Emhætten er en vigtig anordning at have i sit hjem, da den holder luften i køkkenet ren. Mange oplever at skulle købe en ny emhætte, men de færreste tænker over, hvordan deres emhætte fungerer. Der er stor forskel på forskellige emhætter, og det er derfor vigtigt at forstå, hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Før du træffer et valg, er det en god idé at overveje hvilken slags emhætte, der passer bedst til dit hjem. Der er nemlig mange forskellige varianter at vælge imellem – og du kan se et par af modellerne ved at klikke her.

bedst i test emhætte Bedste emhætte

Recirkulation eller udtræk til det fri?

De fleste emhætter har udtræk til det fri. Disse emhætter fungerer ved at suge luften ud gennem en udsugningskanal og derefter ud i det fri. I nybyggeri er det da også et lovkrav at have en emhætte med udtræk til det fri.

En emhætte med et sådant system er meget effektivt, og luften i køkkenet renses hurtigt for røg og os.

Hvis du bor i en lejlighed, kan det hænde, at du ikke har mulighed for at installere en emhætte med udsugningskanal, som luften kan slippe ud ad. I det tilfælde bør du overveje at købe en emhætte med recirkulation.

En emhætte med recirkulation renses luften ved hjælp af et kulfilter i emhætten. Bagefter bliver luften pustet tilbage ud i rummet.

emhætte test

Der er visse fordele ved at vælge en emhætte med recirkulation frem for en emhætte med udtræk. Først og fremmest er det et mere strømbesparende system, idet emhætten bruger mindre energi på at rense luften, end den gør ved at sende den ud gennem en udsugningskanal.

Før du køber en emhætte med recirkulation, bør du dog være opmærksom på, at et kulfilter skal udskiftes et par gange om året, for at emhætten skal fungere optimalt.

En emhætte med recirkulation har en mindre udsugningskapacitet end én med udtræk til det fri. Det betyder, at en traditionel emhætte med udsugning vil være mere effektiv end en emhætte med recirkulation.

Miele har et stort udvalg af emhætter i god kvalitet, så uanset om du er på udkig efter en emhætte med udtræk eller recirkulation, har du muligheden for at finde den rigtige emhætte til dig.