Rigtig mange huse har ægte trægulve, som med tiden bliver kedelige at se på. Har du eksempelvis købt et ældre hus, hvor der også er et ældre trægulv, kan det godt betale sig at overveje dine muligheder nøje, inden du går i gange med at brække gulvet op og bestille nyt. Du kan nemlig få det gamle trægulv til at se lyst og frisk ud, så det faktisk ligner et helt nylagt gulv. Dette gøres med en omgang gulvafslibning.

Nyt look med gulvafslibning

Gulvafslibning er både den nemmeste og billigste løsning, hvis gulvet trænger til fornyelse. Det fungerer således, at man med en gulvafsliber sliber det øverste lag af træet væk. Det er ikke noget, der gør et stort indhak i gulvet, men dette er til gengæld lige nok til, at den øverste flade slibes væk.

Sørg for at give det ny-slebne gulv overfladebehandling

Under denne overflade gemmer der sig træets naturlige farve. Det vil derfor fremstå helt nyt og frisk. Vær dog opmærksom på, at gulve i ægte træ bør få en eller anden form for overfladebehandling, da det er meget modtageligt over for væske, som træet suger til sig, hvorfor der kommer pletter på gulvet. Denne behandling kan eksempelvis bestå af lak eller ludbehandling.

Du kan sagtens udføre gulvafslibning selv, hvis du er lidt handy og en gør-det-selv person. Synes du, at det virker som er uoverskueligt projekt, eller er du blot mest interesseret i at lade professionelle håndværkere stå for opgaven, er dette også muligt.

Gulvafslibning pris pr m2 er ikke særlig dyrt – heller ikke selvom du får fagfolk til at udføre opgaven. Det smarteste vil naturligvis være at opsøge flere tilbud, så du kan gøre brug af den billigste og derved få mest muligt for pengene.