Når du læser et citat, der bare giver mening, er det utroligt, hvad så få ord kan få dig til at føle. Det kan få hukommelsen i gang og hjælpe dig med at erindre noget fantastisk eller forfærdeligt, du har oplevet. Citater kan også indfange et forhold, du har med et andet menneske. Ikke mindst kan citater være hyldende morsomme. Grunden til, at citater kan så meget, er, mennesker er kommunikerende væsener, der bedst lærer ved at blande sine egne synspunkter med andres. Det er desuden altid et godt samtaleemne, når der er en, der har et sjovt citat ved hånden. Find en samling af citater her. Du har sikkert været i et hjem, hvor en plakat med et slående citat har fået en følelse frem i dig. Når du finder det citat, der bare indfanger en sammenhæng for dig, er det oplagt at gøre det en del af dit hjem.

Brug citaterne i din bolig

Din indretning er en forlængelse af din identitet. Den måde, du har indrettet dit hjem på, siger unægtelig noget om dig som person. Her kommer citaterne også til sin ret, for der er helt sikkert et citat, der gør noget specielt ved dig. Det kan være fra Einstein, Kirkegaard eller Johnny Madsen. Det er underordnet, så længe det gør noget ved dig. Ved at indramme et citat og bruge det i din bolig, bliver det hele bare mere personligt. Det betyder også, at du altid lige kan slå øjnene forbi citatet, når du føler, at det nok engang gør sig gældende. Hvis du vælger en pæn ramme, bliver det desuden hurtigt en rigtig pæn del af din indretning. Du kan også lege lidt med skrifttypen på citatet.

Sjovt at snakke om

Når du har gæster på besøg, vil de sikkert lige stoppe og læse citatet en gang. Det giver anledning til sjove samtaler om, hvad der egentlig menes med de ord, du har indrammet. Hvem det var, der sagde det, og hvem han eller hun egentlig var. På den måde får du hurtigt masser at snakke med dine gæster om, og det kan hurtigt udvikle sig til interessante samtaler. Det kan være, får den helt samme følelse, når de læser citatet. Det kan være, det er en helt anden. Men citater har en evne til at få os til at føle noget omkring det, der ikke findes andre steder.