Hvis du har overvejet at få en altan, har du sikkert gået og gjort dig rigtig mange tanker i forhold til den. Hvordan den skal se ud? Hvem der skal lave den og meget andet. Det kan også være, at du stadig ikke er sikker på, at du vil investere i en altan. For det er en stor beslutning, og det kommer til at påvirke, hvordan det er at bo i dit hjem, mens altanen bliver sat op. Det kan også være, at du gerne vil have altanen, men at din partner ikke vil.

Hvis du har brug for et ekstra argument for, hvorfor du skal have en altan, kommer vi med et her: Det er med til at øge værdien af din bolig. Selvom du bruger nogle penge på at bygge altanen, er den også med til at gøre, at du kan sælge den for nogle flere penge, når du skal af med den. Derudover gør det også, at du nemmere kan komme af med din bolig. Altaner er nemlig meget populære, og der er mange boligkøbere, der går efter, at der er en altan. Det kan du derfor også gøre. Gå til hjemmesiden her for at læse mere om altaner.

Hvilken altan skal du vælge?

Der findes flere forskellige typer af altaner, og det kan være svært at vælge, hvilken en det skal være. De mest almindelige altaner er åbne stålaltaner. De kan fås i flere forskellige størrelser, alt efter hvor stor en altan du må sætte op. Det er nemlig meget forskelligt, hvor store altaner du må have. Det skal du sørge for at læse op på, inden du går i gang med at få sat en altan op.

Det kan også være, at du gerne vil have en lukket altan frem for en åben. På en lukket altan er der nogle glasdøre, som du kan trække fra, når vejret er godt. På den måde bliver der ikke for varmt på altanen, og du kan sidde der selv, når det er meget varmt. Når det er køligere i vejret, kan du trække glasdørene for igen. Så kan du stadig nyde din altan, mens du sidder i ly og læ for regn og vind. En lukket altan kan altså også være en rigtig god løsning for dig.

Find ud af, hvad du må og ikke må

Bor du i lejlighed, er der helt sikkert en masse bestemmelser i forhold til, hvad du må, og hvad du ikke må, når du skal have sat en altan op. Det er derfor en god ide, at du kigger de forskellige bestemmelser igennem. På den måde er du sikker på, at du ikke kommer til at lave en fejl og sætte en altan op, som du ikke har tilladelse til. Det ville være rigtig ærgerligt at gøre det. I værste fald kan det betyde, at din boligforening beder dig om at tage altanen ned igen. Hvis du har styr på reglerne, inden du sætter altanen op, burde der dog ikke opstå problemer.