For mange er haven et fristed. Det er et sted med tid til ro og fordybelse. Men haven kan også være grobund for meget frustration. Især rod og haveaffald, kan helt begrave en ellers flot have.

Kom godt i gang

Det kan være godt at det er svært at komme i gang. Men start med god opbevaring i garagen. Garagen eller skuret er udgangspunkt for alt havearbejde du laver. Hvis der er rodet i garagen eller skuret, er det svært at overskue. Derfor er det første du kan gøre at rydde op i garagen. Her kan man starte med at overveje om du bruger de ting der er i garagen. Hvis du ikke bruger dem kan du smide dem til storskrald eller give dem væk. Det er også vigtigt at få bugt med store projekter i haven. Hvis du er i gang med terrassen, eller et nyt haveskur. Det kan også være rart at give projekter den sidste finish. Det kan du gøre med f.eks. betontrappetrin eller maling. De store projekter er logisk nok de vigtigste. Men det største projekt kan være alle de små projekter.

Få bugt med ukrudt og haveaffald

Det mest irriterende ved at have en have, er ukrudt. Det fylder, det er svært at få op, og det kommer igen med lynets hast. Det er vigtigt at få ukrudtet op med rødderne. Ellers kommer det tilbage endnu hurtigere. Du kan også overveje, hvad du kan bruge dit ukrudt til. Man kan f.eks. sagtens plukke skvalderkål og lave en lækker suppe. Noget andet der også kan virke uoverskueligt er haveaffald. Haveaffald kan hobe sig op, og let gøre livet i haven surt. Det vigtigste er at huske at smide det i affaldsbeholderen til haveaffald. Og hvis beholderen er for lille, må man gerne fylde nogen sække og stille ved siden af.