Når et tag er angrebet af alger, slår algerne rødder i tagstenene. Som alle andre planter optager alger vand igennem rødderne. Det betyder, at i frostvejr udvider vandet i rødderne sig, hvilket kan forårsage frostsprængte tagsten. Det er en situation, som nemt kan undgås, hvis du løbende foretager en algebehandling af dit tag.

 

Algebehandlinger kan udføres hele året rundt

Man kan udføre en algebehandling hele året. Det kræver blot tørvejr og en temperatur på +1 grad eller mere. Dog viser erfaringen, at det bedste tidspunkt for en algebehandling er fra starten af maj måned og frem til november eller december måned. Algerne kan være svære at slippe af med, hvis behandlingen startes for tidligt på året. Derfor vil din fagmand anbefale dig at vente til foråret eller sommeren.

Som husejer er det ikke altid nemt at se, om taget har behov for en algebehandling. Taget kan nemlig sagtens se pænt ud i tørvejr. Når taget bliver vådt, kan man pludselig se, hvor mange alger der egentlig er. Det er ikke optimalt, at vente med at behandle algerne før de er synlige. Det er derimod en god ide at foretage behandlingen løbende, og gerne hvert eller hvert andet år.

Er en algebehandling en gør det selv opgave?

Det korte svar er Nej! En algebehandling er en opgave, du bør overlade til en fagmand. Det er der flere årsager til. For det første kræver algebehandlingen en hel del udstyr, som er dyrt at anskaffe. Desuden kræver det specielle væsker, som kan være dyre eller svære at få fat i som almindelig forbruger. Sidst og måske vigtigst, så kan det ikke betale sig, at du selv kaster dig ud i en algebehandling. Priserne på algebehandlinger er nemlig utrolig billige. I dagens Danmark koster en algebehandling af et tag mindre end 1.000 kr. Tegner du samtidig et abonnement giver de fleste yderlig en rabat på prisen.