Flere og flere indretter deres hjem med en smart og funktionelt hjemmekontor, uanset om de bruger det i høj grad i forbindelse med det daglige arbejde, eller om det bare er engang imellem til når regningerne skal betales. Uanset hvad er belysningen en vigtig faktor for, at have en behageligt og funktionelt rum og vi vil derfor kigge lidt nærmere på belysningen i hjemmekontoret.

Evaluer rummet

Afhængig af rummets beliggenhed og naturlig lysniveau, er dette selvfølgelig faktorer der spiller ind omkring, hvor meget lys du skal installere i rummet. Evaluer derfor hvordan det naturlige lysniveau er og hvordan skyggerne i rummet falder og hvordan de mest optimalt kan bruge rumpladsen. Analyser herefter hvor du har brug for lamper og hvor mange og hav i mente, at lamperne ikke komme til at give et irriterende skær på din computer skærm og analyser derfor hvordan du kan arrangere dine møbler bedst muligt og om du har brug for persienner eller gardiner.

Loftslamper

At vælge den rigtige loftslampe og lysniveau kan være lidt komplekst, da en dårlig placeret loftslampe kan give et irriterende skær i computerskærmet, men manglende loftslys kan endvidere være et lige så stort irritations element. Vores råd er her, at have en lampe med justerbar lys, så du kan finde det rigtige lysniveau afhængig af døgnets timer og det naturlige lys. Vær derfor obs. på hvor du skal have din computer, i forhold til hvor du skal hænge din loftslampe.

Gulv- og bordlamper

Dette er også et must for et funktionelt optimalt rum og du behøver ikke her holde dig til, enten den ene eller den anden. Du kan rolig både designe rummet, med en flot gulvlampe der lyser rummet op mere generelt, eller have en tæt på skrivebordet, som fungerer som arbejdslys. En god effektiv bordlampe er også et must, som kan bruges som arbejdslys og kan også bruges som et supplement til din gulvlampe, hvis denne også er tilegnet som arbejdslys.

Design dit rum

Uanset hvilke løsninger du vælger med hensyn til lamper, er der her rigtig god mulighed for, at designe og indrette dit rum på en flot designmæssig måde. Her er der mange muligheder, men vi vil gerne fremhæve de to brands Bloomingville og House Doctor, som begge er kendte mærker, som laver kvalitets lamper i mange forskellige variationer og der er derfor god mulighed for, at finde lamper som passer til dig og din personlige indretning.