Klimaforandringerne har betydet, at mange husejere har bøvlet med oversvømmelser i kælderen, haven eller inde i huset. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at forhindre oversvømmelser af din ejendom

Store mængder af regn er irriterende nok i sig selv, men når regnen er så voldsom, at den kan ødelægge flere ting ved din ejendom, er det på tide, at du får gjort noget ved det. Derfor har vi samlet en række gode råd, der kan hjælpe dig med at forhindre, at store mængder af regnvand oversvømmer og ødelægger din bolig.

Opsamling og genanvendelse af regnvand

Skybrud er lig med rigtig store mængder af regn i løbet af kort tid. Det betyder, at der kommer meget vand i kloakledningerne, som hurtigt kan få systemet til at løbe over. Det kan dermed også føre til oversvømmelser i kældre, da vandet kan stige op gennem kælderafløbene.

Ved at opsamle regnvandet i eksempelvis en regnvandstønde, er du med til at sikre, at der kommer mindre vand ud i ledningsnettet. Med denne simple metode kan du altså bidrage til færre uønskede udledninger og dermed færre oversvømmelser i blandt andet haver og kældre.

Når du opsamler regnvandet, har du samtidig mulighed for at genanvende vandet effektivt til blandt andet havevanding, bilvask, tøjvask og toiletskylning. Du bidrager dermed ikke kun til at undgå oversvømmelser, men gavner også miljøet og opnår store besparelser på din vandregning. Men for at du kan komme godt i gang med at forhindre oversvømmelser, har du brug for det helt rette udstyr. Hos Oldebjerg.dk har de alt, hvad du skal bruge, inden for VA-udstyr til opsamling og genanvendelse af regnvand. Her finder du et stort udvalg til lave priser, så du hurtigt kan komme i gang med at sikre din ejendom mod oversvømmelser ved skybrud.

Gode råd før et skybrud

Vi kan ikke komme udenom skybrud her i Danmark, og derfor gør du klogt i at tage så mange metoder i brug som muligt, når det gælder om at forebygge vandskader og oversvømmelser. Nedenfor har vi samlet fem gode råd, der er rigtig gode at følge, som ekstra forebyggelse, udover opsamling af regnvand i en regnvandstønde.

  1. Sørg for at rense tagrenderne løbende, så eventuelle bladrester og lignende ikke forhindrer vandet i at løbe videre.
  2. Vær klar til at lægge sandsække rundt om din bolig. Sandsække er en effektiv metode til at stoppe store mængder af vand fra at trænge ind i huset.
  3. Tjek din boligs sokkel og væggene i kælderen for revner eller andre skader og få dem lavet med det samme, så vandet ikke også har mulighed for at komme ind gennem væggene.
  4. Sørg for at have den rette belægning på din grund. Hvis du har meget tætte fliser, kan vandet ikke komme væk, mens græs derimod sikrer, at vandet kan sive ned over et større område.
  5. Du gør også klogt i at fjerne de ting fra kælderen, der er mindst modstandsdygtige for vand, og flytte dem op i stueniveau. Derudover er det en god idé at sætte tingene på reoler, så de ikke står på gulvet i kælderen.

Ved at følge ovenstående råd er du langt bedre sikret mod oversvømmelser og eventuelle vandskader i din kælder eller andre steder i boligen. Sørg også for at alliere dig med nogle professionelle og erfarne hjælpere, som kan sørge for, at din ejendom bliver sikret optimalt i forhold til de mest udsatte områder.

Hvis du alligevel er uheldig og ikke når at få sikret din bolig godt nok mod oversvømmelser, er det vigtigt, at du sørger for at reagere hurtigt, så skaderne ikke bliver endnu værre.