Hvis ikke du smutter ind af en skjult bagindgang, så vil facaden på et hus være det første, du møder. Måske er det også derfor, mange ønsker, at facaden skal fremstå velholdt og indbydende. Hvem vil ikke gerne byde gæsterne velkommen til et smukt hjem? Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan få din boligs facade til at være flot og indbydende.

Håndværket skal være i orden

Først og fremmest må du sikre dig, at der er tjek på den håndværksmæssige finish. Det kan gøre en stor forskel, om du møder en facade med revner og huller eller derimod en facade, som ser velholdt ud. Du kan eksempelvis tjekke fugningen ved vinduerne. Fugespecialisten.dk kan hjælpe dig, hvis der er problemer, revner eller utætheder ved fugerne. Sørg for, at maling og puds på både gavl og husmur ikke skaller af. Tjek, om tagrenden er utæt og tilgroet. Søg hjælp til det, der kan være vanskeligt at gøre alene for at få bugt med problemerne.

Æstetikken i top

Udover håndværket, så har æstetikken også en del at skulle have sagt, når det kommer til, hvordan facaden tager sig ud. Har du fliser, så sørg for at få fjernet ukrudt i tide, slå græsset, hvis du har forhave, og fej jord og blade væk fra indgangen eller på trapperne. Du kan med fordel sætte kummer med smukke blomster ved facaden, have et fint navneskilt hængende ved døren og måske en krans ved særlige lejligheder. Det kan være hyggeligt at indrette facaden efter årstiden, så du skifter blomsterne ud med vinterplanter, og sommerkransen ud med en efterårskrans med kogler og gyldne blade. Se din facade som et ekstra rum, der udgår fra huset, og nyd at gøre noget ud af det, så både du og dine gæster bliver budt hjerteligt velkommen.