Det kan være rigtig svært at finde ud af, hvad man skal give en person i gave. Det kan være, du skal give en gave til manden, som har alt. Men hvis personen, der skal have gaven, er haveelsker, findes der heldigvis mange gode muligheder.

En god idé når man skal give en gave, er altid at gå efter noget, der er personligt. Og der er meget, man både selv kan lave eller købe, som kan være med til at gøre haven mere personlig, og som vil glæde modtageren. Her får du tre gode ideer til, hvad du kan give i gave, som både er personligt, og kan være med til skabe liv i haven.

Et fuglebad

Hvis man opholder sig meget i haven, er det meget sandsynligt, at man også holder meget af det dyreliv, der findes ude i naturen. Der findes mange forskellige fuglearter, og man kan ofte være heldig at se dem i haven. Ved at give et fuglebad i gave kan både modtageren og havens fugle få glæde af gaven.

De mest populære modeller af fuglebade er i sten som for eksempel granit. Fuglebade kan fås i de fleste større havecentre, men de kan også laves selv ved at hukke en hulning på højst 10 centimeter i en stor flad sten. Det skal stå på jorden i haven og helst ved en busk, sådan at fuglene kan søge skjul for andre store rovfugle.

 

Et hjemmelavet pindsvinehus

Hjemmelavede gaver er næsten altid et hit, og hvis du selv laver et hus til havens pindsvin, vil modtageren af gaven med sikkerhed sætte pris på, at du har lagt tid og kræfter i projektet. Personen vil kunne mindes dig, når de opholder sig i haven, og ser huset. Og de kan måske ovenikøbet være så heldige at komme til at se nogle pindsvin.

Et pindsvinehus kan nemt laves ud af træ med en hammer, en sav og nogle søm. Derefter kan man pynte huset, som man har lyst. Laver man det sammen med børn, kan de eventuelt få lov til at male på huset.

Havehandsker

Et par gode havehandsker er også en god ide. Havehandsker bliver hurtigt beskidte, og da er det dejligt at have nogle af skifte mellem. Så selvom modtageren måske har et par handsker allerede, er det stadig en god gave at give. De fås i forskellige farver og størrelser, så man kan finde en model, der er velegnet til både mænd og kvinder.