk, der kommer fra private virksomheder. Sørg for at bruge tid på at ringe rundt og indsamle priser fra de forskellige virksomheder. Det kan tage sin tid, men der kan også være mange penge at spare i sidste ende.
Finansiering af renoveringen
Når overblikket over byggeomkostningerne er på plads, kan der være brug for at få det finansieret. Her skal du også sætte dig tid af til at undersøge de mange muligheder, som der er, og her skal du rette henvendelse til din bank eller realkreditinstituttet og få udarbejdet et tilbud. Du kan også læse mere på Boliglån Guiden, hvor du kan finde brugbare artikler omkring lånemuligheder, bedste banker i 2017, nyttig viden om kreditforeninger og meget mere.
Så meget kan du låne
Når du skal finde ud af, hvor meget du kan låne til dit boligprojekt, kigger man altid på din boligs friværdi. Er din bolig eksempelvis blevet vurderet, før igangsætningen af byggeprojektet, til en pris på 4 mio. kr. og din restgæld udgør 2,5 mio. kr., vil din friværdi lyde på 1,5 mio. kr.
Ønsker du at benytte din friværdi til finansiering af dit byggeprojekt, kan du få lov til at låne op til 80 % af din friværdi.