Børn går ofte meget op i deres værelser, derfor skal de indimellem også have et ny indrettet værelse. Enten kan du vælge at overraske dem med deres ”drømme værelse”, ellers kan du også inddrage børnene i indretningen, så de selv er medbestemmende, ift. hvad de godt kunne tænke sig.

 

5 tips til indretningen af børneværelset

Der er forskellige måder at indrette børneværelset på, men det afhænger også af hvor gammelt dit barn er.

 

  1. Skab eventyr på væggene

Der er flere måder, du kan skabe personlighed i børneværelset på en af måderne, er ved at vælge et eventyrligt tapet, som kan sætte gang i barnets fantasi og drømme.

  1. Gør værelset hyggeligt

Gulvet er meget centralt for hele børneværelset, det er her legen foregår. Derfor er det vigtigt, at gulvet både er hyggeligt og indbyder til leg.

  1. Lav smart opbevaring på væggen

På et børneværelse kan der hurtigt blive fyldt op på gulvet af opbevaring, hvilket kan gøre det svært for barnet at lege. Derfor er det en god idé at hænge knager op til bl.a. udklædningstøj, derudover så kan du også hænge kurve eller poser op på knagerne, hvor der kan være legetøj i.

  1. Skab hygge i hjørnerne

Udover at der skal være plads til leg, så er det også godt at gøre plads til en stille stund på børneværelset, hvor der er plads til fordybelse. Det kan også være en sengehimmel, som hænger i loftet og giver en lille hule. Hertil er det godt med en masse puder og tæpper.

 

  1. Kom rodet til livs

Børn roder og sådan er det. Dog kan det være lettere for barnet at rydde op, hvis barnet ved, hvor legetøjet hører til. Sørg derfor for, at legetøjet har sin egen plads, så er det altid til at sætte på plads og finde igen.

 

Vil du give dit barn et rigtig fint værelse, men mangler penge til at føre det ud i livet, så kan du læse mere her.