Sommeren indbyder til at opholde sig udendørs, og mange vælger i samme forbindelse at rykke måltiderne udenfor. Er du en af dem, der nyder at spise ude i haven og gør det ofte, er det vigtigt at have de rette havemøbler – og det er ikke kun stolene, der skal være gode og kræver overvejelse. Bordet er lige så vigtigt.

Hvad skal du overveje, inden du køber nyt bord?

Når du skal til at kigge på bord til haven, er der flere ting du bør overveje. Skal bordet stå det samme sted hele sommeren, eller har du brug for at flytte det rundt? Et bord, der skal stå det samme sted, kan med fordel være tungere end et bord, der skal flyttes rundt flere gange i løbet af sommeren. Dernæst skal du gøre det klart, hvor mange der generelt skal være om bordet. Er det husets beboere, eller har du ofte gæster eller holder havefester, kan et bord med udtræk være en god idé. Her er der også ofte plads til en parasol i midten, hvilket kan være behageligt på de varmeste sommerdage.

 

Hvilket materiale skal du vælge?

Borde af forskellige træsorter, især teaktræ, har været populært længe, men der findes også andre materialer, der kan være fordelagtige. I de seneste år har borde af forskellige andre materialer som aluminium, granit, stål og plastikflet vundet indpas, bl.a. fordi de er vedligeholdelsesfri, så du kan bruge din tid på andre ting. Samtidig er haveborde af andre materialer rigtig flotte og noget, du godt kan have stående i haven og vise frem for gæster. Et rigtig populært materiale er aluminium, og det er der flere grunde til. Det er bl.a. et både stærkt og let materiale. Derudover er det rustfrit, og det gør, at bordet kan stå ude hele året, hvis du ønsker det. Nogle vil dog mene, at den grålige overflade, som borde af aluminium har, ikke er så flot som andre materialer. Er du af den opfattelse, men vil gerne have et bord i aluminium, kan du med fordel købe et, hvor aluminium og træ er kombineret. Kombinationen af de to materialer går rigtig godt sammen og giver en helt anden effekt udseendemæssigt.