Alger kan opstå stort set overalt, og i et fugtigt klima som det danske, hvor vinteren er lang, er det helt normalt for husejerens at opleve algevækst et eller flere steder på ejendommen.

Alger er en overordnet betegnelse for to grupper af vækster, som kan sætte sig på din bolig og andre stedet. Der skelnes mellem mikroalger og makroalger, og der er ikke som sådan noget farligt ved at have alger groende på eksempelvis din husvæg.

Algevækst er faktisk godt for miljøet, da de er med til at skabe balance i naturen. Men derfor er alger alligevel til stor gene for mange husejere, da alger kan sætte sig på stort set alle overflade og tage glansen fra eksempelvis dit tag og din terrasse.

Alger sætter sig som et grønt lag over forskellige overfalder, og det kan skabe et lidt trist og slidt udtryk til din bolig, hvis algerne får lov at tage over. Netop derfor vælger mange boligejere at få foretaget en professionel algerens. Med en algerens kan du fjerne algerne på overfladen af eksempelvis din terrasse eller dine husvægge, hvilket vil give nyt liv til din bolig og skabe et rent og pænt udtryk til dit hjem.

Hvilke overflader kan algebehandles?

Der er stort set ingen grænser for, hvad du kan få algebehandlet. Du kan eksempelvis få fjernet alger på:

  • Dine facader
  • Din terrasse og andre flisebelægninger
  • Dit tag
  • Din bil og andre køretøjer

En algebehandling er baseret på naturlige stoffer, hvilket betyder, at algebehandlingen fører til mindst mulig skade på det omkringliggende miljø. Selvom det kræver en vis mængde kemi at fjerne en strid algebelægning, så vil en professionel algebehandling ikke være til fare for planterne i din have. Behandlingen er heller ikke til skade for grundvandet, da de farlige stoffer bliver nedbrudt, inden det når ned til grundvandet.