Har du allerede skrevet under og købt dit nye hus, eller er du stadig i gang med at finde den helt rigtige? Uanset hvad, er der en masse ting du skal have styr på, når først du får nøglerne. Her guider vi dig igennem hvordan du gør dit nye hus klar til indflytning.

Store renoveringer

Før du flytter ind i dit nye hus, er det en god idé at få overstået de store renoveringer først. På den måde slipper du for at skulle tildække alle dine møbler og for at rykke rundt på dem. Du bliver glad for at det er gjort når huset står indflytningsklar, på trods af at man kan blive lidt utålmodig.

Har du ikke budget til at renovere hele huset, og kan ikke finde ud af hvad der er vigtigst, vil vi prøve at guide dig her. De vigtigste ting at starte med, er dem som har størst indflydelse på, hvordan det er at bo i huset. Det er blandt andet vinduer og tag, der kan betyde meget for både varmen og elregningen. Er disse ikke i orden, bør du starte med at få fikset det, selvom det kan være en dyr omgang. Få hjælp af et ingeniørfirma, der kan styre hele processen.

Husk haven

Når man flytter i nyt hus, følger der for det meste en have med. Desværre er der mange der glemmer at gøre noget ved den, fordi de har for travlt med selve huset. Og det er en skam. Om man har børn eller ej, kan haven bruges til mange ting, og er især en luksus at have, hvis man kommer fra en lejlighed. Husk derfor at brug tid på at indrette og ordne din have, lige så vel som du bruger tid på huset.

Indret så der både er plads til at spise middag og slappe af. Tænk over hvor og hvornår der er skygge og udnyt det i forhold til de forskellige områder. Har du børn er det også en god idé at indrette haven til deres behov. Det kan du enten gøre med fodboldmål, sandkasse eller gyngestativ. Er du rigtig ambitiøs kan du bygge et legehus – det er en smal sag, hvis man har den rigtige kap-/geringssav. Dine unger vil elske det. Er de gamle nok, kan de eventuelt selv få lov til at male det.

Inspiration til indretning

Når alt det ovenstående er på plads, er du klar til at rykke ind. Du skal selvfølgelig bare lige have styr på indretningen først. Når du skal til at indrette, skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvor mange møbler du har med fra tidligere. Når du har besluttet dig for hvad du vil have med ind i dit nye hus, kan du bedre indrette så det hele passer sammen.

Det er en god idé at gøre sig umage, så der skabes en rød tråd igennem hele huset. Det gør man nemmest ved at holde sig til én stil når man indretter. Lav eventuelt et moodboard, enten online eller fysisk, så du kan visualisere dine idéer. Det kan være en god idé at søge inspiration på internettet.