Det er stadigvæk tidligt på efteråret og det er langt fra slut med havefesterne. Det behøves ikke og være så besværligt, man skal bare sørge for varmen og stemningen. Terrassevarme, overdække, hyggeligt lys, aktiviteter og varm drikkelse. Det er både hyggeligt og sjovt at holde havefest i efteråret, det er bare at planlægningen på plads og have en plan B, hvis det danske vejr ikke er som lovet.

Efteråret byder på hygge

Det er ikke for sent at holde en havefest, så længe hyggen er i fokus. Bål, grill og masser af puder og tæpper er med til at sørge for, at gæsterne kan holde varmen ud på aftenen. Hyggen er i centrum med kulørt pynt, afslappende loungekroge og lækker grillmad.

Sommeren indbyder til, at man skal hygge sig i haven, grille, være sammen med familie og venner samt bruge så meget tid udenfor som muligt. Når efteråret kommer snigende, er der mange, der har en tendens til at trække sig indendørs. Selvom vejret bliver lidt koldere, behøver man dog ikke at gemme sig helt væk endnu. I efteråret er det også muligt at holde havefester og bruge tiden udenfor i det dejlige efterårsvejr samme med venner og familie. Man skal blot huske at have lidt mere tøj på.

Mad og drikke der skaber varme

Når der er mange munde der skal mættes er det oplagt at tænde op i grillen i haven, der er både hyggeligt og praktisk. En nem og billig ret at lave til mange mennesker er grillede hotdog og grøntsags-spyd. Man kan også vælge bare at stille grillen til rådighed, så man selv kan medbringe lidt ting til grilning. Der skal selvfølgelig være drikke til rådighed og intet varmer mere end et godt glas vin og spiritus. Server gerne noget te og kaffe i løbet af aftenen, så folk kan holde fingrene og halsen varm.

Hvis du har inviteret gæsterne til at sidde til middag i haven, kan det være en god ide at starte tidligere på dagen, så solen stadigvæk er lidt fremme. Det er super flot at dække et langbord med porcelænsservice sammen med eksempelvis smukke buketter, grønne grene og en dug der passer ind i havens nuancer. Hjemmelavet pynt på bordet er kun med til at give opdækningen endnu mere personlighed, så vær kreativ, og producer dine egne bordkort, lanterner og sæsonprægede buketter.

Pynt og underholdning

Et sikkert valg i de lidt mere mørke måneder er lanterner og lyskæder, saml gerne så mange som muligt. Det skaber en super hyggelig belysning, når mørket falder på. Det skaber en helt magisk stemning, hvis man hænger lyskæder op i træerne, på stakitter og buske. Lysende rispapirslamper er også dekorative at hænge op i træer eller på snor over terrassen. Levende lys er selvfølgelig også en sikker vinder og vil også skabe lidt varme omkring hvor man sidder. Et godt tip er, at hvis der er slået parasoller op over bordet, skaber det både hygge og holder på varmen, da det danner en form for loft.

Ingen fest uden musik. Musik kan være hjælpen til at sætte en hvilken som helst stemning, hvilket er super behjælpeligt til alle typer fester. Musik kan sagtens være med til at skabe en hyggelig stemning. Så kan man jo selv vurdere om man skal ud og have fingrene i en dj pult eller det er nok men en højtaler. Ofte skruer man op for festen under vejs og måske den hyggelige lounge bliver til et dansegulv senere ud på aftenen. Man holder jo også varmen ved at danse ssååå en helt dårlig ide er det ikke.