Brugervejledning.dk har lavet denne sovesofa test, hvor de har udvalgt adskillige solide modeller som helt klart kan anbefales til alle forbrugere. Det er en test som giver dig et bedre billede af de forskellige modeller på markedet, som vi mener at vores håndplukkede modeller repræsenterer. Vi har gjort en del ad det grove arbejde for dig, så du lettere kan finde en model, der passer til dit behov, som du vil blive glad for i mange år. Når vi udvælger modeller til vores test, er kriteriet oftest, at de er meget populære blandt andre kunder i forvejen. Du er dermed sikker på, at du får præsenteret de mest populære modeller i testen. Vi ved godt, at du selv har en forudgående holdning til hvad du søger, men måske kan vi rykke lidt ved dine ideer om, hvad en god og solid sovesofa skal kunne.

sovesofa test

Kvaliteten er meget afgørende i vores sovesofa tests. Det handler om, at du som kunde kan være sikker på, at dit valg falder på en sovesofa som tåler lidt af hvert, og at du kan have den i mange år frem. I gamle dage, når familier købte seng, var kvalitet lig med, hvor mange af børnene som havde arvet sengen efter hinanden. Hvis alle ungerne i familien havde sovet i den samme seng gennem årene, så kunne man godt konkludere, at sengen var af en vis kvalitet. Det er ikke den målestok man bruger i dag, men en sovesofa skal kunne holde til både at fungere som sofa og seng i mange sammenhænge. Har du for eksempel en lille lejlighed eller et værelse, så skal sofaen både være seng og sofa. Det betyder, at du rent faktisk bruger den uafbrudt i omkring 12 timer i døgnet, hvor en sofa i en dagligstue kun bliver brugt tre til fire timer i døgnet. Det stiller altså ret høje krav til sovesofaen.

Udover kvaliteten, så vil mange rigtig gerne have et pænt møbel, som ser godt ud i mange år, og det kan være svært med så stor slitage. Men hvis du følger et par enkle råd, så som at benytte topmadras når du skal sove, så kan du reducere slitage betydeligt. Andre anbefaler også at bruge en plaid eller lignende i perioder, så du kan slide mindre på stof og polstring på sofaen.

Når du sammenligner de enkelte møbler i vores sovesofa test, så vil du opdage, at der er forskel på priserne i udvalget, og modellerne er også meget forskellige. Det har vi valgt, så du får så mange forskellige modeller at vælge imellem, og der på den måde også højst sandsynligt vil være en model til dig. Har du brug for opbevaring i forbindelse med din sovesofa, så finder du også det i nogle af vores testede modeller. De koster en lille smule mere, men det er helt sikkert prisen værd, at få en meget smartere løsning, hvor du får plads til at skjule dit sengetøj lidt af vejen, så dine gæster ikke ser det flyde rundt omkring.