En tørretumbler er ikke en lille investering. Derfor er det en god ide at undersøge markedet og ikke købe det første og bedste. Men som så mange andre markeder er udbuddet af tørretumbler en ren jungle. Og man vil gerne ud af junglen med et tilfredsstillende produkt. Men hvad skal man gå efter? Hvordan vælger man den rigtige tørretumbler? Find test af den bedst testede tørretumbler. Læs videre herunder om de faktorer, der spiller ind, når du skal vælge den helt rigtige tørretumbler.

Der findes to slags tørretumblere

Der er den gammeldags tørretumbler. Den kaldes for en aftrækstørretumbler. Den fungerer ved, at luft trækkes ind og varmes op. Den opvarmede luft sendes så igennem tøjet. Den er driftsstabil og kan tilsluttes husets ventilationssystem, hvis det findes. Så er der kondenstørretumbler, som kondenserer den varme og fugtige luft. Den kan tilsluttes direkte til afløbet.

Hvad er bedst?

Den billigste i drift er en aftrækstørretumbleren. Netop fordi der er udluftning til det fri, så er den også hurtigere. Men den mest udbredte er kondenstørretumbleren, for den kræver ikke udluftning. Det gør placeringen mere fleksibelt, og derfor egner den sig bedst til lejligheder.

Driftspris og energiklasse

Du skal kigge efter energimærkningen. Det giver en idé om, hvor meget strøm den bruger. A+++ er den type, der bruger mindst strøm. D er den mest omkostningstunge. Og der er meget at spare. Bare forskellen på energiklasse A og energiklasse A+++. For førstnævnte koster en tørring gennemsnitligt 5,5 kr. For A+++ ligger den på omkring 2 kroner. På årsbasis er det altså værd at tage med, selvom købsprisen bliver desto højere.

Støjniveau

Hvor meget en tørretumbler larmer bør også være med i dine overvejelser. En almindelig samtale foregår på ca. 60 db. En motoriseret græsslåmaskine ligger på ca. 90 db. så har man noget at forholde sig til. En tørretumbler mellem 60-70 db er det niveau, man skal gå efter, hvis man bor småt.

Kapacitet og varighed

Hvor meget tøj skal den kunne tørre, og hvor meget tid har du? Det er selvfølgelig også en vigtig faktor. Derudover er brugervenlighed også værd at tage med. Der findes forskellige programmer i forhold til tøjet, der skal tørres. Hvordan er det udført? Kan du du forstå symbolerne, eller skal manualen findes næsten hver eneste gang?

Bedst i test

På siden i det ovenstående link får du et godt overblik over hele 79 forskellige tørretumblere. testene er er hentet fra hhv. Forbrugerrådet Tænk og det svenske forbrugermagasin “Råd og Rön”. Der er altså tale om uafhængige instanser, så du træffer dit valg ud fra bedste bedste grundlag. Det er den sikre vej ud af den jungle, som markedet for tørretumblere jo udgør.