De fleste af os har en mobiltelefon, hvor der opbevares alle mulige former for oplysninger og private data. Men som mange nok er klar over, så gemmes og bruges dette data, hvis man ikke beskytter sig imod det. Det kan være en stor risiko at opbevare meget følsomme informationer på sin telefon – særligt hvis den bliver stjålet eller pludselig kan tilgås af en anden person. Derfor er det vigtigt at beskytte sin telefon. Der er heldigvis en lang række apps og indstillinger, som kan hjælpe med dette. Herunder kan du læse om nogle af dem.

 

5 tips til en sikker telefon

 1. Brug en app, der kan chatkryptere.
  Hvis du sender en besked, der indeholder personfølsommer oplysninger, så er det en god idé at benytte sig af chatkryptering. Du kan for eksempel bruge app’en Signal, der kan gøre at dine beskeder er krypterede, hvilket betyder, at det kun er afsender og modtager, der har adgang til beskeden.
 2. Hold billeder private.
  Hvis du ikke ønsker, at nogle andre skal have adgang til dine billeder, så kan du også kryptere disse. Man kan downloade en app, der gør det muligt at sætte et adgangsord på dine fotogallerier. Således kan man altså kun tilgå dine billeder med et password. Dette gør app’en Secret Photo Vault for eksempel.
 3. Brug en sikker browser, når du går på nettet.
  Det er altid en god idé at tænke sig om en ekstra gang, før man taster oplysninger ind på en hjemmeside. Det er også vigtigt at være opmærksom på, hvilke hjemmesider man besøger og hvad man her klikker på. Hvis ikke, så kan man være uheldig og der vil komme skadelig ting på din telefon. Sørg derfor for at gå på nettet gennem en privat browser.
 4. Hold dig opdateret på sikkerheden.
  Hvis du vil være sikker på ikke at klikke på noget forkert på mobilen, så kan app’en Mit Digitale Forsvar hjælpe dig. Den holder dig opdateret på falske mails, der er i omløb, skadelige virusser og andre trusler. Derudover kan den hjælpe dig med vejledning, hvis uheldet skulle være ude.
 5. Gør dine mails sikre.
  Mails er ofte der man sender fortrolige informationer til en anden part. Du kan derfor også kryptere dine mails, således kun afsender og modtager får adgang til indholdet. Dette kan du for eksempel gøre ved hjælp af app’en PGP Everywhere.

 

Find en god balance

Selvom der findes mange internettrusler, så er der ingen grund til panik. Det vigtigste blot at man er opmærksom på, hvad man klikker sig ind på. Det er oftest her, hvor der kan findes koder, der kan ske at være skadelige. De ovenstående apps er blot en sikkerhedsforanstaltning, der eksisterer som en forsikring, hvis nu uheldet skulle være ude. Hvis du er meget påpasselig med dine allervigtigste oplysninger, så er der altså sjældent grund til bekymring. Derfor er det også en god idé at installere en masse sjove apps, når du alligvel er i gang. Vil du gerne have idéer til nye apps, så se her.