Et eller flere smykker kan gøre en stor forskel, når man skal vælge sit outfit.

Du har købt en flot sort top, som passer perfekt til dine jeans. Alligevel føles det lidt kedeligt, som om der mangler noget. Der er her smykker kommer ind i billedet. Hvis der tilføjes en halskæde og nogle store øreringe, så bliver helhedsbilledet hurtigt noget andet. Har du tænkt over hvad smykker har gjort for dine outfits?

Værd at vide om smykker

Smykker er ofte noget man går meget med, og derfor er der stor hudkontakt til smykkerne. Det er derfor vigtigt at finde smykker der er lavet med omtanke og af gode produkter. Der skal ligeledes tages stilling til om smykket indeholder nikkel. Ved brug af smykker med nikkel kan med opnå nikkelallergi, altså en allergisk reaktion med nikkel. Når man først har opnået det, opdager man hurtigt hvor mange ting i ens hverdag man pludselig er allergisk overfor. Det giver ofte røde plamager, som stikker og klør og i nogle tilfælde blæner. Det er nemt at undersøge selv, eller spørge ind til, når man køber sit næste smykke.

Hvilke farver og nuancer?

Først og fremmest er det en god ide at tage stilling til om man ønsker at have guld eller sølv smykker. Da det hurtigt kan komme til at se en smule rodet ud, hvis man går med begge slags. Guld er godt hvis man ønsker lidt mere varme toner, og sølv er mere ovre i det kølige nuancer. Man skal derfor tage stilling til ens hår- og hudfarve samt hvilke farver at tøj man ønsker at gå i. Der er selvfølgelig også de lidt mindre hyppige farver som rosegold, bronze og sågar sort. Disse farver kan man også vælge, hvis man føler de passer bedre til de ovenstående omtalte områder.

Hvilken stil skal man vælge?

Man kommer langt med at vælge smykker ud fra den stil man går med. Hvis du foretrækker at gå med stærke og i øjenfaldende farver, vil det muligvis være en fordel at gå med lidt mere afdæmpede smykker, hvorimod afdæmpet tøj nærmest kræver mere i øjenfaldende smykker. Der skal også tages stilling til om man ønsker at ens smykker indeholder perler og sten, eller om de skal være helt simple i udtrykket. Heldigvis er det kun dig der kan bestemme hvad der ser godt ud på dig.