Oftere og oftere erstattes den stationære computere med bærbare computere, dog er det sjældent, at ergonomien følger med. Så er du en af de mange, der dagligt sidder flere timer ved et skrivebord foran en computerskærm? Lider du af rygproblemer? Eller har du blot et ønske om at sidde ergonomisk korrekt, når du taster løs foran computerskærmen? Så bør du måske læse med her.

Undgå kroniske gener

Mange af os bruger dagligt flere timer ved skrivebordet foran computerskærmen, og det er vi ikke skabt til. Den menneskelige krop egner sig ikke til stillesiddende arbejde i længere tid af gangen. Kroppen har derfor brug for jævnlig variation eller blot den korrekte ergonomiske siddestilling, når den ene timer efterhånden overtager den anden ved computerskærmen. Det er derfor vigtigt at være bevidst om den siddestilling, som vi befinder os i, således ryggens styrke vedligeholdes eller endog øges, fremfor der opleves en betydelig svækkelse.

Forbigående smerter i ryggen, nakken eller skuldrene samt hovedpine, øget træthed og kraftig irritation af øjnene er blot nogle af de negative gener, som især kontorfolk oplever, når de i lange perioder sidder bag deres computerskærm ved et skrivebord. De placerer sig i en statisk position, som efter længere tid også kan have en negativ effekt på både skuldre og arme. Og det er utrolig vigtigt at få gjort noget ved sådanne tilsyneladende midlertidige smerter og spændinger, idet de efter noget tid kan føre til kroniske problemer og stivhed. Og det er der jo ingen, der ønsker.

Det er således afgørende for både produktivitet, arbejdstrivsel og personlig glæde, at der er sørget for gode ergonomiske forhold på arbejdspladsen såvel som i hjemmet, hvor der eventuelt spilles spil på computer. Ergonomiske redskaber forbedrer sådanne forhold markant, og der findes efterhånden et stort udvalg af kvalitetsudstyr, hvis fornemmeste opgave er at sikre vores velbefindende.

Foruden at sikre variation i siddestilling ved at justere på for eksempel stol og skrivebord er det desuden blevet påvist, at vi skal kigge nedad i en vinkel på cirka 10-25%, hvilket selvfølgelig stiller en række krav til selve computerskærmen. Det er i dag kun de færreste, der kan justeres til at være i den rette position blandt andet i forhold til højden, hvorfor der er behov for det korrekte udstyr.

En stor del af disse gener kan således forhindres, hvis vi formår at benytte os af den korrekte ergonomiske tilgang til tiden foran computerskærmen. Med en stander til din computer kan du let justere skærmens højde og eventuelt også forbedre ergonomien i forhold til tastatur og brug af mus. Standeren gør således, at du kan læne dig tilbage og sidde i en stilling, der er god for kroppen, mens du arbejder.

Oplev fordelene med en computerstander

Oplever du selv gener ved at arbejde foran computerskærmen, eller er du som arbejdsgiver interesseret i at tage hånd om dine ansatte? Så læs mere om Macbook stander til bord. Tjek udvalget hos Evermart.dk, hvor du også er sikret hurtig levering, gratis fragt og 14 dages returret.