Vil du gerne forhandle din have til et sted, hvor der er plads til hygge og leg for hele familien? Selvom det kan være svært at få lokket de mindste i familien med ud i haven nogle gange, er det ikke en umulig opgave. Det kræver blot, at de føler, at der er noget at komme efter.

Et sted, der kan samle jer

Det er godt at have et sted i haven, som kan samle hele familien og ikke blot børnene. Her er en pavillon til haven en helt perfekt idé. En pavillon fås i mange former og afskygninger. De kan bruges til både at samle familien til en hyggelig frokost eller til at opbevare havemøbler i. En pavillon giver plads til både at dyrke lidt grønt og sidde i en lækker stol og slappe af.

Lav bede og urtehave

Hvis du vil have børnene med ud i haven, er det en god idé at have noget, de kan hjælpe til med at lave. I kan f.eks. lave en afdeling i haven, som består af bede og en urtehave. Her kan børnene få deres helt eget bed, hvor de selv udvælger de ting, der skal sås. Så kan de i løbet af året følge med i deres planter, der vokser. Det vil motivere dem til at komme med ud.

Invester i sjove havespil

Børnene kommer højst sandsynlig ikke med uden nogen umiddelbar grund. Derfor er det en god idé at have nogle aktiviteter klar, der kan tiltrække lidt. Det kunne f.eks. være havespil, hvor hele familien ovenikøbet kan være med.

Gør plads til huler

For børn er det hyggeligt at opholde sig i haven, når der er plads til leg såsom hulebygning. Det kræver dog, at der er noget at bygge huler af. Gå derfor ikke ned på buske og træer rundt omkring i haven.