De fleste går og drømmer om at bo i sit helt personlige drømmehjem. Hvor der er rart, personligt, råd til alt, hvad man kunne finde lækkert og ikke mindst hvor alt bare spiller. Også de “kedelige ting”, rent praktisk og teknisk. Aldrig noget, der lugter fra kloakkerne, en væg, der er funktionel og ikke bør rives ned og genopsat, fungerende og lofte. Fugt er der heller ingen, der er fan af at have i hjemmet, og det kan også kræve sit at få bugt med. Læs her om, hvorfor du helt sikkert bør lægge energi i at skabe dit eget drømmehjem, men at opgaven også bare kræver en god og tilstrækkelig økonomi.

Fantastisk med et strålende hjem

Det er så rart at være yderst tilfreds med sit hjem. Have fikset problemer, være færdige med opgaverne i al det fundamentale. Huset er bygget ordentligt, gulv, loft, vægge osv. Du har måske skulle gøre dit for at få lov til at overtage og købe husets grund angående banken. Det kan være en sejr i sig selv. Ens behov er jo vidt forskellige og individuel. Nogle er til oftere forandringer end andre. Nogen couldn’t care less i forhold til indretning og design. De skal bare have noget, der for dem er nydeligt og de kan føle sig tilpas ved. Andre har eget større behov for at følge tidens mode eller deres egen begejstring for genstande i hjemmet. Og udskiftning ses oftere. Nogle trives i at leve luksuriøst og ekstravagant. Andre skal have det nede på jorden og genkendeligt. Andre noget tredje.

Hårdt ikke at have økonomien som benspænd for ens drømme

Men hårdt er det, ikke økonomisk at være i stand til at skabe dit drømmehjem. Der hvor man selv skal føle sig hjemme og få energi opladt. Der hvor et parforhold skal blomstre og ikke mindst i mange tilfælde der, hvor en familie skal bygge rede. Det er frustrerende for mange ikke altid af økonomiske årsager at kunne udleve og komme igang med ens idéer angående et hus og et hjem. Er man gør-det-selv typen, er man en god håndværker eller af den kreative, der kan lide at stabler og finde på løsninger, kan det især være hård med økonomien som benspænd. Har du allerede gjort for meget ved dit drømmehjem, end du havde råderum til, kan et lån være en mulighed. Dog kun hvis du er garanteret at kunne spare sammen over tid, via dit arbejde eventuelt, eller hvis du ved, du kommer ind i en periode, hvor du begynder at tjene godt. Ellers må du bare vente eller acceptere dit ståsted. Måske er du kommet til at bruge lidt for mange penge til huset, du gerne vil have betalt tilbage. Så er en mulighed at finde et quicklån og undgå januars økonomiske tømmermænd. Du har dem ikke alle lige nu, du ved, du kan acceptere den tid, det vil kræve at betale dem tilbage.