Når foråret banker på, blomsterne begynder at pible op af jorden, og der endelig kommer blade på træerne, virker det pludseligt en del mere spændende at tage på udflugt i weekenderne. Nu behøver du ikke længere pakke hele familien ind i mindst tre lag tøj for at gå en tur ved stranden. Med andre ord er det bare om at komme afsted!

En god udflugt kræver, at du er godt kørende

Før du kan pakke en madkurv og få hele din familie bugseret ind i bilen, skal den være lige så klar til at tage på eventyr, som I er. Det siger sig selv, at det ikke er specielt fedt at sidde mange mennesker i en bil, der er meget rodet, lugter dårligt og ikke kører helt så godt, som den burde. Det bliver en meget bedre udflugt, når du sørger for, at bilen er i fin stand. Desuden er det en god undskyldning for at bruge lidt tid udenfor, når du skal have ordnet din bil. Til at starte med er det en god idé at rydde op i bilen. Måske har du en dårlig vane med at efterlade skrald fra slikposer, myslibarer, eller hvad du ellers spiser, når du er ude at køre. Det kan hurtigt udvikle sig til et værre rod, men det tager heldigvis ikke lang tid at rydde op. Hvis du gerne vil undgå, at rodet hober sig op igen, er det en god idé at have en lille bøtte i bilen, som kan fungere som en skraldespand.

Undgå skader på bilen

Derudover er det en god idé at give bilen en grundig rengøring. Det er svært helt at undgå, at der opstår konflikter på bagsædet, fordi indehaveren af sædet i midten føler sig klemt, eller fordi en person skal på toilettet, andre er sultne eller noget helt fjerde. Men det bliver bestemt ikke bedre, hvis luften i bilen er tung af støv, eller hvis der lugter dårligt i kabinen. Vask bilen udvendigt, og sving støvsugeren i bilen. Men alle disse bestræbelser nytter ikke det mindste, hvis bilen er gået i stykker. Det emmer ikke ligefrem af hyggelig søndag, hvis I skal lytte til hylende bremser hele dagen, eller hvis I skal holde en lang frokostpause, fordi der kommer flammer ud fra bilens motorhjelm. Hvis du har udskudt at sende din bil på værksted, er det bare med at komme afsted. Selv hvis bilen lader til at køre udmærket, kan det være en god idé at sende den til et tjek på et værksted. Hvis du gerne vil have en god pris på tjek af bilen, så klik her. Når bilen har været en tur forbi værkstedet, kan du trygt køre på udflugt med hele familien.

Billede: https://pixabay.com/photos/car-convertible-mazda-mx5-small-828860/