Vi skal være bedre til at passe bedre på os selv og vores kroppe

Sundhed er meget oppe for tiden. Alle steder hvor vi kigger hen, er der fokus på sundhed og motion. Men sundhed er ikke kun fysisk aktivitet og sund kost. Sundhed er når din fysiske og mentale tilstand er i en balance.

Sundhed handler altså om mere end at spise salat og tabe et par kilo her og der. Det handler i høj grad om at hvile i sig selv, og om at dyrke roen omkring os selv.

Ro i dit hjem

At føle sig hjemme og omgivet af ting, som er gode for os, er med til at skabe ro hos os. Vi lever i en hverdag hvor, at vi er meget på farten. Vi er tit og ofte på vej videre i livet før, at vi overhovedet er kommet frem. Om det er deadlines og møder på arbejdet, eller madlavning og afhentning af børnene derhjemme, så har vi travlt.

De få timer som vi bruger i vores hjem skal altså være gode, og vi skal føle os hjemme. Mangler du inspiration til din indretning, så kan du tage et kig hos furnished.dk hvor, at der er massere hjælp at hente til alle stilarter. Ro i hjemmet kan skabe ro i sindet og være med til at påvirke dig i retningen mod mental sundhed.

Mental sundhed er en tilstand hvor, at man trives og kan håndtere dagligdagen på trods af udfordringer og stress. Det handler altså ikke kun om, at du ikke er psykisk ustabil, men også om hvorvidt at du har ressourcerne og evnerne til at komme igennem de udfordringer, som der til tider kan dukke op hos os alle.

Hvis man over længere tid har haft det dårligt mentalt, så øger det chancerne for psykiske sygdomme såvel som hjerte-kar-sygdomme.

Omgiv dig med dem som er gode for dig

Lige så vel som du skal omgive dig med ting i din hverdag, som giver dig ro og overskud i hovedet, lige så vel skal du omgive dig med mennesker, som gør dette for dig.

Mental sundhed kan optimere din hverdag fordi, at du har ressourcerne til at komme igennem en til tider presset og uforudsigelig hverdag og opgaver. Har du ikke det, så er du mere tilbøjelig til at komme ud på et sidespor, som kan forringe dine evner til at være i stand til at nå eller udføre de ting, som du skal og gerne vil.

Derudover så er det superudmattende at være omgivet af negative mennesker og energier. Hvis det tager mere på dig end det giver dig at drikke kaffe med en gammel veninde, så skal du tænke over, om det ikke bare er det, som det er – en gammel veninde. Det er okay at tage afstand og tænke mere på sig selv end på andre.

Restituer og skab ro omkring dig selv

Vi restituerer bedst, når vi sover. Når vi sover, så har kroppen fri mulighed for at reparerer og forbedre sig selv. Vi evaluerer dagen, og vores hoved bliver klar til en ny dag.

Sørg for at skabe et godt sovemiljø. Skift dit sengetøj jævnligt, luft ud, og fjern tv’et fra soveværelset.

Sengen er til søvn og sex. Intet andet. Måske lige på trods af amning eller andre ting, som der kan finde sted i børnefamilier.

For at få en optimal søvn, er der nogle forskellige ting, som man kan gøre. Lige som så meget andet, så kræver det altså det rigtige udsyr. Hos Bedzzz.dk har de alt det, som er nødvendigt for en god nats søvn. Det er vigtigt at din madras og din seng passer til dig. Det er meget individuelt, om man sover bedst i en blød, hår eller medium seng, og det er en god idé at investere tid og penge i en ordentlig seng. Vi bruger 1/3 af vores liv på at sove, så det er et godt sted at investere.

Søvn er fysiologisk en nødvendighed, og for at dagene kan hænge sammen, så skal vi arbejde på nætterne.