På trods af, at gaskomfuret i dag er én af de absolut ældste komfurtyper på det danske marked, så har det faktisk stadig en række spændende fordele, som du ikke får på de moderne komfurer. Det er blandt andet også derfor, at gaskomfuret er det foretrukne redskab blandt rigtig mange kokke og andre personer, der går meget op i deres madlavning og gastronomi generelt. Det er naturligvis også ensbetydende med, at gaskomfuret bestemt ikke er hverken dødt eller uddøende – tværtimod bliver det mere og mere populært at anskaffe sig et gaskomfur til madlavningen, hvilket med garanti også er årsagen til, at du har fundet denne gaskomfur test.

Hvis man ser bort fra de helt gamle brændekomfurer, så er det faktisk – som nævnt – gaskomfuret, der tager førstepladsen som værende den ældste komfurtype og derfor skulle man med garanti også tro, at det er en komfurtype, der faktisk hører fortiden til. Sådan forholder det sig dog slet ikke, så selv om det almindelige elektriske komfur er blevet udbredt til stort set alle almindelige husholdninger, og de mere moderne induktionskomfurer ligeledes også bliver mere og mere populære og finder vej ind i flere og flere køkkener hele verden, så er gaskomfuret dog stadig aktuelt og langt fra et levn fra fortiden som mange tror.

Der skal ikke lægges skjul på, at gaskomfuret bestemt har en række fordele, som selv avanceret teknik endnu ikke har formået at klare til et bedre resultat. Det er naturligvis også årsagen til, at der er rigtig mange professionelle kokke, der vælger at gøre brug af gaskomfurer i forbindelse med deres samarbejde sammenlignet med f.eks. et induktionskomfur. Hvis du går med overvejelserne om at investere i et gaskomfur, så skal du naturligvis være opmærksom på, at det kræver en tilslutning til enten natur-, by- eller flaskegas, hvilket godt kan være installationen af komfuret til lidt af en udfordring, men det er dét værd!

Har du længe gået og leget med idéen om, at du gerne vil investere i et gaskomfur, så har du med stor sandsynlighed også allerede været ude og se nærmere på, hvad markedet egentlig har at byde på. I den forbindelse har du nok også observeret, at der findes rigtig mange forskellige typer af gaskomfurer på det danske marked, hvilket kan gøre det til en relativt vanskelig beslutning at skulle vælge lige netop dét komfur, der er det bedste for dit vedkommende. I denne gaskomfur test bliver du præsenteret for en række forskellige modeller og ligeledes også essentiel information, der kan hjælpe dig med at foretage det rette valg.

Gram GK 3610-90 BX

Gram GK 3610-90 BX er et både lækkert og moderne gaskomfur, der har et klassisk, men dog samtidig også meget moderne design. Der er er her tale om et gaskomfur, der også er blevet udstyret med en såkaldt multifunktionsovn, der – som navnet også antyder – byder på en lang række forskellige funktioner, hvilket blandt andet tæller både ægte varmluft såvel som en optøningsfunktion og en pizzafunktion. Det betyder også, at det altså kun er selve komfuret på Gram GK 3610-90 BX, der er drevet af gas, mens selve ovnen er drevet af ganske almindelig el, som det også er tilfældet med andre multifunktionsovne på markedet.

Det er udstyret med både en elektronisk tænding, så det dermed er nemt for dig at sætte gang i komfuret, mens det ligeledes også er udstyret med en børnesikring, så du ikke skal være bange for, at børnene kommer galt afsted. GK 3610-90 BX fra Gram er blevet bygget og forberedt til både bygas, naturgas og flaskegas, men du skal dog være opmærksom på, at det fra fabrikken bliver monteret til bygas. Ydermere, så har Gram også valgt at udstyret deres GK 3610-90 BX-komfur med et stort ovnrum, der har en samlet volumen, der lyder på intet mindre end 66 liter.

Du skal desuden heller ikke være bange for at hverken du eller børnene brænder fingrene på glasset, da der er tale om en kold ovnlåge med tre lag glas. Kommer med en lynopvarmningsfunktion, der gør det muligt for dig at opvarme ovnen til 180 grader på blot fem minutter. Kommer desuden også med en Steam Clean-funktion, der selvfølgelig er med til at gøre rengøringen meget nemmere for dig. Der er mulighed for at justere højden af Gram GK 3610-90 BX fra 85-87 cm. og fra 90-92 cm., så det kan tilpasses til at have samme højde som din bordplade, hvilket giver et renere look.

SMEG B7GMXI9

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der bestemt ikke er synderligt mange, der kan konkurrere med de lækre designs, som SMEG blandt andet lader pryde deres gaskomfur, der har fået produktnavnet B7GMXI9. Der er her tale om et 70 cm. bredt gaskomfur, der er udstyret med en multifunktionsovn. Den er naturligvis fremstillet i rustfrit stål, hvilket ikke blot er med til at give gaskomfuret et særdeles flot og moderne look, men samtidig er det også med til at sikre, at det får en lang levetid. Derfor kan du også være sikker på, at kvaliteten af dette gaskomfur er helt i top.

Det er desuden også et oplagt valg for dig, der leder efter et gaskomfur, der kommer med mere end de gængse fire brændere, eftersom SMEG har valgt at udstyre dette gaskomfur med intet mindre end fem brændere. De to forreste brændere har en effekt, der lyder på 1000 W, mens de to bagerste har en lidt højere effekt, der lyder på 1800 W. Den midterste brænder er skabt til at kunne varme særdeles hurtigt op, hvilket også er årsagen til, at den har en effekt på intet mindre end 4000 W. Hvis du ofte laver mad med mange gryder og pander, så er dette det helt rette gaskomfur for dig.

SMEG B7GMXI9 bliver leveret med monteret naturgasdysser, men der er mulighed for at omstille den til både flaskegas og bygas – der medfølger dysser til flaskegas, men dysser til bygas skal du selv sørge for at købe, hvis dette er aktuelt. Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at ovnen har en volumen, der lyder på hele 79 liter, hvorfor ovnrummet også har en ganske imponerende størrelse. Det skal selvfølgelig også nævnes, at den befinder sig i den fornuftige ende af energiskalaen, da den er blevet mærket med energimærke A, hvilket den er blevet, da den har et årligt energiforbrug, der lyder på cirka 0,74 kWh ved brug af varmluft.

Gorenje K617E14WKD

Gorenje K617E14WKD er et gaskomfur med dertilhørende ovn, der kan bryste sig af et flot, klassisk design, der kommer fra producenten Gorenje, der er kendt heel verden over. Det bliver naturligvis leveret med en elektronisk tænding til gaskogepladerne, hvorfor der ikke vil være nogle problemer med at tænde nogle af de fire brændere. Gorenje K617E14WKD er desuden blevet udstyret med en ekstra brænder, en stor brænder og ligeledes også to standard brændere, hvilket burde være mere end nok til langt de fleste personer og familiers madlavning, medmindre man bruger mange gryder og pander på samme tid, når man skal lave mad.

Ovnen er selvfølgelig en såkaldt multifunktionsovn, der kommer med en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 67 liter, der byder på en lang række forskellige funktioner, hvilket blandt andet inkluderer både infra-grill, infra-grill med varmluft, optøning, ægte varmluft, nedre varme og blæser, nedre varme med luftcirkulation og blæser, lille infra-grill, StayWarm, DeFrost, AquaClean og meget, meget andet. Dertil er den også blevet udstyret med en kompakt ovnlåge med to lag glas, der er med til at mindske risikoen for, at du brænder dig på glasset, når du har ovnen tændt, hvilket særligt er fordelagtigt, hvis du har mindre børn.

Gorenje K617E14WKD er blevet mærket med energimærke A, hvilket også er ensbetydende med, at der er tale om et gaskomfur, der kan bryste sig af, at være en del af den fornuftige del af energiskalaen – det er både sundt for miljøet og ligeledes også for din pengepung. Fra fabrikken bliver Gorenje K617E14WKD leveret klargjort til bygas, men der medfølger dog dysser til både flaskegas og naturgas, hvis du ønsker at omdanne til én af disse gastyper. K617E14WKD fra Gorenje har desuden også en rigtig god størrelse, da det måler 60 cm. i bredden, mens det måler 90 cm. i højden, som er noget, de fleste kan finde plads til.

SMEG TR90BL1

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der her er tale om et gaskomfur, der klart befinder sig i den kvalitetsmæssige top, hvilket også er ensbetydende med, at det er noget, du vil kunne se på prisen. Hvis du er interesseret i SMEG TR90BL1, så skal du derfor også være villig til at betale for den høje kvalitet, det lækre design og de mange spændende funktioner. Det er selvfølgelig et særdeles moderne og spændende design, som langt de fleste danskere synes rigtig godt om, hvorfor du med garanti også vil kunne se dig selv have et gaskomfur som TR90BL1 fra SMEG som komfuret i dit køkken.

Det er også værd at nævne, at SMEG har valgt at udstyre deres TR90BL1-komfur med intet mindre end fem brændere, hvorfor du bestemt ikke skal være bange for, at der ikke er mulighed for at finde plads til alle dine gryder og pander på én og sammet tid. Du skal selvfølgelig være klar over, at der er forskel på effekten af de forskellige brændere, da de to bagerste har en effekt på 1800 W, mens den forreste til venstre har en effekt, der lyder på 2900 W, mens forreste til højre har en effekt på 1000 W. Den midterste brænder har en effekt, der lyder på intet mindre end 5000 W.

Hvis du gerne vil være sikker på, at du ikke skal være bange for, at du ikke kan finde plads til al din madlavning i ovnen, så skal der ikke være nogen tvivl om, at SMEG TR90BL1 er lige noget for dig. Den har en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 126 liter og dertil bliver den også leveret med hele otte forskellige funktioner, der gør din madlavning både bedre og nemmere. Selve ovnlågen er selvfølgelig blevet udstyret med tre lag hærdet glas, for at sikre, at det ikke bliver varmt og det mindsker selvfølgelig også risikoen for at brænde fingrene.

La Germania RI64C61BX

La Germania er et meget velkendt og prominent brand, når det kommer til gaskomfurer, så derfor kan du naturligvis også roligt vælge at investere i et gaskomfur som RI64C61BX. Der er tale om et gaskomfur, der har en bredde, der lyder på 60 cm. og på denne bredde har La Germania fået plads til intet mindre end fire forskellige brændere inklusiv en meget højtydende triple-brænder, der kan bryste sig af en meget præcis styring fra lav simre til højt output. Dertil skal der selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at La Germania RI64C61BX har et moderne og eksklusivt design, der passer ind i ethvert køkken.

Du skal dog være opmærksom på, at ovnrummet på La Germania RI64C61BX har en relativt begrænset størrelse og derfor lyder den samlede kapacitet også på blot 56 liter. Der er selvfølgelig tale om en elektrisk ovn, der kommer med ni forskellige funktioner, der både kan være med til at forbedre din madlavning og ligeledes også gøre det meget nemmere. Ovndøren er blevet udstyret med triple-glas med hærdet indre glas, hvilket sikrer, at glasset er af høj kvalitet og ligeledes er det selvfølgelig også med til at holde temperaturen af glasset ned, så der ikke er nogen risiko for at brænde sig på det.

Som udgangspunkt, så bliver La Germania RI64C61BX leveret konfigureret til bygas, men der er dog både mulighed for at få den konverteret til Gasol / LPG eller naturalgas, hvis dette i stedet er at foretrække. Der er desuden også tale om et gaskomfur, der bliver leveret med en multifunktionsovn, der befinder dig i den gode ende af energiskalaen, da RI64C61BX fra La Germania er blevet mærket med energimærkning A. Det er naturligvis også ensbetydende med, at der er tale om en model, der både er i stand til at skåne miljøet og ligeledes også din pengepung, da elforbruget bliver holdt på et sobert niveau.

Hvad er et gaskomfur?

Som navnet også antyder, så er et gaskomfur en helt særlig type af komfur, der er i stand til at frembringe varme ved hjælp af afbrænding af enten flaskegas eller derimod ved hjælp af en form for indlagt gas, hvilket kunne være enten by- eller naturgas – det er noget, der varierer meget fra scenarie til scenarie, og fra komfur til komfur. Langt de fleste gaskomfurer, der i dag kan købes på det danske marked vil også være udstyret med en ovn, men det er dog kun selve kogepladen, der bliver opvarmet ved hjælp af gas, mens ovnen derimod blot bliver opvarmet på ganske almindelig vis ved hjælp af el.

Det skal dog nævnes, at der også er mulighed for at finde enkelte modeller på markedet, hvor der bliver brugt gas til at opvarme både blus under kogepladerne såvel som til at opvarme ovnen. På trods af, at gaskomfuret i dag bliver betragtet som værende en meget gammel opfindelse, så ændrer det ikke på det faktum, at der er mange professionelle kokke og ligeledes også mad-entusiaster, der sværger til madlavning over gas. Det er noget, der i høj grad handler om, at der er mulighed for at lave en øjeblikkelig temperaturregulering, da gassen og dermed også varmen vil tilpasse sig lige så snart, du skruer enten op eller ned for temperaturen.

Fordele ved et gaskomfur

Som det også bliver nævnt ovenfor, så er én af de helt særlige fordele ved at investere i og lave mad på et gaskomfur, at varmen til enten din pande eller din gryde vil kunne justeres på blot ganske få sekunder. Det er ikke noget, der kan lade sig gøre på et traditionelt elektrisk komfur eller på et induktionskomfur, der typisk er udstyret med varmeplader, der har en betydelig træghed. Det er også ensbetydende med, at du mere moderne komfurer vil opleve, at det tager længere tid for komfuret at justere på temperaturen, så det faktisk stemmer overens med det tal, du selv har reguleret til.

Det er noget, der i høj grad skyldes, at en moderne induktionskomfur ikke er blevet udstyret med plader med stor varmefylde, men derimod kræver tykbundede gryder og pander, der ligeledes også vil være træge med hensyn til regulering af temperaturen. Ydermere, så vil du have muligheden for at justere på temperaturen på en pande eller en gryde på et kort øjeblik, hvilket bestemt må siges at være altafgørende, hvis du står og er i færd med lidt finere madlavning. Det er også den primære årsag til, at langt de fleste professionelle kokke foretrækker at arbejde med gaskomfurer i stedet for de moderne alternativer.

Vær ikke bekymret for strømnedbrud

Selvom vi her i Danmark generelt set har en meget stor forsyningssikkerhed, når det kommer til strøm, så kan du – desværre – være uheldig, at du fra tid til anden kommer til at opleve, at strømmen i din bolig ender med at forsvinde. Det kan blot være en sikring, der er sprunget, men hvis det derimod er el-ledningerne, der er blevet gravet over eller forsyningsnettet, der undergå vedligeholdelsesarbejde, så er det en helt anden sag. Hvis du pludselig står uden strøm, så er det naturligvis også en fordel, at du har muligheden for at lave mad på dit gaskomfur, der ikke er afhængigt af, at du har strøm i boligen.

Du skal dog være opmærksom på, at de fleste modeller kommer med en ovn, der er drevet af el, eftersom det er med til at give en lang række forskellige muligheder i forbindelse med regulering og automatik. Det vil også være ensbetydende med, at hvis du kommer ud for, at der er strømsvigt i din bolig eller i hele kvarteret, så er der ikke mulighed for at bruge ovnen til at lave mad, men der er dog rig mulighed for at benytte dig af gaskomfuret. Der findes enkelte modeller, hvor ovnrummet også er drevet af gas, men det er dog noget, der bærer en række ulemper med sig.

Regler for brug af et gaskomfur

På trods af, at de forskellige moderne gaskomfurer er meget sikre, at gøre brug af, så skal det naturligvis understreges, at afbrænding af gas aldrig er helt uden risiko, hvilket du også skal være opmærksom på, når du gør brug af dit gaskomfur. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at det særligt er noget, der gør sig gældende, hvis installationen af det respektive komfur ikke er blevet foretaget på korrekt vis. Det er selvfølgelig også derfor, at det er uhyre vigtigt, at du altid sørger for at gøre brug af en autoriseret installatør, når du skal have løst sådanne opgaver i din bolig.

Ydermere, så skal du selvfølgelig også være klar over, at der også er nogle helt særlige regler for, hvor og hvordan dine gasflasker skal placeres – og det er særligt noget, der gør sig gældende, hvis du har intentioner om, at dit kommende gaskomfur skal tilsluttes flaskegas. I en sådan sammenhæng anbefales det, at du vælger at læse nærmere om reglerne hos Sikkerhedsstyrelsen, så du kan være helt og aldeles sikker på, at du overholder alle de regler, der skal overholdes. Det er vigtigt, at du sørger for at overholde reglerne – ikke blot, fordi det rent faktisk er lovpligtigt, men i mindst lige så høj grad for at sikre din egen sikkerhed ved brug.

Som udgangspunkt, så bør der dog ikke være noget at være bange for, eftersom der stilles krav til, at alle gasblus i dag er blevet flammesikret i henhold til dansk lovgivning. Det er også ensbetydende med, at komfuret skal være i stand til selv at afbryde gassen, hvis flammerne på det enkelte blus af enten den ene eller anden årsag ender med at gå ud eller der opstår andre problemer. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du derved undgår, at det hele går op i flammer, hvis du senere forsøger at tænde for blusset igen. Dog bør du alligevel have en gas- og røgalarm installeret i nærheden af komfuret.

Hvad skal jeg have fokus på, når jeg vælger gaskomfur?

Et gaskomfur er ikke just nogen lille investering, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at der er et væld af forskellige faktorer, du skal sørge for at tage stilling til i forbindelse med købet af dit kommende gaskomfur. Hvis det er første gang, du skal investere i et komfur, der er drevet af gas, så kan det naturligvis virke en kende overvældende og det er dermed heller ikke sikkert, du egentlig ved, hvad du skal lede efter, hvor du skal lede henne og hvad der bør være de vigtigste fokusområder. Det kan du heldigvis læse meget mere om og blive klogere på nedenfor:

Antal brændere

Én af de ting, der blandt andet er med til at adskille de forskellige gaskomfurer på det danske marked er antallet af brændere. Det er selvfølgelig en individuel beslutning, hvor mange brændere, du selv mener, du har behov for. Hvis du ofte laver større måltider eller måltider, der byder på mange forskellige retter, så vil du med garanti sætte pris på, at du får et større komfur med mere end blot fire brændere, som er den gængse standard. Hvis du derimod sagtens mener, at du kan nøjes med fire brændere, så er dit udvalg naturligvis ikke helt så begrænset, da der er flere modeller at vælge mellem.

I og med, at der er tale om en personlig vurdering, så findes der heller ikke noget gyldent svar på, hvor mange brændere, der er det rette antal til bestemt personer. Hvis du ofte skal lave mad til større forsamlinger, hvad end det er til en stor husholdning eller i forbindelse med gæster, så er det selvfølgelig en fordel at have flere brændere end blot fire. Endvidere, så bør du bestemt også vælge at investere i et gaskomfur, der har flere brændere end, du reelt set har behov for i stedet for at undervurdere, hvor mange, du kommer til at bruge.

Energiklasse

Nu tænker du med garanti, at det lyder en kende underligt, at du skal have fokus på dit gaskomfurs energiklasse, når det er drevet af gas. Faktum er dog, at langt de fleste gaskomfurer bliver leveret med en ganske almindelig ovn, der er drevet af el. Derfor vil et gaskomfur med tilhørende ovn også blive mærket med en energiklasse, så du dermed har muligheden for at se hvor energivenlig selve ovnen er. Det gør det også nemmere for dig at foretage et energivenligt valg, da du dermed kan sammenligne de forskellige modeller med hinanden og dermed også vælge den model, der kan bryste sig af den bedste energimærkning.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge en energivenlig model, selvom der blot er tale om en energimærkning, der er aktuel for selve ovnen. Ved at vælge et gaskomfur og dermed også en ovn, der kan bryste sig af en god energimærkning, så er du samtidig også garanteret, at du gør noget godt for miljøet og spare dig selv for en god mængde penge. Ved at have en energivenlig ovn, så er du nemlig garanteret, at du ikke kommer til at opleve ubehagelig udsving på din elregning, som kan ende med at koste dig mange penge – tværtimod, så holdes den på et mere sobert niveau.

Ovnrummets volumen

Her er der igen tale om et punkt, der skal vælges med udgangspunkt i dine personlige præferencer og hvad du selv mener, du har behov for. Der er nogle personer, der godt kan lide at lave flere forskellige madretter i deres ovn på samme tid og der er ligeledes også personer, der mener, at der skal være god plads til at lave steg og deslige. Ydermere, så er der andre, der ikke stiller synderligt høje krav til deres ovnrums samlede volumen, da de meget sjældent gør brug af hele ovnrummet. Det er selvfølgelig noget, du skal sørge for at gøre op med dig selv.

Der skal dog lyde en anbefaling på, at du vælger et ovnrum, der er større end, du mener, du har behov for. Der vil med garanti komme tidspunkter, hvor du pludselig står overfor at skal bruge mere plads i ovnen og i et sådant tilfælde, så er det naturligvis irriterende, at have sparet noget af ovnrummets samlede volumen væk for at spare lidt penge. Samtidig er det også bedre, at du overvurderer hvor meget plads, du har brug for i ovnrummet i stedet for at undervurdere det, da det hurtigt kan betyde, at du står i en situation, hvor du mangler plads i ovnen.

Fysisk størrelse

Hvis du skal investere i et nyt gaskomfur, så er det selvfølgelig også vigtigt, at du rent faktisk sørger for at købe et komfur, du har mulighed for at finde plads til i dit køkken. Derfor er det også essentielt, at du sørger for at tage et nærmere kig på den fysiske størrelse af det pågældende komfur, inden du vælger at investere i det eller ej. Der findes en lang række forskellige gaskomfurer på det danske marked og mange af dem kommer selvfølgelig også i forskellige størrelser, så derfor kan det også være vanskeligt at vælge blandt de mange valgmuligheder.

Du skal dog vælge at se på det på positiv vis, da det samtidig også er ensbetydende med, at du har mulighed for at finde et gaskomfur, der har en størrelse, der passer helt perfekt til dig og dine behov. Hvis blot du sørger for at vælge med omhu, så er der også en god chance for, at du har mulighed for at finde frem til lige netop dét gaskomfur, der har den absolut bedste størrelse for dit vedkommende. Det kræver selvfølgelig, at du væbner dig med tålmodighed, da der er mange potentielle modeller på markedet, der kunne have din interesse, men der er ligeledes også mange komfurer, du blot skal sortere fra, da de ikke er noget for dig.

Design

Det skal først og fremmest understreges, at designet bestemt ikke må være det udslagsgivende parameter for hvorvidt du vælger at investere i et bestemt komfur eller ej. Det skyldes naturligvis, at du skal tage højde for en lang række andre faktorer, inden du begynder at tænke på designet. Du skal blandt andet sørge for at sikre dig, at det har den rette fysiske størrelse, at det er udstyret med nok brændere til dit behov, at ovnrummet har en god kapacitet, så du ikke er begrænset på dét punkt og samtidig skal du selvfølgelig også være sikker på, at der er tale om en model, der er mærket med en god energiklasse.

På trods af, at designet ikke må være noget, der er afgørende for, om du ender med at vælge et bestemt komfur eller ej, så ændrer det naturligvis ikke på, at det stadig er et parameter, der skal tages med i dine overvejelser, for hvis du kan finde et gaskomfur, der både lever op til alle dine krav og behov samtidig med, at det har et design, du synes er flatterende, så er det naturligvis blot en stor fordel for dig. Derfor skal du heller ikke ignorere det designmæssige aspekt fuldstændig, men samtidig bør det dog heller ikke være et afgørende aspekt på nogle måder.

Sammenlign de forskellige komfurer og find det rette

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at der findes rigtig mange forskellige gaskomfurer på det danske marked, så derfor skal der selvfølgelig heller ikke herske nogen tvivl om, at det sagtens kan være en vanskelig beslutning at skulle træffe, når du skal investere i et gaskomfur. Det skyldes naturligvis, at du skal sørge for at vælge lige netop dén model, der stemmer bedst overens med dine forskellige krav og samtidig også harmonerer rigtig godt med dine behov. Hvis ikke det er tilfældet, så vil du med tiden finde ud af, at det ikke er det rette køb, du har foretaget og det vil naturligvis være en skam.

Derfor er det også særdeles vigtigt, at du rent faktisk sørger for at udpensle, hvad du leder efter, når det kommer til et gaskomfur. Der er mange ting, du skal sørge for at tage højde for, men hvis blot du sørger for at tage udgangspunkt i de mest vitale faktorer, så har du mulighed for at sammenligne de forskellige modeller på kryds og tværs, så du dermed også kan finde frem til lige netop dét gaskomfur, der vil kunne betragtes som værende det helt rette for dit vedkommende. Det er dog vigtigt, at du giver dig god tid til dette, så du ikke ender med at foretage en forkert beslutning og dermed også et dårligt køb.

I denne forbindelse skal det også nævnes, at det er vigtigt, at du sørger for at være realistisk med hensyn til dit budget. Det er naturligvis helt op til dig selv, hvor meget, du er villig til at investere i dit kommende gaskomfur, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du kan komme til at lede rigtig længe, hvis du forventer for meget til for lidt. Derfor bør du også være realistisk og indtænke dine forskellige krav og præferencer, når du sætter dit budget.