Når det kommer til boligrenovering, er der nogle ting, der er mere spændende end andre. Kloak og kloakrør er ikke nødvendigvis det mest spændende, men det er alligevel vigtigt at have fokus på. Det er nemlig aldrig sjovt at have problemer med sin kloak.

Hvis du oplever, at dine afløb tilstopper, er der højst sandsynlig problemer med dine kloakrør. Men hvad stiller du op med sådan nogle problemer?

Sådan ved du, at du har problemer med din kloak

Først og fremmest er det en god idé at blive klogere på, om du egentlig har problemer med din kloak. Du skal holde øje med nogle forskellige tegn for at finde ud af det. Typiske tegn på kloakproblemer er:

  • Vand der er lang tid om at løbe ud i afløbet.

  • Dårlig lugt fra dine afløb.

  • Toilet der er tæt på at skylle over, når du trækker ud.

Hvis du oplever én eller flere af de ting, kan det sagtens være tegn på, at noget ikke er, som det skal være. Derfor er det bedst at få nogen til at kigge på det hurtigst muligt, da du ellers risikerer, at det udvikler sig og bliver værre.

Kontakt din lokale slamsuger

Når du oplever kloakproblemer, bør du kontakte din lokale slamsuger. En slamsuger kommer og suger alt slam og skidt op af din kloak, som er med til at stoppe den. Du kan derfor hurtigt få hjælp til at få fikset en eventuel tilstopning i dine afløb.

Dog er det ikke det eneste, som en slamsuger kan hjælpe med. Du kan nemlig også få foretaget en kloakrensning, hvor din kloak bliver renset og tjekket for fejl. Det kan også være, at din kloak har brug for en højtryksspuling. Hvis du er i tvivl om, hvad der er brug for i dit tilfælde, er det altid en god idé at spørge din lokale slamsuger til råds. De ved som regel bedst.

Pris på slamsugning kan variere, men du kan f.eks. få en pris på en slamsuger hos Bygliga.

Forebyg kloakskader og tilstopninger i fremtiden

Det er helt almindeligt en gang imellem at opleve en tilstopning i dine kloakrør. Dog er der mange forskellige ting, du kan gøre for at mindske risikoen for, at sådan en situation opstår. Det er altid bedre at bruge noget energi på at undgå en tilstopning fremfor at skulle kontakte en slamsuger lige pludselig.

Der er bestemte ting, du ikke bør gøre, hvis du vil undgå problemer med dine kloakrør. Det gælder f.eks.:

  • At skylle vatrondeller, vatpinde, hygiejnebind og bleer ud i dit toilet.

  • At hælde kemiske væsker ud i din vask, som kan skade dit lokale renseanlæg.

  • At hælde fedt og olie ud i dit afløb, da det størkner og blokerer.

Generelt skal du forsøge at undlade at hælde alle mulige ting i dine afløb, som ikke hører til der. Selvom det er nemt at skylle vanrondeller ud i toilettet, fortryder du det, så snart din kloak er stoppet.