Du kan se på rigtige mange huse, både nogle I kan leje, og nogle som du kan købe. Det er dog svært at finde et hus som har alle elementer som man bedst kan lide. Hvis I vil have et hus, som har alt det, i ønsker et hus skal have. Hvorfor bygger I så ikke jeres eget hus. Det kan lyde meget voldsomt, og som et stort projekt at overkomme. Det kan også være, at I ikke er så ferm med hænder. Men hvis I bare køber en grund, så skal I derefter have en plan og nogle håndværkere. Denne artikel hjælper jer med lige præcis den plan og giver jer tip til alle stepsne på vejen

Idémødet

Når du skal til at bygge et hus, så er det meget vigtigt, at I har et idémøde. Et idémøde skal være med til at give jer en ide omkring, hvordan huset kommer til at se ud, og så alle de elementer, som i ønsker til boligen skal med til selve udformningen af boligen. Det er disse elementer og idé, som selve huset skal bygges ud fra. Det er derfor meget vigtigt, at alle de idéer man har til boligen, bliver drøftet til dette møde. Det er også vigtigt at finde den rigtige idé til selve boligen til at starte med. Det er godt at have en arkitekt med til dette møde, så den professionelle arkitekt kan komme med idéer, og give råd omkring hvordan disse ideer kan formes rent praksis. Dertil kan arkitekten også se og forklarer, hvordan I får funktionerne og æstetik til at smelte sammen til et hus som I bliver rigtig glade for.

Få lavet en skitse over huset

Når I først har en idé omkring, hvordan I synes huset skal se ud, så det blevet det tidspunkt, hvor I skal konkretisere de idéer der virker. Her skal I få idéerne ned på papiret. Der skal der laves en skitse af, hvordan huset skal komme til at se ud, denne skitse bliver kaldt et skitseforslag. Ved Skitseforslaget får I information omkring, hvordan huset kommer til at se ud, mere konkret hvor lang tid det vil tage at bygge huset, og hvor meget dette hus vil komme til at koste.

Godkendelsen

Den fase der kommer efter skitseforslaget, er godkendelsesfasen. Når du skal bygge et hus, så er det meget vigtigt at have alle de rigtige tilladelser, så man ikke ender med, at få bøder for de tilladelser, man ikke har i forhold til at bygge huset. Der er dog mange regler, man skal have styr på i forhold til at bygge et hus. For eksempel skal man have en byggetilladelse fra kommunen. Når byggeriet er færdigt, så er det vigtigt, at du får en tilladelse til at tage selve byggeprojektet i brug. Når et hus skal bygges, så er der meget papirarbejde i denne godkendelses fase af byggeriet. Det kan derfor være en rigtig god idé at have en form for fagmand til at overse denne fase. Da det ellers kan ende ud med bøder ved overtrædelse af lovgivning.

Projektet detaljeres

I denne fase skal projektet udspecificeres, her bliver de endelige informationer klargjort i forhold til tidsplanen, hvilke materialer der skal bruges energiberegningerne og arbejdsbeskrivelserne.

Kontraktfasen

I kontraktfasen kender du til alt det, der skal laves ved huset, og hvilke arbejdsopgaver der skal laves. Du kan derfor selv starte på håndværkeropgaverne, hvis du er håndværker eller handy man.

Byggefasen

Nu er selve byggefasen i gang, derfor kan der opstå problemer med selve byggeriet. Det kan være håndværkerne ringer flere gange i arbejdstiden, og skal have svar på nogle mere tekniske ting i forhold til byggeriet. Hvad gør du her? Her er det godt at have en arkitekt eller en byggesagkyndig til at overse byggeriet. Alt værktøjet til byggeriet kan købes på dorchdanola.dk.

Hvis du får har brug for at slappe af, efter I har fået bygget et hus, så kan I altid se på, hvor man billigt kan tage hen ved at se Rejsepriser.dk

Tak for du læste med. Jeg håber på, at du er blevet inspireret, til at bygge eller få bygget dit drømmehus.