I denne store amerikaner køleskab test får du præsenteret en række forskellige typer af amerikaner køleskabe, så du lettere kan finde dig den bedste model til din bolig. Der er rigtig mange danskere, der drømmer om at få installeret et vakseægte amerikaner køleskab hjemme i køkkenet. Det er også ganske forståeligt, da der bestemt er rigtig mange gode grunde til, at skulle investere i et vaskeægte amerikaner køleskabe (eller side-by-side-køleskab, som mange ligeledes også kender dem under). Én af de primære årsager er naturligvis, at de er meget rummelige og derfor kan du også finde plads til alle de frost- og kølevarer, du skal have plads til i dit amerikanerskab. De findes naturligvis i rigtig mange forskellige størrelser, men fælles for dem alle er, at de kan byde på en særdeles stor kapacitet.

Det handler naturligvis i høj grad også om, at et sådant køleskab har et særdeles spændende visuelt udtryk, der passer perfekt ind i ethvert køkken. Ydermere, så er de selvfølgelig også meget moderne og derfor er der også rigtig mange danskere, der vælger at investere i et amerikaner køleskab, der byder på både køl og frys i ét. På trods af, at det naturligvis ikke bør være noget, der er et afgørende aspekt, når du skal investere i et køleskab (eller en hvilken som helst anden form for hvidevare), så er der mange danskere, der ender med et side-by-side-køleskab som følge af designet og det visuelle udtryk.

Et amerikaner køleskab byder naturligvis også på en række forskellige funktioner, som du ikke får ved købet af andre køleskabe. Som langt de fleste kender til, så vil der være mulighed for at bruge et sådant køleskab til at lave iskoldt vand og ligeledes også isterninger, du kan bruge til dine drikkevarer. Der skal selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at der også er mange danskere, der synes, det er funktioner, de ganske enkelt ikke kan undvære, hvilket også er ensbetydende med, at mange danske forbrugere ender med at købe et side-by-side-køleskab, fordi de gerne vil kunne få iskoldt vand og isterninger fra en dispenser direkte på køleskabet.

Hvis du har bestemt dig for, at dit næste køleskab skal være et amerikaner køleskab, så har du med stor sandsynlighed allerede været i gang med at kigge rundt på markedet. I denne forbindelse har du også lagt mærke til, at der er mulighed for at finde rigtig mange forskellige modeller på det danske marked, hvilket også er ensbetydende med, at det kan være en vanskelig proces at skulle vælge det rette køleskab for dit vedkommende. I denne amerikaner køleskab test finder du en lang række forskellige modeller, hvorfor der med garanti også vil være et køleskab nedenfor, der er lige noget for dig og din husholdning.

LG GMJ916NSHV

Det første amerikaner køleskab, du kommer til at stifte bekendtskab med i denne artikel er en topmodel fra LG, der har fået modelnavnet GMJ916NSHV. Der er tale om et såkaldt French-Door-skab, der kan bryste sig af en særdeles fantastisk og funktionel indretning. Der er fundet plads til intet mindre end 371 liter ren køl i den øverste del af skabet, hvilket også betyder, at du får et eminent overblik og mulighed for at opbevare alskens former for madvarer i dit køleskab. Det byder selvfølgelig også på en meget fleksibel køleafdeling med justerbare hylder, masser af rum i lågerne og ligeledes også en rigtig smart dør-i-dør-funktion.

Ismaskinen er desuden blevet placeret på rigtig smart vis i kølelågen, hvilket – i modsætning til mange andre amerikaner køleskabe – er fri plads på hylderne. Fryseafdelingen rummer intet mindre end en kapacitet på 200 liter og derfor vil du også opleve, at der er masser af plads til dine frostvarer. Selve frysedelen i LG GMJ916NSHV er blevet opdelt med 6 forskellige hylder og skuffer, så der altid er både overblik og plads til dine varer. Dertil har fryseren selvfølgelig også en NoFrost-funktion, der på helt automatisk vis sørger for at forhindre dannelse af rim og isklumper på fryserens vægge og dine frostvarer, hvilket også er ensbetydende med, at du slipper for at afrime.

Desuden bliver LG GMJ916NSHV også leveret med en såkaldt Multi Air Flow-funktion, der blandt andet tjener det formål, at den kan sikre en stabil temperatur og længere holdbarhed af dine varer. Du skal desuden heller ikke være bekymret for lydniveauet i dette køleskab, da det lyder på blot 40 dB, hvilket bestemt ikke er noget, der kommer til at generere nogen. Oven i alt dette, så er der samtidig også altid nem adgang til både koldt vand, knust is og isterninger, da det altid kan fås fra den integrerede isdispenser. Både køle- og fryseafdeling er selvfølgelig også udstyret med LED-belysning.

Samsung RF24HSESCSR

Hvis du leder efter et amerikaner køleskab, hvor der ikke er blevet sparet på det luksuriøse og elegante aspekt – hverken i forhold til det moderne look med rene linjer eller med henblik på indretningen og funktioner, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du bør vælge at kigge nærmere på Samsung RF24HSESCSR. Det er et køleskab, der sikrer dig, at du altid vil kunne finde plads til dine mange frost- og kølevarer, eftersom det har en kølekapacitet, der lyder på intet mindre end 372 liter, mens selve frysekapaciteten er en kende mindre, da den lyder på 123 liter.

Som noget meget unikt ved dette køleskab, så er der faktisk ikke kun mulighed for at få koldt vand og isterninger fra den dispenser, der er placeret på den venstre dør på fronten af køleskabet – der er nemlig også mulighed for at få vand med kulsyre, hvilket er ensbetydende med, at du faktisk får muligheden for at tappe iskoldt danskvand direkte fra dispenseren på Samsung RF24HSESCSR. Isdispenseren er i stand til at producere helt op til 4,5 kg. is om dagen og er derfor også perfekt til en varm sommerdag, hvor du skal bruge lidt isterninger til at holde dine drikkevarer nedkølet.

Selvom der er tale om et køleskab, der – uden tvivl – kan byde på en lang række spændende funktioner, så har Samsung faktisk formået at få det mærket med energiklasse A+, hvilket er ensbetydende med, at det ikke er nogen strømsluger. Fryseafdelingen er selvfølgelig også blevet udstyret med NoFrost-teknologi, der faktisk er med til at sikre, at du ikke selv skal bruge tiden på at afrime din fryser. Samsung har desuden også valgt at udstyre køleskabet med en såkaldt CoolSelect Zone-skuffe, der gør det let at organiser dine madvarer, og samtidig kan du også nemt tilpasse temperaturen i skuffen, så den passer til det, du opbevarer i den.

Beko GNE60530DX

Beko GNE60530DX er perfekt for dig, der sætter pris på at have en stor køleafdeling, hvor du kan være sikker på, at du sagtens kan finde plads til alle dine drikke- og madvarer, da den samlede kølekapacitet lyder på intet mindre end 378 liter i dette køleskab. Selve frysekapaciteten er dog også imponerende, hvorfor du heller ikke skal frygte, at du ikke har mulighed for at finde plads til alle dine frostvarer, da den samlede frysekapacitet i Beko GNE60530DX lyder på 152 liter. Med andre ord, så er der her tale om et amerikaner køleskab, der kan bryste sig af en stor kapacitet, der passer til langt de fleste husholdninger – uanset hvor stort behovet er.

Det er naturligvis også værd at bemærke, at Beko bestemt har formået at skabe et køleskab, der er overskueligt indrettet, da det byder på tre hylder og fire skuffer i kølerummet, mens du derimod finder to store fryseskuffer i bunden af skabet. Skabsdørene er ligeledes også blevet udstyret med tre hylder hver, og som en lille ekstra bonus, så er den ene skabsdør naturligvis også blevet udstyret med en velfungerende dispenser til både vand og is. Du skal naturligvis være opmærksom på, at begge dele kan kobles direkte til din vandforsyning, så du dermed altid vil have adgang til iskoldt vand og friske isterninger.

Beko GNE60530DX er oven i købet også blevet udstyret med et aktivt luftfilter og en ioniseringsenhed, der arbejder sammen om at fjerne bakterier fra kølerummet, så du dermed også kan være garanteret, at din mad holder sig frisk så længe som det overhovedet er muligt – og samtidig undgår du også at køleskabet kommer til at lugte. Du har mulighed for selv at regulere på temperaturen på helt elektronisk vis, hvilket du kan justere med helt ned til én grads præcision. Endvidere, så skal det naturligvis også nævnes, at køleskabet er blevet mærket med energiklasse A++, så derfor vil energiforbruget være i den lave ende.

Samsung RS7567THCBC

Hvis du foretrækker et sort køleskab, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at du bør vælge at se nærmere på Samsung RS7567THCBC, der kommer med en sort overflade, der – uden tvivl – vil være med til at sikre, at køleskabet kommer til at fungere rigtig godt som værende blikfang i køkkenet, som dine gæster med garanti heller ikke vil kunne undgå at bemærke. Ikke nok med det, så kan køleskabet også bryste sig af, at være mærket med energiklasse A+, hvorfor det ligeledes også er placeret i den pæne ende af energiskalaen, hvor der ikke blot bliver taget hensyn til miljøet, men bestemt også til din pengepung.

Køleskabet byder på en kølekapacitet, der lyder på intet mindre end 361 liter, hvilket også er ensbetydende med, at selv en større husstand bestående af 5-6 personer sagtens vil kunne finde plads til forbruget af både mad- og drikkevarer i dette køleskab. Ydermere, så er der heller ikke nogen risiko for at den selvsamme familie ikke vil kunne finde plads til alle deres frysevarer i fryseren på dette amerikaner køleskab, da kapaciteten lyder på hele 171 liter. Fryseren er desuden blevet udstyret med automatisk afrimning, hvilket også er ensbetydende med, at du ikke skal bekymre dig om det kedelige arbejde med at skulle afrime din fryser og dine madvarer.

Med Samsung RS7567THCBC får du selvfølgelig også altid hurtig adgang til både koldt drikkevand og endda også til både is og knust is til de kolde drikke – og det er bestemt noget, du kommer til at sætte stor pris på, på en varm sommerdag. Du har naturligvis også rig mulighed for at regulere på temperaturen i både køle- og frysesektionen, hvilket du nemt og enkelt vil kunne styre og selvfølgelig også overvåge via det elektroniske display, der kan findes lige over dispenseren til is og vand. Ydermere, så skal det også nævnes, at der er tale om et køleskab med et meget beskedent lydniveau, der lyder på blot 39 dB.

Blomberg KFD 4952 XD

Blomberg KFD 4952 XD er et meget diskret, men dog samtidig også meget energivenligt amerikaner køleskab. Der skal ikke være nogen tvivl om, at denne model adskiller sig meget fra øvrige amerikaner køleskabe ved lige netop er være diskret. Det er kun 84 cm. bredt, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at det er noget langt de fleste vil kunne finde plads til i deres køkken. Det er dog ikke kun den diskrete størrelse, der er en fordel ved dette køleskab, for det har et lydniveau, der lyder på blot 42 dB, hvorfor du bestemt ikke skal være bange for at blive generet af lyden.

Selvom det blot måler 84 cm. i bredden, så har Blomberg dog alligevel formået at finde plads til en kølekapacitet, der lyder på intet mindre end 378 liter, hvilket er mere end rigeligt til selv den store husholdning. Samtidig er den franske dørløsning også med til at sikre, at du kan organisere skabet i to halvdele, så du nemt kan holde overblikket. Frysekapaciteten i Blomberg KFD 4952 XD er en kende mindre, da den blot lyder på 152 liter, som er fordelt i to rummelige fryseskuffer. På den måde kommer frysedelen til at virke som en kummefryser, da det er nemmere at finde plads til dine frostvarer i de store skuffer.

Guide til køb af amerikaner køleskab

Hvis du skal vælge et nyt amerikanerskab, så er der rigtig mange forskellige punkter, du skal sørge for at tage op til overvejelse. Derfor er det også særdeles vigtigt, at du ikke forhaster din beslutning, da det – med stor sandsynlighed – vil resultere i, at du ender med at foretage et køb, der ikke er baseret på et rationelt og velovervejet grundlag. Du skal selvfølgelig hele tiden huske på, at des mere indforstået, du er med, hvad du egentlig skal have og hvilke behov, du har, des nemmere vil det også blive for dig at vælge det helt perfekte køleskab. Nedenfor finder du en række faktorer, der skal tages op til overvejelse:

Størrelse

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at noget af det vigtigste, du skal tænke over, når du skal købe et nyt amerikanerskab er størrelsen. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at et amerikaner køleskab i første omgang er markant større end, hvad der kan betragtes som værende et helt normalt køleskab. Derfor bør du også gøre dig selv den tjeneste at sørge for at fastlægge, hvor meget plads, du reelt set har brug for i dit køleskab, men samtidig er det også vigtigt, at du sørger for at tjekke op på hvor meget plads, du egentlig har i dit køkken.

I denne forbindelse skal det også være en rigtig god idé, at du sørger for at måle bredden på dine døre, eftersom amerikaner køleskabe ikke er helt så nemme at skille ad og derfor vil det typisk også skulle transporteres i enten meget store stykke eller måske endda helt samlet. Det er desuden også værd at tage med i din betragtning, at et almindeligt amerikaner køleskab er udstyret med en dybde, der lyder på 73 cm., hvorimod et almindeligt europæisk køleskab vil have en dybde, der i stedet lyder på 60 cm. Det er selvfølgelig også noget, der er vigtigt at huske på.

Køle- og frysekapacitet

Valget af dit kommende køleskab kommer med garanti også til at afhænge rigtig meget af, hvad du har behov for, når det kommer til køle- og frysekapacitet. Hvor meget plads har du behov for til opbevaring af både køle- og frysevarer? Det er meget almindeligt, at de forskellige producenter af køleskabe (og herunder også af amerikaner køleskabe) vælger at opgøre den samlede kapacitet til både frost- og kølevarer i litermål, så derfor er det også nemt for dig at sammenligne de forskellige køleskabe på markedet, så du kan vælge den model, der har den bedste og mest optimale kapacitet for dit vedkommende.

Det er naturligvis særdeles vigtigt, at du sørger for at ramme et litermål, der ligger så tæt på dit behov som muligt. Det skyldes naturligvis, at et amerikaner køleskab ikke er den mest energivenlige løsning, og hvis du ikke er i stand til at fylde hele dit køleskab op med frost- og kølevarer, så skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig meget energi, der kan ende med at gå tabt – og det vil ikke blot være skidt for miljøet, men det vil samtidig også være skidt for din pengepung. Derfor bør du forsøge at vælge en køle- og frysekapacitet, der stemmer godt overens med dine behov.

Energiklasse

Som nævnt ovenfor, så er et amerikaner køleskab oftest mere strømslugende end andre køleskabe, så derfor er det også en god idé, at du vælger at kigge lidt nærmere på de forskellige køleskabe. Som udgangspunkt, så bør du sørge for at vælge en model med en energiklasse, der lyder på enten A+ eller A++, da det nemlig er med til at sikre dig, at du forbruger et minimum af energi, når dit køleskab (og egentlig også din fryser) er tændt. Ikke nok med, at det er rigtig godt for miljøet, at du sørger for at vælge et miljøvenligt alternativt, så er det samtidig også noget, der vil vise sig at være rigtig godt for din pengepung.

Der er – desværre – rigtig mange, der fejlagtigt tror, at det ganske enkelt ikke er muligt for dig at finde frem til et amerikanerskab med en god energiklasse. Derfor er der også mange, der tror, at amerikaner køleskabe er lig med dårlige energiklasser og høje elregninger, men sådan forholder det sig dog ikke. De forskellige producenter af køleskabe har naturligvis fokus på at lave køleskabe med en høj energiklasse og derfor skal du heller ikke være bekymret for, at du bliver ruineret, hvis du vælger at investere i et amerikanerkøleskab – du skal blot sørge for at vælge et køleskab med en god energiklasse.

Diverse funktioner

Et moderne amerikanerskab (eller side-by-side-køleskab som der ligeledes også er rigtig mange, der kalder det) vil typisk indeholde en lang række forskellige typer af smarte funktioner, der selvfølgelig er med til at adskille dem fra andre typer af køleskabe. Det er naturligvis op til dig selv at vurdere, hvad du har behov for eller hvad du er villig til at betale for, når det kommer til valget af de forskellige funktioner. Langt de fleste amerikaner køleskabe vil typiske indeholder funktioner som blandt andet en vanddispenser, isdispenser, indbygget hjemmebar, NoFrost (automatisk afrimningssystem) og lynfrys-funktion – hvilket af disse funktioner virker appellerende for dig?

Der er rigtig mange mennesker, der har stor gavn af både vand- og isdispenseren i et amerikanerskab, da det er ensbetydende med, at du altid har let adgang til køligt vand med isterninger. Ydermere, så vil du også kunne bruge isterningerne, hvis du f.eks. ønsker at nyde en kold cola eller anden form for drikkevare, som du kan køle ned med isterninger. Der skal dog heller ikke være nogen tvivl om, at NoFrost-funktionen også er en særdeles lækker funktion, eftersom den sørger for, at køleskabet helt automatisk vil blive afrimet og samtidig også vil blive holdt i den bedste tilstand.

Design

Du kommer selvfølgelig ikke udenom, at designet også er vigtigt – det må ikke være et afgørende aspekt af dit endelige valg, da der er rigtig mange andre faktorer, der er langt vigtigere end designet på dit kommende amerikaner køleskab. Det ændrer dog ikke på det faktum, at der er mange, der synes designet er vigtigt, hvilket også er fuldt forståeligt. Det er også én af årsagerne til, at folk vælger at købe et amerikanerskab, eftersom du ikke blot får et rummeligt køleskab med mange funktioner, men du får også et “møbel”, der kan gøre meget godt for det samlede udseende i dit køkken.

Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at langt de fleste amerikanerskabe kan bryste sig af, at have et både moderne og majestætisk look. Med andre ord, så er der tale om et køleskab, der kan få ethvert kedeligt køkken til at ligne en million, uanset hvad dit køkken har at byde på i forvejen. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at du sørger for at bruge lidt tid på at tænke over, hvad du egentlig leder efter. Hvis du har en helt særlig forkærlighed for en bestemt farve, så skal det naturligvis tages med i dine overvejelser, ligesom du også skal overveje materialer og deslige.

Amerikaner køleskab tilbud – hvad koster de?

Det kommer med garanti ikke som nogen overraskelse, at priserne for et amerikaner køleskab befinder sig i den dyre ende, men det er selvfølgelig ikke uden grund. Det handler i høj grad om, at et amerikanerskab byder på en lang række spændende funktioner, har et flot design og ligeledes også kan bryste sig af en rigtig stor kapacitet. Der er desuden også rigtig mange amerikanerskabe, der er placeret i en høj energiklasse, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at prisen bliver presset yderligere op som følge af den gode energi- og miljøeffektivitet – det udligner sig dog ved at køleskabet er billigt i drift.

Derfor skal du også forvente, at du på baggrund af de ovenstående faktorer, kommer til at betale mere for et amerikanerskab sammenlignet med et almindeligt europæisk køleskab. Som udgangspunkt, så er der dog mulighed for at finde et ganske fornuftigt amerikaner køleskab i et prisleje, der lyder på cirka 10.000 kroner. Uanset hvad, så kommer du selvfølgelig ikke udenom, at når du skal investere i et nyt køleskab (hvad end der er tale om et side-by-side-køleskab eller en anden form for køleskab), så er prisen en faktor, du er nødt til at tage op til overvejelse, da det selvfølgelig kan være udslagsgivende for dit endelige valg. En god idé kan dog være at kigge sig om efter et amerikaner køleskab tilbud på nettet, hvor der tit og ofte er gode priser at finde – blandt andet hos Wupti.com.

Hvad er et amerikanerskab helt konkret?

Et amerikaner køleskab kan bedst betragtes som værende et stort og funktionelt køleskab, der oprindeligt stammer fra det amerikanske marked, der typisk er bestående af to skabslåger og som ligeledes også kommer med et par skuffer i bunden – det er dog noget, der varierer rigtig meget fra køleskab til køleskab, da det ikke er alle side-by-side-køleskabe, der er udstyret med skuffer i bunden. Derudover vil langt de fleste amerikaner køleskabe også været udstyret med både en vand- og isdispenser, hvilket er ensbetydende med, at du altid har adgang til iskoldt vand og isterninger direkte fra dit køleskab – på alle tider af døgnet.

Rent historisk begyndte denne type køleskab af køleskab at blive udbredt i USA allerede tilbage i 1960’erne. Det er dog først senere, at denne typer af køleskab er begyndt at sprede sig til flere forskellige steder i Europa og herunder også i Danmark. I dag forholder det sig dog helt anderledes, da der er rigtig mange danske husholdninger, der i dag har et amerikaner køleskab stående i deres køkken. Det skal naturligvis nævnes, at et amerikaner køleskab kan købes under flere forskellige navne, hvilket blandt andet tæller både amerikanerskab, amerikaner køleskab, side by side køleskab såvel som american style køleskab.

Amerikaner køleskab test – hvad koster de?

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige fordele ved at investere i et amerikaner køleskab sammenlignet med at investere i et almindeligt, europæisk køleskab i stedet for. Hvis du er i tvivl om, hvilke fordele, der er forbundet med valget af et side by side køleskab, så skal du naturligvis læse med nedenfor, hvor du vil blive præsenteret for en række forskellige fordele, der er forbundet med at vælge et amerikanerskab. Ved at se nærmere på fordelene nedenfor, så kan du også vurdere, hvorvidt du skal købe et american style køleskabe eller du derimod skal vælge et andet køleskab.

  • Der skal ikke være nogen tvivl om, at én af de helt særlige fordele ved at vælge et amerikanerskab er størrelsen. Med et køleskab som dette, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du kan finde plads til alle dine frost- og kølevarer, uanset hvor meget, du skal have plads til og hvor en husholdning, der skal være både mad og drikkevarer til.
  • Dertil skal det også nævnes, at de mange forskellige amerikaner køleskabe kan bryste sig af, at være uhyre praktisk og smart indrettet, hvilket også er ensbetydende med, at hver enkelt centimeter af køleskabet bliver udnyttet på absolut bedst mulig vis. Det bliver derfor også meget nemmere og mere overskueligt at finde plads til dine mange indkøb i dit køle- og fryseskab.
  • Designet er selvfølgelig også en markant fordel ved et sådant køleskab, da det selvfølgelig vil komme til at tage sig rigtig godt ud i ethvert køkken. Med et side-by-side-køleskab får du et køleskab, der bedst kan sammenlignes med, hvad et B&O-fjernsyn kan gøre for din stue. Det er et køleskab med stilrene linjer, der passer perfekt ind i det moderne køkken.

Hvor meget koster et godt side by side køleskab?

Selvom det med garanti ville være at foretrække for dit vedkommende, så kan der – desværre – ikke gives noget entydigt svar på, hvor meget, du skal være villig til at betale for et godt amerikaner køleskab, hvilket naturligvis skyldes, at der er rigtig mange forskellige faktorer, der har relevans i denne sammenhæng og det skal du selvfølgelig sørge for at tage højde for. Som det også bliver nævnt tidligere, så vil du sagtens kunne finde et ganske udmærket side by side køleskab til omkring 10.000 kr., men der er naturligvis også mulighed for at modeller, der koster både mere og mindre end dette.

I stedet for at holde fokus på det prismæssige aspekt, så bør du i stedet sørge for at holde fokus på at vælge et køleskab, der rent faktisk stemmer godt overens med dine krav og dine behov. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at des flere krav og præferencer, du ønsker dækket, des dyrere vil det naturligvis også blive for dig at skulle købe det respektive amerikaner køleskab. I denne forbindelse skal du dog huske på at kvalitet koster penge, hvorfor du skal være villig til at betale for kvalitet.