3 måder at gøre lektierne lettere

Vi kender det allesammen. Man har fået en lektie for som skal laves og afleveres indenfor et par dage. Denne lektie kan være stor eller lille – det kan være man skal beskrive et bestemt digt og derefter lave en digtanalyse eller det kan være man skal skrive en stil på engelsk. Når man først sidder derhjemme og man skal til at finde ud af hvad der måske skal skrives i opgaven eller hvordan den skal laves, så kan det ofte føles som om at man er løbet tør for ideer og det kan derfor føles uoverskueligt at skulle få lavet opgaven.

Hvordan kan man give sig selv de bedste forhold i forhold til at skulle få den lavet i god tid – det er det som dette indlæg vil kigge nærmere på.

1 Ryd op for at klare tankerne

Først og fremmest så er det en god ide at få ryddet op i det lokale som man nu sidder i. Mange vælger at lave lektier hjemme på deres eget værelse og skønt dette også kan fungere godt for nogle så kan det for andre være en negativ ting, da man ofte vil opleve at der roder en del og selvom det kan virke som om at dette rod ikke har nogen indvirkning så har det faktisk en underbevidst indvirkning på hvor god man er til at koncentrere sig. Tricket til at undgå denne situation er derfor at rode op eller finde et andet rum at lave sine opgaver og lektier i.

2 Sæt dig et stille sted

Når man først har fundet et prydeligt rum så kan det være at man skal begynde at tænke over lydene. Da jeg var barn boede vi ud til en togbane hvor der ofte var støj for togene og da jeg først blev bevidst om dette og kunne flytte mig, så hjalp det en hel del. Tænk derfor over om du sidder et rart og roligt sted uden nogle høje lyde der afbryder ens arbejde.

Når du først finder det rigtige sted så kan du teste det af ved eventuelt at lægge en kabale. Her kan det især være sjovt at bruge lidt med en lille 7 kabale.

3 Tag dig god tid og stress ikke

Til sidst er der blot at sige: tag dig god tid. Livet er langt og man har masser af tid til at få lavet sine lektier. Hvis man føler at man skal jappe igennem ens arbejde, så kan det også have en stor indvirkning på kvaliteten og også gøre det sværere.