Det er ikke altid nemt at finde ud af hvordan en væg skal pudses op, især ikke hvis ikke du selv er håndværker. Der skal egentlig ikke ret meget til, men det kræver tid, og en smule erfaring, og ikke mindst overvejelser omkring hvilket materiale der skal bruges, mørtel, cement eller noget helt tredje.

Bæredygtige løsninger

Der er ingen tvivl om at der er så mange løsninger som også er bæredygtige, det kan dog være svært lige at finde frem til hvad der er bedst, der findes nemlig forskellige slags mørtel, endda nogle med kalk. Det er en god løsning til pudsning af vægge, da det sætter sig godt, og er nemt at arbejde med.

Hvad er mørtel?

Mørtel er en blanding af kalk & eventuelt cement, det er blandet op med sand og vand, der findes en masse forskellige typer, som er forskellige fra slags til slags. Det kan være det skal bruges til pudsning af vægge, men det kan også bruges som ”lim” til murstenene, det er lige hvad du skal bruge det til. Så der er ingen undskyldning, for ikke at komme i gang, der er mange forskellige billige løsninger.

Sådan pudses en væg

Det er slet ikke svært, bland bare din masse først, og tag en stor spartel, eller en tyk/bred pensel. Derefter smører du det ud, i et lige lag. Når det er tørt, tager du en hård kost, og begynder at skrabe det overskydende af, til sidst er massen helt perfekt. Det er ikke altid nødvendigt at tage det af, men det kan være en god ide, hvis du er nybegynder. Det kan også være at udseendet ikke blev helt perfekt, derfor kan du skrabe kanter og lign af, uden det bliver grimt, og også uden det forsvinder.