Da Corona ramte Danmark tilbage i marts, var vi alle uvidende, og de fleste blev sendt hjem fra arbejde. Mange kunne fortsætte arbejdet hjemmefra, men der var også mange som ikke kunne løse deres arbejdsopgaver hjemmefra, og der kan det være svært at få tiden til at gå, når nu hele Danmark var lukket ned.

Nu står vi på den anden side af sommeren, og folk bliver stadigvæk sendt hjem fra arbejde i forbindelse med, at de lukker ned for forskellige lokalområder hvor COVID-19 spreder sig lidt for hurtigt.
Er man en af dem der har været hjemmegående over hele sommeren, så kan det efterhånden være svært at finde ting at gå til. I denne artikel håber vi derfor at kunne inspirere folk der stadig er hjemmegående til at få styr på de løse ender, og dermed forsøge at få noget godt ud af en ellers svær situation.

Lav en liste med de ting du skal have gjort

Det lyder måske meget simpelt, men dét at du får skrevet tingene ned på en fysisk liste betyder at du automatisk er meget engageret. Det er første skridt til at få tingene gjort, og du er måske bedre til at holde dig selv op på, at få tingene gjort med sådan en liste.

Har du svært ved at udføre en større liste, så gå lidt ind i dig selv, eller lidt rundt i hjemmet. Tænk godt over hvor du kan optimere, og skriv så ned hvad du ønsker. Måske du også skal søge lidt inspiration på internettet – det kan du f.eks. gøre på idemagasinet heybolig. Nogle gange kan man ikke selv komme på gode idéer, og der er internettet jo helt perfekt.

Udfør én produktiv ting hver dag som du ikke gider

Det kan være fristende at blive liggende på sofaen og se Netflix hele dagen, men det bliver også kedeligt i længden. Man kan hurtigt finde sig i en position hvor alt motivation er væk. Forsøg derfor altid er udføre én ting om dagen som du slet ikke gider, men som du også ved gør dig eller hjemmet bedre.

At gøre noget du ikke gider hver eneste dag, giver selvdisciplin, og sørger for at du står tilbage om aftenen uden følelsen af, at dagen har været ”spildt”.

Sæt dig ned og lav en plan for din tid

Vi trives alle sammen bedst med faste rutiner, nogen mere end andre, men vi har alle sammen til en vis grad rutiner som vi følger hver eneste dag. Du står op, børster tænder, spiser morgenmad osv. Og sådan fortsætter hverdagen som regel for de fleste, men den rutine kan fuldstændig forsvinde hvis ikke du har et formål sat op for din dag. Dagene blender sammen, og motivationen til at lave noget forsvinder.
Det er derfor vigtigt at du laver en kalender for dig selv, hvor du skriver ned så detaljeret som du kan hvad du skal lave – lad os bare sige en uge eller en måned frem. Det kan være alt fra at støvsuge til at bygge en bænk til haven. At få løst de opgaver som man sætter for dagen, giver en vis form for tilfredsstillelse og får som regel en meget bedre dag.