Vi ser i stigende grad en større tendens i boligindretningen med beton som materiale. Hvad er det ved beton, som er så populært i andres øjne, og hvilke fordele byder det på? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Populært materialevalg til både privat og erhverv

Erhvervsmæssigt bliver beton særligt anvendt som gulvmateriale, da beton er nemt og billigt at ligge. I og med de fleste erhvervslokaler har store kvadratmeter, er beton derfor en god løsning for særligt fabrikker og store butikker.
Derimod ses betongulvet efterhånden også hos private hjem, da stilen hos nogen gerne må være kold og rå, hvilket beton er med til at give. Fælles for beton er, at materialet er robust og kan klare noget modstand, hvilket er en stor fordel. Dog er beton ret modtagelig over for farvestoffer, hvorfor man skal være opmærksom på, at et betongulv nemt kan blive plettet og påføre sig plamager. Derfor er en overfladebehandling essentielt, hvis man ønsker et længerevarende flot betongulv.
Dog skal man også være opmærksom på, at et betongulv ikke er evigtvarende, da det er et materiale, der er sart over for vand og varme, som i værste fald kan resultere i revner.

Ingen skade er sket med de rigtige metoder

Man skal dog ikke lade sig skræmme af ovenstående ulemper, for et betongulv er derimod let at reparere og renovere med de rigtige metoder.
Med de rette kompetente folk, er det muligt at få bugt med skræmmer og revner på sit betongulv. Jysk Gulv Renovering garanterer en viden, der er opdaterede og med det nyeste udstyr på gulvmarkedet. Man opnår samtidig en garanti for et stærkt og holdbart gulv med en solid overflade.

Den rigtige metode til et flot betongulv er en såkaldt diamantslibemaskine. Med den helt korrekte slibehastighed, bliver gulvet utrolig skarpt og flot igen uden efterladninger af skræmmer fra diamantsliberen. Metoden er dermed nænsom, men effektiv, og er skaden først sket med vanduheld, farve fra mad eller børnenes tusser, kan man tage det roligt, da en slibning vil komme uheldene til undsætning.

Bevar det smukke betongulv

Efter en skånsom behandling, med en dertil grundig polering for en smuk finish, er det vigtigt at ”lukke” gulvets overflade med en forsegler. Det får gulvet til at forblive modstandsdygtigt og smukt og på sigt gør sig nemmere at vedligeholde og nemmere at redde i tilfælde af små vanduheld.

Slibning af betongulve kan udføres på egen hånd, hvis man selv kan anskaffe sig en diamantslibemaskine og ved, hvorledes processen skal udføres på bedste vis. Dog vil det altid anbefales at få det gjort af uddannede fagfolk, der ved, hvordan det skal gøres korrekt. Det kan i sidste ende godt betale sig, at bruge penge på håndværkere, da det kan blive en dyre affære at gøre det selv, hvis der hertil skulle opstå nogle fejl.