Hvis du har et hjem du er glad for, men har boet i i mange år, kan det være på tide på med en lille opdatering. Det kan nemt føles som om, der trænger til noget nyt. Og i stedet for at udskifte møblerne, kan du udskifte tapetet i dit hjem. Det vil give en helt ny fornemmelse af velvære i rummene at udskifte farven på væggene. Nyt tapet kan også ændre udseendet på dine møbler og øvrige interiør at ændre baggrunden for dem. Vælger du en mørkere farve giver det en mere dunkel og hyggelig stemning i rummet eller hjemmet, mens en meget lysere farve end før kan åbne op for lys og rummet kan føles større end før.

Farvevalg af tapet og de stemninger det giver i boligen

Farverne du vælger at omgive dig med i hjemmet, eksempelvis farven på dit tapet, påvirker dit humør i høj grad. Derfor er det vigtigt at vide, at dæmpede farver som mørkeblå, grå eller virker beroligende og sænker blodtrykket, og er velegnede som tapet soveværelset. Hvorimod farver som gul og rød vækker en form for stimuli. Grøn, håbets farve, giver en følelse af harmoni. Så tænk grundigt før du vælger tapetfarve til dit soveværelse, kontor eller stue.

Fordele ved at vælge tapet til dine vægge

Der er også andre fordele ved tapet end bare en farveændring. For med tapet i stedet for eksempelvis maling kan du endda give væggene forskellige typer overflader. Det kan give liv og dybde til rummet. Du kan tapetsere en væg i råt murstenslook eller betonlook. Der findes også tavle-tapet som kan være brugbart til børneværelset eller køkkenet. Tapet med børnemotiver eller andre mønstre er også en mulighed – eller måske noget ekstra isolerende tapet? Der er utroligt mange muligheder og du kan finde dit nye tapet her.