Opvarmning med elradiator kan i mange tilfælde vise sig at være en forholdsvis dyr fornøjelse. Hvis man sammenligner prisen på opvarmning via fjernevarme eller et fyr, er der slet ingen tvivl om, at man som boligejer kommer af med væsentligt flere penge for den samme varme, hvis man lader sit valg falde på en elradiator.

Dette er derfor i høj grad noget, du som forbruger bør tænke over, hvis du godt kunne tænke dig en god og billig måde at varme din bolig op på.

elradiator-test

Hvordan fungerer en elradiator?

Ganske simpelt fungerer en elradiator ved, at du sætter den til din stikkontakt og tænder. Der er derfor ikke behov for at foretage nogle installationer eller lignende, hvilket gør elradiatorer til en meget simpel form for opvarmning.

Der findes flere forskellige modeller – og hvis du som boligejer ønsker den variant, der kan sikre dig det lavest mulige forbrug af strøm, så kan det være en god idé at anvende en af dem, som har den bedste termostat. På de lidt ældre modeller, som typisk blev produceret for +30 år siden, er der en såkaldt “bimetal-termostat”. Disse fungerer dog ikke særlig godt – og anvendelse af disse vil i mange tilfælde kunne resultere i et større forbrug af strøm. Derfor er det helt klart den bedste løsning, hvis du sørger for at gå efter en af de mere moderne modeller med en ordentlig termostat, der i højere grad sikrer, at du selv er herre over strømforbruget.

Forskel på strømforbrug alt efter model

Det er bestemt ikke alle elradiatorer på markedet, der har det samme forbrug af strøm. Nogle radiatorer er mere økonomiske at anvende end andre, og det kan der være flere grunde til. Ofte er det derfor rigtig klogt, at du som forbruger sørger for at se lidt nærmere på lige netop dette i forbindelse med dit køb. Faktisk kan det i flere tilfælde nemlig godt vise sig at være fornuftigt ikke blot at lade sit valg falde på den absolut billigste model, der er på markedet. I visse tilfælde kan den model, som måske koster en smule mere, på den lange bane godt vise sig at være den, som er billigst – ganske enkelt fordi, at den muligvis har et lavere strømforbrug.

For at finde ud af hvilken løsning som er den bedste og mest økonomiske for dig som boligejer, er det helt klart en ganske god idé, at du går ind og tager et kig på vores store test af elradiatorer, hvor der vil være god mulighed for, at du kan få dig et komplet overblik over nogle af de mange forskellige modeller, der er at finde på markedet, så du kan være helt stensikker på, at du får valgt dig lige netop den produkt, som passer bedst til det konkrete behov, du har.