Den lidt kolde, nordiske stil har efterhånden domineret danske hjem i mange år, men du kan nemt bløde udtrykket lidt op og forvandle dit hjem til en blød og hyggelig oase ved at tænke stof ind i indretningen. Nye gardiner er en lynhurtig, nem og ikke mindst billig måde at opdatere boligen på, og du kan nemt skifte dem ud med andre farver eller designs, når du har lyst.

Vælg dine gardiner med omhu

Gardiner er noget, de fleste af os køber for bekvemmeligheden og ikke for deres udseende. Der er dog god grund til at tænke dig godt om, når du køber gardiner. Der findes nemlig et utal af forskellige typer og designs, og vælger du rigtigt, kan gardinet blive et statement i din bolig.

Selvom udseendet er vigtigt i denne sammenhæng, må du aldrig glemme at tænke funktionalitet ind, når du vælger gardiner. Hvis gardinet ikke udfylder den rolle, det skal, bliver du træt af det, og det bliver til et irritationsmoment. Husk derfor at overveje, om du har brug for mørklægning, støjdæmpning eller måske lette, transparente gardiner, der lader lyset komme ind. Når du er opmærksom på dine behov, kan det ofte være en fordel at tænke i to forskellige gardiner til samme vindue, som kan benyttes sammen eller hver for sig. På den måde er du dækket ind i forhold til funktionaliteten, men du har samtidig også frihed til at vælge det design, der passer til rummet.

Se for eksempel et stort udvalg af forskellige gardintyper ved Uniggardin.

Brug gardinet som rumdeler

Når du nu alligevel er i gang med gardinerne, er det værd at overveje, om du kan bruge dem på nye, innovative måder. Det kan være rigtig smart at tænke dem ind som rumdeler eller afskærmning i boligen. Især hvis du har multifunktionsrum eller flere børn, der deler værelse, er gardiner den ideelle afskærmning. De giver en blødere opdeling end en skillevæg, og de kan nemt trækkes til side, når du har brug for hele rummet. Du kan enten vælge et langt forhæng eller et panelgardin, som giver en skarp og enkel opdeling, men samtidig bevarer det bløde udtryk fra stoffet.