Selvom det ikke er ret meget, opholder du dig alligevel en del i haven. Det er vel altid rart at have et udendørsareal der ser godt ud. Det er vigtigt huset både ser godt ud indendørs, men også udendørs. Det som er udenfor, er det folk bedømmer jer udefra. For de kan trods alt ikke se hvad der bringer sig af spændende ting indendørs.

Selvom i måske har børn, eller er en stor familie, så kan haven stadig se godt ud, trods legetøj der flyder. I er nødt til at indrette jeres forhave efter hvordan i er som familie. Ellers er det jo slet ikke dig/jer, det kræver altså lidt alligevel. Folk skal gerne have det rigtige indtryk.

Den billige løsning

Et helt nyt areal i forhaven er ikke altid billig, men det kræver bare at vælge de rigtige ting. Flis, granit, og andre småting, er alt der er behov for. Flis og granit er nemlig fri for vedligeholdelse. Det er virkelig smart, det kræver blot en opfyldning engang imellem.

Flis som vil egne sig perfekt til det mode rige hjem

Der er mange forskellige ideer til hvordan flis kan bruges, og i hvilke farver. Der er dog et par slags flis der er mere populære end andre. Bark kan også bruges, det kræver bare mere vedligeholdelse.

 • Lyse:

  • Træflis

  • Løvflis

 • Mørke:

  • Kakao flis

  • Barkflis

  • Pyntebark

Farverne er underordnede, men det er oftest de lyse farver der er mest populære. Det kræver mere vedligeholdelse end de mørke. For når det har fået fugt, bliver det gennem tiden mere mørkt. Der er derfor behov for påfyldning.

Hvad skal gøres inden påføring af flis?

Det er vigtigt at du har styr på hvad der skal gøres. Det kan gøres for ganske få penge, og du kan sagtens selv gøre det. Skal der planter i? Eller er det bare rent flis? Det er helt op til dig.

Start altid med at aflægge fiberdug hvad en der skal plantes, eller ej. Det holder ukrudt, græs mv. væk. Alt efter om der så skal plantes noget, så skal der jord i. hvis der skal plantes skal muld, og eventuelt en smule kompost blandes sammen og aflægges oven på fiberdugen.

Derefter planter du dine planter, eller hvad det nu måtte være. Flis afdækkes derefter som et lag på 5 cm ovenpå.

Gode planter til dit bed:

Der er intet bedre end en rolig forhave, derfor er der nogle planter som passer bedre end andre. Græsser er altid et hit, da de breder sig, og vokser. Mange bruger dem i krukker. Hvilket også sagtens kan lade sig gøre. Det vil slet ikke se dumt ud, og så har du også kontrol over dine græsser.

Blomster som hortensia og andre prydbuske er også super fine. Hortensia blomstrer 150 dage årligt, så der er rig mulighed for en smuk forhave. Rhodendenron er også et hit. De har de fineste store blomsterhoveder. De står fint hele året, og bliver ikke slanke som hortensia hen over vinteren.