Står du overfor en boligrenovering, er der forskellige ting, du skal overveje og være opmærksom på, inden projektet kan gå i gang. Derfor har vi samlet fire vigtige råd, når du skal renovere din bolig

  1. Få styr på formalia

Inden dit renoveringsprojekt kan gå i gang, skal du først og fremmest sørge for at få styr på formalia. Du skal være opmærksom på, at der gælder forskellige regler afhængigt af, hvilken størrelse renoveringsprojektet har. Overordnet kan renoveringsprojekter deles op i tre forskellige kategorier: renoveringsprojekter, du skal anmelde til din kommune, renoveringsprojekter, der kræver byggetilladelse, og renoveringsprojekter, der ikke kræver tilladelse.

For at gøre det lettere for dig, giver vi dig her nogle eksempler på, hvad forskellige projekter kræver. Hvis du skal i gang med et mindre renoveringsprojekt uden for de eksisterende vægge i din bolig, skal du anmelde det til din kommune. Det kan eksempelvis være et udhus eller en ny garage.

Er formålet med dit renoveringsprojekt at udvide det beboede areal, kræver det en byggetilladelse. Det kan eksempelvis være udvidelse af boligen med en ekstra etage eller en tilbygning til din bolig. Ændrer dit projekt på, hvordan boligen og dens omgivelser ser ud, skal du, i nogle tilfælde, også søge om byggetilladelse her. Det gælder eksempelvis, hvis du har planer om opsætning af en altan.

Skal du derimod i gang med et renoveringsprojekt, der foregår inden for de eksisterende vægge i din bolig, kræver det ikke en tilladelse, inden du kan gå i gang. Det kan eksempelvis være etablering af et nyt badeværelse eller udvidelse af køkkenet.

  1. Læg en langsigtet plan

Dernæst er det naturligvis meget vigtigt, at du laver en langsigtet plan for dit renoveringsprojekt. Det ville være ærgerligt, hvis du skal til at begynde på et nyt projekt inden for få år, fordi der lige pludselig ikke er nok plads til familien, eller noget burde have været anderledes. Når du skal i gang med boligrenovering, er det derfor vigtigt, at du tænker på din families behov mange år frem.

Overvej blandt andet, om det er en bolig, du skal bo i resten af livet. Hvis det er det, skal den både opfylde dine behov i dag, men samtidig skal den også være overkommelig for dig at bo i, når du når pensionsalderen. Ser du det derimod som en midlertidig bolig i et bestemt antal år, er det vigtigt, at du ikke gør for meget ved boligen, så den kun passer til din families behov. Du skal huske på, at du skal kunne sælge boligen igen og få en anden familie til at se boligen som deres drømmehjem.

  1. Vær sikker med Byg Garanti

Når du skal til at vælge, hvem der skal hjælpe dig med dit renoveringsprojekt, bør du altid gå efter et firma med mange års erfaring og Byg Garanti. Det er vigtigt, at du kan føle dig tryg og vide, at din bolig er i gode og erfarne hænder, og hvis der opstår uventede problemer med din renovering, er det lige så vigtigt at være dækket af en garantiordning.

Kurt Kirkegaard A/S er et tømrerfirma, der kan leve op til begge krav. Firmaet har mere end 40 års erfaring inden for branchen, og de kan dermed sikre dig en renovering af din bolig, hvor der er fokus på kvalitet og en personlig løsning, der passer til dine behov. Kurt Kirkegaard A/S er desuden medlem af Byg Garanti, hvilket betyder, at firmaet er godkendt af Dansk Byggeri, og du er sikker på dækning, såfremt der opstår problemer. Som privatkunde hjælper Kurt Kirkegaard A/S med at løse enhver opgaver i forbindelse med renovering af din bolig – læs mere om, hvad de kan tilbyde dig her.

  1. Tænk på miljøet

Hvem vil ikke gerne både skåne miljøet og samtidig spare penge på boligudgifterne? At tænke miljøhensyn ind i renoveringen er ikke kun en fordel for miljøet, det er bestemt også en fordel for dig og din økonomi. Når nu du er i gang med at lave om på din bolig, er det derfor meget fornuftigt at tænke på miljøet gennem hele projektet.

En miljørenovering af din bolig kan eksempelvis indebære lokalisolering af elektriske installationer, installation af isolerende vinduer og efterisolering af boligen. I det lange løb sparer det dig blandt andet for mange udgifter til opvarmning af din bolig, og så forbedrer det samtidig indeklimaet.

Følg ovenstående råd, når du skal renovere din bolig, så du er sikker på, at projektet forløber på bedste vis fra start til slut. På den måde kan du føle dig tryg gennem hele projektet og være sikker på, at du bliver glad for resultatet af renoveringen.